Правосуден испит

Ме интересира, на кој начин ги обработувате студиите на случај?

на пример: каков вид на тужба треба да поднесе тужителот, кој факт или доказ да го предлози,дали е понесено во законски рок и сл. ,како иначе би го обработувале случајот.
ајде колеги пишете што мислите вие?

За судење во спорови за сопственост на недвижност, одговор имам од две опции, прашања од граѓанско..
1.
... исклучиво е надлежен судот на чие подрачје се наоѓа недвижноста. член49

2.за определување на вредноста на спорот меродавна е прометната вредност на имотот, предмет на спорот, што тужителот е должен да ја определи во тужбата, член 33 ЗПП, кој од овие опции е точниот одговор ве молам??

kolegi ako moze nekoj da bide ljubezen da mi gi prati prasanjata po megjunarodno i gragjansko.epten zaglaviv, mi trebaat itno.ve molaaaam:(
na mail mbocka88@yahoo.com

ПРАВОСУДЕН ИСПИТ - СТУДИИ НА СЛУЧАЈ (PDF формат):
Gi imsd li odgovoreno[DOUBLEPOST=1422024247][/DOUBLEPOST]Kolegi ovie li kr bidat samo 80 gragansko zasto mislam trebase poveke da bidat ili sum greska i dali za studiite ke ima ponudeni odgovori i kolku studii ke ima na ispit?

Дали некој од прилика има некаква информација во врска со стартот на февруарската сесија?

Posle 10ti fevruari zapocnuva polaganjeto na ispitite od fevruarska sesija.:)
I kolegi ako moze nekoj da mi gi prati prasanjata po megjunarodno, nemozam nikako da gi najdam odgovorite.ako ima nekoj ljubezen neka gi prati na mail mbocka88@yahoo.com. ve molaaam

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom