Струмикс
Еден...не го знаеш!
- Член од
- 9 декември 2005
- Мислења
- 13.811
- Поени од реакции
- 3.348
- Локација
- Струмица
- Веб-сајт
- www.kajgana.com
Kaко ти побарале, така ќе си направиш за да си ја завршиш работата најбрзо и најбезболно.Ај да чујам мислење од искусни лица, ќе си гризнам од газов од лутина!
Треба да добијам дел од имот како подарок, а не сум во Македонија. Кога дојдов таму, бев на нотар и побарав да дадам полномошно на личноста која ќе ми подарува за да се потпише во мое име и потенцирав дека нема шанси да дојдам назад само за тоа, значи полномошното мораше да се заврши тогаш. Нотарката ми рече дека полномошното е „дадено“, затоа што сум потврдила на лице место дека личноста може да се потпише во мое име и јас така наивно си заминав, заборавајќи на смрдливите бирократски процедури и големата веројатност за соработка со некомпетентни лица.
Заминав од таму и сега госпоѓата бара да испратам полномошно од тука. Разговарав со Македонка која живее тука, ми рече дека ја направила истата постапка, без нотари, без ништо, а во меѓувреме разбрав друго, дека морам да најдам нотар овде, да се преведе и завери писмото, да се испрати во Македонија и таму да се преведува повторно. Јас не верувам дека ќе има некој учен кој ќе може да го преведе на македонски, ниту верувам дека е потребна толкава процедура. Некој, нешто?

Ќе си најдеш тамошен нотар, на тамошен јазик таму ќе ти направи полномошно, ќе го завери, ќе го пратиш тука, тука има судски преведувачи кои преведуваат тамошен јазик,и ќе завршиш работа