Празни цд-а

• Креатор на темата Креатор на темата oxygenne
  • Време на започнување Време на започнување
Хм...со обични CDa сум немал никаков проблем до сега.

За Princo DVD-R...ах, срање се. Тие ефтините за кои зборите, да. Тие бели што се. Уствари има 2 различни. Тие што се 1-4x воопшто неќе да ги чита/реже кај мене, т.е. режачов не ги ни препознава. Кај други ги чита/реже, но лошо. Со Princo 1-8x не сум имал проблем.

Инаку користам Universal и Proformance DVD-R. Verbatim-от не се лоши. Princo DVD-R избегавам.

Апсолутно се сложувам со Princo медиумите апсолутна катастрофа....снимените Принцо после 3-4 месеци морав да ги фрлам бидеќи неможев да ги ископирам повеќе,...колку пари толку музика:(

Инаку број еден во светот се:
Taiyo-Yuden (made in Japan)

можете да ги најдете на www.idc.com.mk, на тел. 2467820,
единствено на балканот,...
малку се поскапи од останатите но квалитетот се наплаќа, а башка работат на сите режачи подеднакво квалитетно,...

Jas vo pocetokot koristev strogo PRINCO i nemav mnogu problemi, no po nekolku meseci koristenje i jas zabelezav deka odozgora pozoltuvaat i se lupat (ednas diskmenot edno CD go izede). Posle se prefrliv na EURO-SILVER i tie bea epten dobri i eden den idam vo DEEJAY i mi vikaat prestanale da se proizveduvaat! Sega pak koristam EMTEC i sum zadovolen so niv. A DVD ne kupuvam zatoa sto nikogas ne rezam DVD, nemam potreba. Inaku najubav izbor za prazni CD-a e vo EMI ili DEEJAY, prazno DVD e 15 den.

само што купив некој ноу нејм, без ништо по нив за 1500 денари 100 комада. 8х се само што изледа ја немаат таа заштита што е одозгора. Сега ке видам какви се

Auf_Mauf напиша:
Пред некое време се појавија некои Arita цд-а, портокалови, ги фалат многу, пробав едно цд и кај мене, супер си работи, па ме интересира дали некој има подолго искуство со дисковиве, да знам дали да купувам, имам поволна понуда 8 ден цд.
Прв пат слушам за овие, јас пак пред неколку дена се сретнав со некојси DVD цедиња La Media исто така портокалови, ама не ми текнува на цената!

земи си нешто по проверено. Тие може супер да работат али кратко да траат т.е. цели да се излупат, брзо да се гребат и слично

Mesaja напиша:
Verbatim, Sony, Creation......:wink:

i jas istite gi koristam, a kupuvam i princo...koga nema drugo...kako cd rw-cd se dobri za dvd ne se bash neshto...:icon_lol:

za CD verbatim a za dvd upotrebuvam edni bez ime :)
taka na golemo gi zemam :)

Kakvo sakate zemete samo Princo ne. Najnovite serii diskovi im se za nikade. Za CD-a Phillips, Sony,TDK, a slusam i ProFormance se odlicni, a za DVD Sony, TDK, Maxell. A inaku ako sakate diskovi sto ke traat zemete Verbatim, bidejki se ednostavno najdobri.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom