Предлог - Рекорд навечер да биде пешачка зона?

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување
Шетајте на ул. Македонија, по старата Скопска чаршија, кејот на р. Вардар или пак Ново Лисиче - Центар ит ис ввери пикреск !

да погодам дарк кинг пак ми ги брише коментарите ? (срцка)

и надземните (Влајко) и подземните (у аеродром и автокоманда) имаат продавничиња од страна, ама проблемот е што Влајко не профункционира оти народ го мрзи да се качува горе, а наркомани и скитници се збираат на подземните, тоа со премините не е проблем на градските власти колку што е проблем на неписмен народ кој не ги користи, проблем на властите е да ствараш гужва во центар на град, каде и вака е оптеретен со возила и сообраќај, за да задоволиш нечиви хирови... а за она погоре за Москва и за едносмернте пак ќе кажам дека не е проблем да се едносмерни, можеби и треба да се за да се растерети гужвата, проблем е што во случајов предлогот не е за да се нарават еднонасочни туку да се затворат, а алтернетива која се нуди е никаква оти едната од двете еднонасочни е претесна за сега да фунционира а камо ли кога ќе се затвори, на потегот од нова македонија до раскрсницата со јужен, и сега има премногу гужва, а да не зборам дека е единствен влез за сеуште најголемиот и најпосетен клинички центар и таму се движат голем дел од амбулантните возила. луѓето и позади беко (мислам на сите станари на потег од зелено пазарче до орифлејм, карши рамстор страната) ќе имаат проблем да си дојдат дома навечер ако се движат од правец од ѓорче, дека нема соодветно решение, не е дека е невозможно но многу е кружење и премногу гужва во време кога градот треба да е растеретен.
тоа ми е муабетот и затоа е преморонски предлогов, ова ни неписмен нема да го предложи, ова само морон може да го предложи
тука лежат моите замерки, се надевам се разбравме :)

тука лежат моите замерки, се надевам се разбравме :)
Гледаш дека не е ништо страшно да напишеш пост во кој ќе нема навреди кон останатите дискутанти на темата. :) Јас пак останувам на ставот дека е добра идејата и ја поздравувам, ама нормално дека на почеток ќе наиде на негодувања и плукања. Но, за секој предлог може да се разгледаат и други варијанти, па да се искомбинира нешто. Не треба да се плашиме од промени, секаде ги има, не се само кај нас. ;)

Добра идеја. Ама, многу ќењатори. Има многу луѓе на темава кои не биле на лето во Битола за да видат како функционира тоа.
Народе, излезете од дома на некој ден, прошетајте ја Македонија пред да трескате глупости преку тастатура. ;)
Гледаш дека не е ништо страшно да напишеш пост во кој ќе нема навреди кон останатите дискутанти на темата. :) Јас пак останувам на ставот дека е добра идејата и ја поздравувам, ама нормално дека на почеток ќе наиде на негодувања и плукања. Но, за секој предлог може да се разгледаат и други варијанти, па да се искомбинира нешто. Не треба да се плашиме од промени, секаде ги има, не се само кај нас. ;)
значи не те навредив, горе пишува кој ме нарече кењатор, и дека тресам зелени преку тастаура, да, и јас сум против предлогов и сум опфатен со твојата генерализација и затоа ти вратив токму тебе.
оваа идеа не е од вчера, идеава е разгледувана и падната на совет и кај Кекеновски и кај Пенов и кај Костовски како невозможна, ама проблемот е кај овој папак што ништо не е невозможно, поготово ако нема решение, ќе го роди ако треба, само ако тоа му носи поени, па и на глава ако треба да одиме. Решение алтернативно за сообраќајот нема и нема да има, едноставно таква е инфраструктурата и тоа е тоа. идеата можеби е добра за Битола или Штип, во Штип се прави таква пешачка зона во центарот ама таму има услови за тоа, во Скоје нема на овој потег кој тие го сакаат, и колку и добро да звучи, едноставно е нереално, цело Скопје е изместено од проект и функционалност и затоа има проблеми вакви какви што има...
(y)

Ми се допаѓа предлогов и го поддржувам. Лично обожавам да правам шетња, но со нозеве а не со моторни возила така да ми се допаѓа идејава, а и во Битола како што напомена Watchlist често одам и ми се допаѓа нивното корзо.

Иначе вака не шетаат по рекорд,мора да се сопре собраќајот зошто има други милион улици за возење. Сега летаат преку рекорд,бог да чува.

Иначе вака не шетаат по рекорд,мора да се сопре собраќајот зошто има други милион улици за возење. Сега летаат преку рекорд,бог да чува.

не ја сфаќаш поентата. друго што тебе ќе ти пречи една улица да е запрена навечер?
нели е подобро да се испроба па после да коментирате дали е добро или не

не ја сфаќаш поентата. друго што тебе ќе ти пречи една улица да е запрена навечер?
нели е подобро да се испроба па после да коментирате дали е добро или не

Не ја сфаќам поентата глупа сум.

Вака си ги замислувам советите на кои лудациве на власт ги носат овие предлози.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom