Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Има ли шанси кај Родна,граѓанско без практикум да се помине?
Јас кај Тина поминав без практикум, а некои и кај Родна. Зависи како се расположени.Има ли шанси кај Родна,граѓанско без практикум да се помине?
Ти треба практикумот за практичниот дел од испитот со решавањето на случај. Без практикум според мене не можеш да го поминеш тој дел како шо треба.Колеги ќе ве замолам оние што имате полагано МЕЃУНАРОДНО ПРОЦЕСНО ПРАВО да споделите искуство дали треба практикум за испит и дали има нешто што не се учи , а е предвидено во силабус. Слушам разни сказни секој со различна верзија, имало па немало примери, не/ паѓале прашања итн. Секоја информација ми е добредојдена !![]()
Е по стара програма не знам како ви е испитот.Абе колега хорори раскажуваат за испитов малце клет и народ сме си , не кажуваат искрено . Сакав да прашам што е како е , инаку ја сум по стара програма со 80 прашања . Кај мене ќе биде поинаку само ако не ти е тешко да ми пишеш како помина на влезниот комп . полагање горе долу тоа е материјата , дали е точно дека паѓаат мноооогу примери а мн слабо прашања теоретски ? И овие прашањава по копирници паѓа некое или слабо ?
Нема полабаво усно испрашување од кај Бучковски, од практикумот само некоја изрека да го прокоментираш значењето треба. Од самото влегување во амфи ќе видите колку опуштена атмосфера креира професорот. Попушта за оцени, потешко е малку кај Есин колку што имам разбрано од колеги, ама не ми се верува да прави проблеми и таа. Сите излегуваат со осмици, деветки и десетки.На испитот римско кај Бучковски, се бара набројување на поделби или дадена ни е поделбата па да ја објасниме? И како изгледаат прашањата од практикум?
Како за последен испит ќе си ја загреам столицата така мора да еЕ по стара програма не знам како ви е испитот.
Околу влезните колоквиуми ја немав проблем, мене ми се паднаа главно теоретски прашања со набројувања, примери имав малце. Од друга страна па на други колеги им се паднале скоро сите прашања примери да се, а малце теоретски да бидат, така да ваљда како ти е среќата.
Од мое лично искуство за МПП можам да кажам дека многу лесно го поминав.
Како за последен испит ќе си ја загреам столицата така мора да еЕ по стара програма не знам како ви е испитот.
Околу влезните колоквиуми ја немав проблем, мене ми се паднаа главно теоретски прашања со набројувања, примери имав малце. Од друга страна па на други колеги им се паднале скоро сите прашања примери да се, а малце теоретски да бидат, така да ваљда како ти е среќата.
Од мое лично искуство за МПП можам да кажам дека многу лесно го поминав.