Предигра

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување

The`bItCh

AdJuStAbLe mAdNeSs
Член од
22 јануари 2005
Мислења
4.605
Поени од реакции
115
Колку ви е важна предиграта? И каква предигра сакате кратка - долга? Што ви е најважно во предиграта? Дали добра предигра значи и добар секс? Од што зависи добрата предигра ( од ситуацијата, расположението итн.. )?

Мислам дека долгата предигра го уништува сексот кој треба да следи, а кратката не е доволна за да се има квалитетен секс.
Долго време без преминување на главното може да ја уништи желбата и едноставно да се изладиш, а кратката едноставно не е доволна за да се запалиш.
Сакам предигра од некои 15-20 мин. Тоа ми е доволно за да бидам доволно спремен за секс. Секако дека добрата предигра е само увертира во прекрасен секс, но и тоа треба да се постигне.
Предиграта зависи од многу разни околности, но мислам, најмногу од расположението и ситуацијата.

Предиграта е дел од сексот,не замислив е секс без барем кратка предигра

ако е онака напалена ситуација на пример одиш до дома и што се вели по пат почнуваш да се ослободуваш од облеката, тогаш предиграта е кратка неколку секунди и преминуваш дирекно на секс, а ако си онака насамо, па и нека е некоја романтична ситуација а се знае дека ке падне секс, тогаш предиграта е подолга и многу јасно многу слатка :zlo: колку само ја сакам предиграта и што се само правам, мх мх мх мхх.

Zavisi vo koja situacija ke se najdam ;) Ima situacii ko ke "nemash" vreme za predigra ..

Inache predigrata mie mnogu vazna ;) Kao sho reche nekoj.. predigra e del od seksot ..
a mislam isto deka predigrata mozi da bide podobar od sekskot .. zavisi od coeko so koj si ... ;)

seksot trae dvaesetina sekundi,se drugo e predigra.Taa e poezijata,edna cela kniga,a seksot e nesto kako beleska za pisatelot.

dars напиша:
seksot trae dvaesetina sekundi,se drugo e predigra.Taa e poezijata,edna cela kniga,a seksot e nesto kako beleska za pisatelot.
А што сакаше писателот да каже тука?:lud:
Да не се повторувам со Ортаче..убаво си кажа дечкото значи зависи колку сме попалени...иначе повеќе сум за долги предигри..мх мх
уживанции...секс без предигра барем кратка не е секс...

Сексот без предигра, не е толку добар колку сексот СО предигра.

Се согласувам со Струмикс, ни долга, ни кратка. Дури и кога се работи за секс „на брзинка”, треба да има барем кратка предигра...

предигра е кога си соблекувам чорапи, девојката пере садови, ме гледа и се попалува.
Или ако ми мие нога, па фрла онаков предизвикувачки поглед додека се труди да ми ги истрие останките меѓу прстите.
Не ми е јасно зошто на жените машката нога им е толку секси. Да штом палец и табан ќе ми видат , малку им треба па да свршат. Предиграта е завршена со тоа, може да се прејде на конзумирање на љубовта.
Предиграта е преценета, демек ни помага да влеземе во сексуален мод. Не... јас како машко кажувам дека предиграта е измислена од жените за нивни себични потреби. и секое машко кое ќе се повинува и го следи тој пат, прави злосторство против својот пол, против сите машки.
На машко не му треба предигра, машко знае што сака.
кажете и не на предиграта, кажете му не на лигушлукот...
(освен ако девојката го сака и вие сакате на нејзе да и биде пријатно и најубаво, тогаш да, може да посветите дел од сексуалниот чин и за предиграта)

Za mene sex bez predigra voopsto ne e sex,toa e macenje.Koga imam sex sakam da uzivam vo nego a ne da si samo zavrsam rabota i da kazam eve ebev.Poslednite dve godini si praktikuvam i lezenje vo kada so zenata po edno sat vreme so malo zagrevanje i psihicko pripremanje na ona sto sleduva.Gledano vo procenti mozam da kazam deka 99,99 %seksualnite odnosi dosega mi bile so predigra.

mislam deka samo zivotnite ne koristat predigra :pos2: :pos2: :pos2:

ili ttaa e kratka pa se drgo e nagon

e sega kaj lugjeto zavisiiiii:wub:

Никола напиша:
предигра е кога си соблекувам чорапи, девојката пере садови, ме гледа и се попалува.
Или ако ми мие нога, па фрла онаков предизвикувачки поглед додека се труди да ми ги истрие останките меѓу прстите.
Не ми е јасно зошто на жените машката нога им е толку секси. Да штом палец и табан ќе ми видат , малку им треба па да свршат. Предиграта е завршена со тоа, може да се прејде на конзумирање на љубовта.
Предиграта е преценета, демек ни помага да влеземе во сексуален мод. Не... јас како машко кажувам дека предиграта е измислена од жените за нивни себични потреби. и секое машко кое ќе се повинува и го следи тој пат, прави злосторство против својот пол, против сите машки.
На машко не му треба предигра, машко знае што сака.
кажете и не на предиграта, кажете му не на лигушлукот...
(освен ако девојката го сака и вие сакате на нејзе да и биде пријатно и најубаво, тогаш да, може да посветите дел од сексуалниот чин и за предиграта)

Добро.
Него ќе те прашував ... што правиш ти со девојката и со себе пред да ти се дигне? Или ти се дига на тие болдираните делови, кога пере садови или ти мие нозе или едноставно ти ги гледа?
А машкото ако знае што сака, знае и дека кога е со девојка (не со кукла), би имал нормална предигра за да тргне се како што треба (на страна оние моменти кога веднаш се фрламе на секс), а не би се палел препуштајќи се на својата фантазија додека му мијат нозе, за да си го дигне де ...

Дивајн напиша:
Добро.
Него ќе те прашував ... што правиш ти со девојката и со себе пред да ти се дигне? Или ти се дига на тие болдираните делови, кога пере садови или ти мие нозе или едноставно ти ги гледа?
А машкото ако знае што сака, знае и дека кога е со девојка (не со кукла), би имал нормална предигра за да тргне се како што треба (на страна оние моменти кога веднаш се фрламе на секс), а не би се палел препуштајќи се на својата фантазија додека му мијат нозе, за да си го дигне де ...

Почекај..да ја разгледаме ситуацијата..мене ми се дига само да ја видам..зошто предигра?
Не се согласуваш дека предиграта е измислена од жените и тотално е непотребна за машкото?

Хммммм невервам дека има секс без предигра... се што правиме пред секс е некаква предигра (даваме дознаење за смисленото) а предиграта зависи од околностите и се разбира дека треба да се обрати повеке внимание на девојката за и таа да биде запалена (навлажнета) за се да биде топ, а со сето тоа верувам дека и таа дупло ке придонесе за да те дали запали или дозапали... иначе секс како дефиниција: ритмични движења на половите органи!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom