ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Mortisha
  • Време на започнување Време на започнување
Утре полагам кај Каракамишева, ќе ве замолам да ми дадете некој коментар на начин на кој се полага кај неа.
Знам дека е усно кај нејзе во кабинет, но по колку души влегуваат, по колку прашања поставува, дали е строга и слично.
Фала ви многу.
Мислам по 3ца влагаат и поставува неколку прашања, може 4-5. Мене лесно ми се виде, коректна беше на испит, на предавањата знае да тропа глупоти :D

Мислам по 3ца влагаат и поставува неколку прашања, може 4-5. Мене лесно ми се виде, коректна беше на испит, на предавањата знае да тропа глупоти :D
За на предавање знам каква е, горе-доле е коректна, но знае некогаш да завземе (десна) страна :)
Фала за инфото за испрашувањето.

Ако може оние што полагале претходниов семестар кај Тасковска(Вовед во право) и тие што полагале кај Силјановска(Политички систем) да ми пишат ПП.:)

Приемен ден на Денис по уставно право кога му е знае некој ?

За поправен испит по Економика кај Гроздановски и Шапкова пак треба пријава за испит? И ако треба знае ли некој дали и до кога има рок за да се пријави бидејќи за испитот ни даде рок до кој датум треба да биде пријавен?

За поправен испит по Економика кај Гроздановски и Шапкова пак треба пријава за испит? И ако треба знае ли некој дали и до кога има рок за да се пријави бидејќи за испитот ни даде рок до кој датум треба да биде пријавен?

Мислам дека до 10ти треба да се пријави испитот по Економика

дечки ај ако може да ми кажете како се поминува на испит усно кај Наумовски римско,кај Родна граѓанско и кај Мери англиски?

дечки ај ако може да ми кажете како се поминува на испит усно кај Наумовски римско,кај Родна граѓанско и кај Мери англиски?
Rodna e fina opshto prashuva lesno ke pominesh samo problemot kaj nejze e shto mnogu i vlijaa raspolozenieto denta. Ama ako imash dobro nauceno nema da imash problem. Kaj naumovski mnogu e fin isto dosta opshto prasuva i stava visoki oceni. Kaj nego lesno ke pominesh i da nemash dobro nauceno. Kaj Meri usno ne sum bila.

Трговско право - усно или писмено, што е подобро?

1.Подобро е да се полага кај Деаноска или кај Тупанчески?
2. Какви се Лазар и Александар трудово на испит, фини како на предавања или строги?

Од каков тип на прашања е составен испитот?
Прашања со раскажување има, ама не се баш есејски туку пократки. Пример ја имав објасни ги статусните промени кај трговските друштва, наброј ги елементите на договорот за осигурување, правна природа на договорот за франшизинг...
Совет, обавезно да ги знаете факторинг, франшизинг и лизинг зошто нема тест кај што нема по едно прашање за секое од овие.

Како е на усен испит кај Ана Павлова Данева за јавна администрација? Лесно е? Како оди процедурата?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom