Предлог - Рекорд навечер да биде пешачка зона?

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување
А ЧЕКАЈ КАЈ ЌЕ СЕ ЧЕКА АВТОБУС ОНДАК!!!!!??????????????????????????????????????????????????????????????????????? ова е чист булшит !

Добра идеја. Ама, многу ќењатори. Има многу луѓе на темава кои не биле на лето во Битола за да видат како функционира тоа.
Народе, излезете од дома на некој ден, прошетајте ја Македонија пред да трескате глупости преку тастатура. ;)

Добра идеја. Ама, многу ќењатори. Има многу луѓе на темава кои не биле на лето во Битола за да видат како функционира тоа.
Народе, излезете од дома на некој ден, прошетајте ја Македонија пред да трескате глупости преку тастатура. ;)
е сеа тресна зелена... и тоа преку тастатура...

Вака е во Сараево една улица не се сеќавам како до 8 нема сообраќај преку викенд и е најпознато шеталиште во Сараево. Одлична идеа.

не бе мило, само ти си поминал, само ти знаеш и само ти си видел...
си се прашал ли некад колку коли поминуваат дневно во центар, посебно петок и сабота навечер и каде ќе се преусмерат? каде ќе паркира некој кој сака да се врати дома од работа или како ќе помине брза помош ако недајбоже затреба? по околкните улици и гужви или ќе гази пешаци да го спаси тој унутра што го носи??????????? или како јас ќе излезам со кола од позади зграда?????без разлика што е 2 по големина град во македонија ама друже само опчтина ѓорче петров е поголема и по жители и по површина од цел град Битола,

не бе мило, само ти си поминал, само ти знаеш и само ти си видел...
си се прашал ли некад колку коли поминуваат дневно во центар, посебно петок и сабота навечер и каде ќе се преусмерат? каде ќе паркира некој кој сака да се врати дома од работа или како ќе помине брза помош ако недајбоже затреба? по околкните улици и гужви или ќе гази пешаци да го спаси тој унутра што го носи??????????? или како јас ќе излезам со кола од позади зграда?????без разлика што е 2 по големина град во македонија ама друже само опчтина ѓорче петров е поголема и по жители и по површина од цел град Битола,
Предлогот кој е спомнат се однесува само на дел од улица (или јас погрешно го имам сфатено). Значи, предлогот е да се затвори само дел од улицата кај рекорд, во должина од некои 200-300 метри, а околу има улички кои ќе бидат отворени за сообраќај.

Нормално е во тој случај да има и полиција постојано тука, па по потреба да се ангажираат и да ги сопрат пешаците за да помине итен случај.

Мислиш дека итната помош подобро се снаоѓа по улиците секој ден? Не бе, златен. Само за политичарите по потреба се регулира сообраќајот, тие ви се најинти случаи.

колку ти е глуп изговоров, и досега им било тешко да поминат... епа ај да затвориме уште неколку улици и потешко да им биде, башка и прочитај во воведот кои и колку улици треба да се затворат со предлогов... значи се работи за две улици за да може да функционира корзото, а отворени ќе останат теодосија гологанов(едносмерна е), улица железничка и незнам како се вика булеваров кај мостот гоце делчев. епа ти пробај така да се снајдеш, за некој да може да се шета на корзо...
поздрав :)

Имаш мал проблем со разграничување на поими. Никаде не дадов никаков изговор на темава, само јасно и прецизно мислење.

И Москва прекрасно функционира со едносмерни улици низ центар. Ако мене ме прашуваш, јас би поставил и неколку подземни пешачки премини...

Како и секогаш, не е битно колку е добра идејата на Македончето НИКОГАШ неможе да му се погоди.

Ја иам исто предлог, ако може булевар партизанкси одреди да нема сообраќај од 20 до 21 часот за да можеме да играме серва на тоа линиите шо убаи се

Имаш мал проблем со разграничување на поими. Никаде не дадов никаков изговор на темава, само јасно и прецизно мислење.

И Москва прекрасно функционира со едносмерни улици низ центар. Ако мене ме прашуваш, јас би поставил и неколку подземни пешачки премини...

podzemni!?!
Ova, samo zatoa shto nadzemnite se pokazhaa kako ne efikasni i za koi bea frleni pari vo veter
ko onoj Vlajko ili drugion kaj Jaja Pasha .

podzemni!?!
Ova, samo zatoa shto nadzemnite se pokazhaa kako ne efikasni i za koi bea frleni pari vo veter
ko onoj Vlajko ili drugion kaj Jaja Pasha .
подземни, како оној кај "Континентал", оти може и да се изградат продавничиња лево и десно. :)

подземни, како оној кај "Континентал", оти може и да се изградат продавничиња лево и десно. :)
i na nadzemnite mozhe prodavnichinja- barem takva im beshe zamislata za Vlajko- no nishto ne prorabote - a i eskalatorot -kojznae dali funkcionira

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom