Tomasino
За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Не,порано можеше,но со новите измени на ЗПП повеќе не....Би сакал да ве прашам дали може адвокат приправник без положен правосуден испит да застапува странка за време на рочиште?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не,порано можеше,но со новите измени на ЗПП повеќе не....Би сакал да ве прашам дали може адвокат приправник без положен правосуден испит да застапува странка за време на рочиште?
Privatna tuzba mozes da pustis sekogas no treba da imas dokazi ili svedoci i kolku si aiguren deka kje uspees ?Дали после сообраќајка можам да пуштам приватна тужба за причинителот поради давање лажна изјава за несреќата?
Изјавата ја даваше пред полицаецот запишана е и потпишана.Privatna tuzba mozes da pustis sekogas no treba da imas dokazi ili svedoci i kolku si aiguren deka kje uspees ?
Imas svedoci koi kje ja podrzat tvojata izjava ?Изјавата ја даваше пред полицаецот запишана е и потпишана.
Вештачењето полициските извештаи и записникот? Каква моја изјава?Imas svedoci koi kje ja podrzat tvojata izjava ?
Ako ti napravil nekoja steta so izjavata togas tuzi go ako ne samo poradi davanje na lazna izjava nema da dobies nesto. Znaci nz sto sakas da dokazes ?Вештачењето полициските извештаи и записникот? Каква моја изјава?
сакам се да му накалемат зашто возеше лудо башка не регистрирана кола башка што го приметив на последниот семафор пред сообраќајката помина на врвено.Ako ti napravil nekoja steta so izjavata togas tuzi go ako ne samo poradi davanje na lazna izjava nema da dobies nesto. Znaci nz sto sakas da dokazes ?
Seto toa ti e policiska rabota ti nemozes nosto tuka. Edino ako imas licna steta pa da si naplatis togas ok e da tuzis inaku sto i da napravis nema da go zemat vo predvid policajcite ponataka. Toa ludo vozeno i crveno ako go sankcioniraat policajcite ok ako ne so sudska postapka ne pravis nisto.сакам се да му накалемат зашто возеше лудо башка не регистрирана кола башка што го приметив на последниот семафор пред сообраќајката помина на врвено.
Ти ги наброив причините само зошто ќе барам начин за приватна тужба да му стегнам. Утре истиот тој ќе учествува во сообраќајка каде што дете ќе изгазат или пак друга жртва.Seto toa ti e policiska rabota ti nemozes nosto tuka. Edino ako imas licna steta pa da si naplatis togas ok e da tuzis inaku sto i da napravis nema da go zemat vo predvid policajcite ponataka. Toa ludo vozeno i crveno ako go sankcioniraat policajcite ok ako ne so sudska postapka ne pravis nisto.
Znaci ti kazav ako go tuzis tuzi go za licna steta posto ti kazav ako go tuzis za da go kaznat ponataka drugi sluzbi NISTO NEMA DA POSTIGNES.Ти ги наброив причините само зошто ќе барам начин за приватна тужба да му стегнам. Утре истиот тој ќе учествува во сообраќајка каде што дете ќе изгазат или пак друга жртва.
И за тоа се притресуваат, доволно ми еКај што има сила нема правда. Може да се пријави за лошо однесување и нелегитимирање, ама мали се казните. Околу 10-20% од плата или суспензија од неколку денови.
Џабе губење време за замарање со сељаци.