- Член од
- 13 јули 2010
- Мислења
- 2.795
- Поени од реакции
- 6.209
- Локација
- јужно од бурегџилницата на аголот
...а да го напраат цел град пешачка зона?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.

е сеа тресна зелена... и тоа преку тастатура...Добра идеја. Ама, многу ќењатори. Има многу луѓе на темава кои не биле на лето во Битола за да видат како функционира тоа.
Народе, излезете од дома на некој ден, прошетајте ја Македонија пред да трескате глупости преку тастатура.![]()
Си поминал летно време кај х. Епинал, за да знаеш што мислам?е сеа тресна зелена... и тоа преку тастатура...
Предлогот кој е спомнат се однесува само на дел од улица (или јас погрешно го имам сфатено). Значи, предлогот е да се затвори само дел од улицата кај рекорд, во должина од некои 200-300 метри, а околу има улички кои ќе бидат отворени за сообраќај.не бе мило, само ти си поминал, само ти знаеш и само ти си видел...
си се прашал ли некад колку коли поминуваат дневно во центар, посебно петок и сабота навечер и каде ќе се преусмерат? каде ќе паркира некој кој сака да се врати дома од работа или како ќе помине брза помош ако недајбоже затреба? по околкните улици и гужви или ќе гази пешаци да го спаси тој унутра што го носи??????????? или како јас ќе излезам со кола од позади зграда?????без разлика што е 2 по големина град во македонија ама друже само опчтина ѓорче петров е поголема и по жители и по површина од цел град Битола,

Имаш мал проблем со разграничување на поими. Никаде не дадов никаков изговор на темава, само јасно и прецизно мислење.
И Москва прекрасно функционира со едносмерни улици низ центар. Ако мене ме прашуваш, јас би поставил и неколку подземни пешачки премини...
подземни, како оној кај "Континентал", оти може и да се изградат продавничиња лево и десно.podzemni!?!
Ova, samo zatoa shto nadzemnite se pokazhaa kako ne efikasni i za koi bea frleni pari vo veter
ko onoj Vlajko ili drugion kaj Jaja Pasha .

i na nadzemnite mozhe prodavnichinja- barem takva im beshe zamislata za Vlajko- no nishto ne prorabote - a i eskalatorot -kojznae dali funkcioniraподземни, како оној кај "Континентал", оти може и да се изградат продавничиња лево и десно.![]()