Правна помош и совети

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Би сакал да ве прашам дали може адвокат приправник без положен правосуден испит да застапува странка за време на рочиште?
Не,порано можеше,но со новите измени на ЗПП повеќе не....

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.288
Поени од реакции
8.469
Дали после сообраќајка можам да пуштам приватна тужба за причинителот поради давање лажна изјава за несреќата?

Член од
16 јули 2014
Мислења
842
Поени од реакции
573
Дали после сообраќајка можам да пуштам приватна тужба за причинителот поради давање лажна изјава за несреќата?
Privatna tuzba mozes da pustis sekogas no treba da imas dokazi ili svedoci i kolku si aiguren deka kje uspees ?

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.288
Поени од реакции
8.469
Ako ti napravil nekoja steta so izjavata togas tuzi go ako ne samo poradi davanje na lazna izjava nema da dobies nesto. Znaci nz sto sakas da dokazes ?
сакам се да му накалемат зашто возеше лудо башка не регистрирана кола башка што го приметив на последниот семафор пред сообраќајката помина на врвено.

Член од
16 јули 2014
Мислења
842
Поени од реакции
573
сакам се да му накалемат зашто возеше лудо башка не регистрирана кола башка што го приметив на последниот семафор пред сообраќајката помина на врвено.
Seto toa ti e policiska rabota ti nemozes nosto tuka. Edino ako imas licna steta pa da si naplatis togas ok e da tuzis inaku sto i da napravis nema da go zemat vo predvid policajcite ponataka. Toa ludo vozeno i crveno ako go sankcioniraat policajcite ok ako ne so sudska postapka ne pravis nisto.

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.288
Поени од реакции
8.469
Seto toa ti e policiska rabota ti nemozes nosto tuka. Edino ako imas licna steta pa da si naplatis togas ok e da tuzis inaku sto i da napravis nema da go zemat vo predvid policajcite ponataka. Toa ludo vozeno i crveno ako go sankcioniraat policajcite ok ako ne so sudska postapka ne pravis nisto.
Ти ги наброив причините само зошто ќе барам начин за приватна тужба да му стегнам. Утре истиот тој ќе учествува во сообраќајка каде што дете ќе изгазат или пак друга жртва.

Член од
16 јули 2014
Мислења
842
Поени од реакции
573
Ти ги наброив причините само зошто ќе барам начин за приватна тужба да му стегнам. Утре истиот тој ќе учествува во сообраќајка каде што дете ќе изгазат или пак друга жртва.
Znaci ti kazav ako go tuzis tuzi go za licna steta posto ti kazav ako go tuzis za da go kaznat ponataka drugi sluzbi NISTO NEMA DA POSTIGNES.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Полицаец ми се закануваше со парична казна за која гледам дека постојат казнени поени (во книшката) кои тој ми рече дека не можат да бидат впишани зошто не била таква казната. Исто така ми рече казната е 120 евра а сега гледам дека е 35 евра или 20 казнени.
Ме интересира, дали е казниво ваквото однесување и дали може да го пријавам некаде? Исто одбиваше да ми се легитимира, нешто што знам дека мора да го направи. Не сум идиот по природа, меѓутоа имам тежок хејт кон обесени на државна цицка кои мислат дека се бог и батина. Да ме фатеше пијана, да пројдам на црвено, да пројдам 2 пуни, ќе си платев како попче и чао пријатно ама потење .!. 45 мин за светло од табличка што се расипало уз вожња и заканување со лажни казни ми е прикажување тежок комплекс.

И да, ми се закануваше и дека ќе ме дадел на суд :lolzz: а се` што правев е што прашував зошто толкава казна за сијаличе ебате тоа. Јас колку што знам, може да те тужи ако го извреѓаш или нападнеш физички.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.900
Кај што има сила нема правда. Може да се пријави за лошо однесување и нелегитимирање, ама мали се казните. Околу 10-20% од плата или суспензија од неколку денови.
Џабе губење време за замарање со сељаци.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Кај што има сила нема правда. Може да се пријави за лошо однесување и нелегитимирање, ама мали се казните. Околу 10-20% од плата или суспензија од неколку денови.
Џабе губење време за замарање со сељаци.
И за тоа се притресуваат, доволно ми е :) нема да се замарам со тоа јас, имам тазе адвокат у фамилија, нека си поигра :D

Член од
25 јули 2008
Мислења
28
Поени од реакции
2
Здраво. Бев застанат(5 мин.) на автобуска постојка да отиде другар ми да купи нешто од продавница и дојде џандарче и ме казни 200 евра и ми вика уште ако сакаш не ја плаќај може ќе те помилуваат на суд.., па би сакал да знам дали е рално да те казни на автобуска постојка со 200евра што си застанал и дали да си ја платам упола или да не ни ја плаќам(да си чекам на суд)?

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom