ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Mortisha
  • Време на започнување Време на започнување
Дечки, да не знаете Тина за колку време ги пишува оценките во досие после полагањето?

Poveke. Mene za 12-14 dena (ne me fakaj za zbor). Ali bitno gi stava relativno na vreme.
Pisi i mail ako imas problem. Fer se za takvi raboti, za razlika koga polagas dusata da ti ja izvadat :D

Па работата е тоа што ми остана само Граѓанско процесно право за полагање, на 11ти и фактички ако не ми ја стави до 11ти ќе не можем да полагам :D Ај ќе и пишам ако за неколку дена не ми ја стави оценката :) Фала за инфо.

Дечки може накратко да ми кажете како иде процедурата по нов систем (со усно полагање) конкретно правни студии, дали е мноооооогу тешко или да не се плашам толку? Дали проф. бараат буквално се од а до ш, точки, запирки... дали кај сите проф. се полага усно или има и писмено? Може да ме упатите малку, пошто по се изгледа ќе треба да презапишувам предмети и за жал по нова програма:(?

Зависи кај кој професор.Кај некои е само усно,кај некои само писмено,кај некои и можеш да бираш дали сакаш усно или писмено.Дали бараат буквално се,па сеа зависи кај кој професор си,има некои буквално треба да знаеш од точка до запирка,а кај некои е доста полабаво.Учи си и немај гајле ;)

Дечки има теми за есеј КПП?

Немаше теми, имаше практичен дел да напишеш од примери по кои треба да се водиш, беа оставени во книжарницата на правен, незнам дали уште ги има. :)

Луѓе ај нид хелп ...

Полагам Римско и ми кажа типкава има прашања од практикум , арно ама јас кога полагав немавме вакво чудо и поима си немам . Од практикум ќе имало примери за да објасниш за кој институт се работи (примерот на македонски ќе бил пишан) . :confused: не можам да се снајдам никако ... Ште ве молам кој полагал нека каже многу ќе ми помогне , не знам што да учам фак :mad:

Луѓе ај нид хелп ...

Полагам Римско и ми кажа типкава има прашања од практикум , арно ама јас кога полагав немавме вакво чудо и поима си немам . Од практикум ќе имало примери за да објасниш за кој институт се работи (примерот на македонски ќе бил пишан) . :confused: не можам да се снајдам никако ... Ште ве молам кој полагал нека каже многу ќе ми помогне , не знам што да учам фак :mad:

Кој ти предава ?

Кој ти предава ?

Гоце Наумоски кај него не требаше порано ама сега го ставиле и практикумот . Што учевте од практикум латински , латински поими , реченици упм не знам што треба што не треба во слиабус ништо нема .

Гоце Наумоски кај него не требаше порано ама сега го ставиле и практикумот . Што учевте од практикум латински , латински поими , реченици упм не знам што треба што не треба во слиабус ништо нема .

И ја сум прва, него за кол. не би требало да има од практикумот, а и за испит исто зошто самиот професор уште на почетокот на семетарот ни рече не за практикумот...

Aj ne zaebavajte, ako polagate kaj Goce, gleajte kaj Goce da polagate a ne asistentkata po sho ke ve rasturit so prasanja i pod prasanja, a kaj Goce stvarno trebit da se talent da padnis, maksimumot ke go istajt od tebe dur ne kazis bar nekoj zbor za edna 6ka.

Епа јас сум талент невиден отидов на прв колоквиум и го паднав на втор не се ни појавив (јас сум по стара програма ) значи само компијутерско полагање , и сеа ми шибнаа и практикум . Не ми е затоа и јасно кои одредби за препознавање на какви институти ми праи муабет . Сеа ми текна да го полагам бегав од предметов ко од ѓавол ...

Епа јас сум талент невиден отидов на прв колоквиум и го паднав на втор не се ни појавив (јас сум по стара програма ) значи само компијутерско полагање , и сеа ми шибнаа и практикум . Не ми е затоа и јасно кои одредби за препознавање на какви институти ми праи муабет . Сеа ми текна да го полагам бегав од предметов ко од ѓавол ...

Ич не требит да го учиш практикумон,уствари не требит ни да го чепниш.Одиш на испит со него и професорот точно ти кажвит на која страна кој пример да го објасниш.Прашањето од практикум беше уствари најлесно.Требит само да го знајш учебникон и одма ќе препознајш за шо се работит.Јас имав за нечесност (infamnia)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom