Предавање Бошевски и Тентов

• Креатор на темата Креатор на темата goca
  • Време на започнување Време на започнување
Во чаршиски муабет, имам слушнато дека во МАКЕДОНИЈА е најден ОВЧАРСКИ СТАП на кој стои текст со истото писмо...

Дали некој слушнал повеќе за ова???

Во чаршиски муабет, имам слушнато дека во МАКЕДОНИЈА е најден ОВЧАРСКИ СТАП на кој стои текст со истото писмо...

Дали некој слушнал повеќе за ова???

Да. Имаше лани околу тоа во муабети во археолошките кругови

Честитки за Б&Т!!!

Но штета ако и покрај изричното барање, никој не го снимил предавањето! Која ТВ беше таму, може ли да побарате снимка? Дефинитивно треба да се качи на youtube и насекаде.

Туку мене ме чуди како сеуште може некој да ја оспорува работата на професорот и академикот, повикувајќи се на оние кои пред 200 години го „дешифрирале“ писмото, и рекле дека е крај со тоа.

Прво, ги оспоруваат Тентов и Бошевски бидејќи не биле стручни, а широкоградо ја прифаќаат работата на Шамполион и Јанг, кои пак Шамполион МАТЕМАТИЧАР а Јанг ФИЗИЧАР. Колку тие биле компетентни, и КОЛКУ ИМ Е ТОЧНА верзијата, се гледа дури после двеста години...За вакво нешто да се дешифрира, дешифрирачот треба мајчин јазик да му биде МАКЕДОНСКИОТ.

Очигледна е намерата на “некои’’ да ги дискредитираат Тентов и Бошевски.

Тие некои се прво “Словените од зад Карпатите’’ во самата Македонија, добар дел од нив продадена сурија на Грците и другите околни.

Пазете НИ ЗБОР не се кажува за наодите на Т&Б!

Значи Т&Б не се предмет на дискусија, туку јазикот и писмото на Розетсиот Камен! Насочувајте ги сите недобронамерни на тоа...

Туку мене ме чуди како сеуште може некој да ја оспорува работата на професорот и академикот, повикувајќи се на оние кои пред 200 години го „дешифрирале“ писмото, и рекле дека е крај со тоа.

Прво, ги оспоруваат Тентов и Бошевски бидејќи не биле стручни, а широкоградо ја прифаќаат работата на Шамполион и Јанг, кои пак Шамполион МАТЕМАТИЧАР а Јанг ФИЗИЧАР. Колку тие биле компетентни, и КОЛКУ ИМ Е ТОЧНА верзијата, се гледа дури после двеста години...За вакво нешто да се дешифрира, дешифрирачот треба мајчин јазик да му биде МАКЕДОНСКИОТ.

Недокучиви се патиштата Божји... :) може да излезе двајца "забегани", .........да направат повеќе за Македонската кауза од дивизија комити, гемиџии, партизани,вмр-ОВЦИ и слични, што патриоти..што преродбеници...собрани на купче... :)
Ама дали Македонците имаат МАКЕДОНСКА КАУЗА???
За видео камери видовме дека НЕМААТ..!!! :)

Секоја чест за двајцата. Да се надеваме дека некој ден во музејот во Лондон, до Розетата ќе стојат зборовите македонско писмо.

Ах тие двајца ...трн во око за странската негаторска пропагандна машина...
имаат сериозен научен пристап кон дешифрирање на буквите и одредување на звучностаа со тоа и јазикот на македонската династија Птоломеи. Јас немам никаков сомнеж во веродостојноста на нивните наоди, едноставно ме убедија со сериозно докажување на нивните наоди.
Огромен поздрав до почитуваните наши учени и би ги замолил максималистички да настапат на Интернет, се со цел сознавање на силно криената вистина за Македонштината.

На кој сервер да го качам видеото, трае 80 минути и сигурно ќе биде над 2 гига ?

Секоја чест на професорите. Кога ќе ги слушнам нивните ценети презимиња, кај мене се поттикнува патриотизмот. Го заслужуваат централното место во областа на науката и културата. Секоја чест.:aplauz:

На кој сервер да го качам видеото, трае 80 минути и сигурно ќе биде над 2 гига ?

Го поби конкрит сеа :)
Немам искуство, али би ти советувал прво компресирање да обавиш преку некој програм, па можеш на гугл видеос.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom