- Член од
- 25 ноември 2014
- Мислења
- 71
- Поени од реакции
- 10
Има ли некој што полагал Политички систем кај Каракамишева?
Каков тип напрашања дава?
Дали е полесно усно или писмено

Дали е полесно усно или писмено

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ја бев кај оваа (име да не и спомнам) и кај Марика Ристовска. Писмен испит, на два дела го полагавме. Испитот го спроведуваше асистентот Марко, а иначе прашањата беа 4-5 не толку долги, со по 4-5 реченици да се објасни нешто и едно малце подолго од другите, тука можда ќе треба да дадеш и твое мислење итн итн.Има ли некој што полагал Политички систем кај Каракамишева?
Дали е полесно усно или писмено![]()
ПаѓаатДали некој се сеќава од предходни сесии дали на колоквиумите за Вовед во право на ЕУ, МЈП и Политички систем се паѓаа прашања од либро/зоки?
Многу заебан колоквиум, само тоа ќе ти кажам. Учи си се и така убаво детално....Колеги , во врска со економика (прв семестар) полагаме у понеделник колоквиум , има ли некој искуство на што посебно да обрниме внимание (во врска со графикони , табели итн.) ??
Дали некој се сеќава од предходни сесии дали на колоквиумите за Вовед во право на ЕУ, МЈП и Политички систем се паѓаа прашања од либро/зоки?
Вовед колоквиумот е многу лесен, немај гајле без проблем го поминуваш. А социологија посвети внимание на втемелувачите и делата нивни друго незнам што се паѓаше, а што е глуп предметот глуп е среќа па проф. Е финаКакви се колоквиумите кај Јасна - социологија? Потупаџиски предмет одамна немам учено, не знам ни што точно да учам од лекциите
И вовед во право кај Астеруд, како е на колоквиум, нешто премногу лесно го завршив, too good to be truth![]()
Сакам само да кажам: СФЕ по список за ова денеска. Им се заебал системот, цела комп. училница не работи, па окапавме до 19:15 на полагање, (а требаше во 15:00 да полагам ја). Ги жалам тие од политички, односи со јавност и новинарство од трета...до 8 колоквиум...
Кај си бе дружеСакам само да кажам: СФЕ по список за ова денеска. Им се заебал системот, цела комп. училница не работи, па окапавме до 19:15 на полагање, (а требаше во 15:00 да полагам ја). Ги жалам тие од политички, односи со јавност и новинарство од трета...до 8 колоквиум...
Последната група правни студии влезе во 18:50. После нас рачунај и уште една група полагање, политички (не знам за односи со јавност и новинарство, можда некои од нив полагаа со нас, последните од правни).Зар и други после нас од правни студии полагаа?Значи во моментов може и уште да се полага...
Ептен попушти концентрација и трпение кај повеќето денес.Сва среќа лесен беше колоквиумот.
?Историја на право. Што е, како е колоквиум? На што да обрнам внимание? Тежок/лесен?