ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Mortisha
  • Време на започнување Време на започнување
Да ги купиш сите книги оргинал за прва година ќе те фатит 10 000 ко ништо.Фотокопираните ти се топ,а ќе поминиш со 100че од учебник шо се викат.Имам јас појќе книги оргинал од прва година ама немам душа некако да ги продам:icon_lol:Ак се премислам ќе ти кажам, ама моја препорака ти е да не земаш оргинали.

10.000?!?! Тие имаат грам мозок? Изгледа ќе си останам со фотокопии. :D

Не, октомвриска е казнена сесија за предмети од летниот претходно поминат семестар и ваќи за сите кои решиле кешот да го уплатат на ПФ :D
За апсолвенти има посебна сесија и таа се објавува на правен као сесија за чистење за оние кое сакаат да дипломираат во рок

Skoro sum siguren deka lani imase i predmeti od zimskiot semestar, imase soopstinie za ekonomika od 1 semestar.

Полагаше некој Казнено испит во јунска сесија да кажит шо , како :)

Полагаше некој Казнено испит во јунска сесија да кажит шо , како :)
испрашува доцентката Александра дере брате ја се усрав коа ги грабна првите четворица
испрашува све и свашта од школите па се до теории за тоа као да се казнувале правните лица пичкесимајчине
али една од пореалните професори у поглед на пишување оценка
ако стварно си труба бута иначе ке те допрашува се дур не те извади за шестка барем
имаш три регуларни прашања и едно до две бонус од неа :D

На есеј трговско може да се носи закон за облигации? И ако знае некој шо, како треба да се пишува... Повеќе од закон или од книга? Да се цитираат членови? Или па побитно е твое мислење?

Skoro sum siguren deka lani imase i predmeti od zimskiot semestar, imase soopstinie za ekonomika od 1 semestar.

100% имаше ја полагав Економика...мартовската е само за тие од зимски семестар колку да се фати услов и пари да соберат нормално :D а, оваа у октомври е за сите предмети исто пари да соберат :D

само Англиски бара учебници оригинал, другите не се замараат битно да ја знаеш цела книга :D
И нас англиски во прва ни бараше оргинал, ако зборуваме за Мери или како и да и беше името. Ама кој ја тит не давам пари за книга што нема да ја отворам. И уставно Климовски бараше оргинал на почетокот после ништо не спомна.
Затоа нека не ве лаже ѓаволот да давате пари за оргинали. :D

Decki ako moze nekoj, ve molam da mi gi isprati prasanjata za ispit administrativno pravo i trudovo pravo. Mnogu mi e itno, fala vi

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom