ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Mortisha
  • Време на започнување Време на започнување
ај некој од постарите генерации ако не му е тешко да ми каже шо имало на втор колоквиум примента економика?? :)
--- надополнето: 6 јануари 2013 во 11:50 ---
Ако се исти како од копирниците нема потреба, сепак фала ти.
--- надополнето: Sep 8, 2011 11:51 AM ---

Облигационо има прашања, лесно се положува, а на есеј е исто лесничко, може и да се препише нешто, активност сам ќе видеш, страшно лесно се фаќат поени.
Филозофија држи се добро, има некои прашања се паѓат ама треба си учење а книгата е како телефонски именик, еден куп имиња и кој шо рекол, ако си кај Манасиев, активноста лесно се фаќа, а есеј како за кого.
Финансово како предмет е лесен, не знам со оваа професорка како ќе е. Прашања нема шанси да се најдат.
Применета економика не ја знам професорката, предметот е релативно интересен за учење, прашања има и се паѓат, а за активност и есеј претпоставувам дека ќе ви биде асс Биљана Петреска, на акт. слабо, на есеј уште послабо

може ли прашањата да ми ги пратите и мене :)
--- надополнето: 6 јануари 2013 во 11:52 ---
може ли некој прашањата облигационо право да ми ги прати :)

ај некој од постарите генерации ако не му е тешко да ми каже шо имало на втор колоквиум примента економика?? :)
--- надополнето: 6 јануари 2013 во 11:50 ---

може ли прашањата да ми ги пратите и мене :)
--- надополнето: 6 јануари 2013 во 11:52 ---
може ли некој прашањата облигационо право да ми ги прати :)
i mene ako moze:)

Јас сум на Проект 35/45 и во вторник полагаме прв колквиум.Ке може ли некој да ми помогне од редовните на прва година Правен,ме интересира што се падна од прашања по Историја на правото и Вовед во право на колоквиумите? Ќе може ли да ми дадете некоја насока,немам многу време за учење,да знам кај да се сконцентрирам.
Исто така ме интересира дали знаете каде може да побарам онлајн скрипта по историја на право,ама до целиот материјал.
Фала однапред:)

Предметите на листиве со термини за полагање за втор колоквиум се наредени по азбучен ред, а не по тоа кој прв се полага, така ?

Дисперзираните студии во Македонија не се ценети.
Тоа е нормално, затоа што таму знаењето не го стекнуваш од професори, туку од асистенти и најчесто од демонстратори. Професорите предаваат генерално во Скопје, а понекогаш сосем ретко, може да се каже и скоро никогаш не доааѓаат во другите градови.
После, на пазарот на труд, дипломата од дисперзирани студии не се вреднува.
Компаративно гледано дипломата од дисперзираните студии е вреднувана исто како дипломата од вондредни студии во Скопје, па дури и помалку од нив. Тоа резултира со потешкотии при вработувањето и создавање на нелојална конкуренција. Едно е да учиш на државниот универзитет, а друго е да учиш на дисперзирани паралелки во Штип или таму којзнае каде...

Сепак, ова со вработувањето прими го со разерва затоа што секогаш зависи од знаењето кое си го стекнал, без разлика каде, но поквалитетно знаење се стекнува на државниот универзитет во Скопје.
Затоа и студиите во Скопје се поскапи.
Само за твоја информација Мирјана Поленак-Аќимовска дипломирала вонредно а беше професор по Римско право,а редовните бидејќи сеуште не работат учат на памет и воопшто немате претстава за она што го учите.;)
--- надополнето: 7 јануари 2013 во 20:04 ---
Каков студент си ти вакви прашања што поставуваш?
Утре адвокат ќе бидеш, животи треба да спасуваш.
Тешко нив, а и тешко тебе.
Читајќи ги твоиве постови гледам дека си исфрустрирана личност која како мал никој не те сакал во друштво или се лажам сеуште не си пораснал:pos:

Само за твоја информација Мирјана Поленак-Аќимовска дипломирала вонредно а беше професор по Римско право,а редовните бидејќи сеуште не работат учат на памет и воопшто немате претстава за она што го учите.;)
--- надополнето: 7 јануари 2013 во 20:04 ---

А, што е со останатите професори кои дипломирале на редовни студии?
Или и тие според тебе вондредно го завршиле факултетот?!

Читајќи ги твоиве постови гледам дека си исфрустрирана личност која како мал никој не те сакал во друштво или се лажам сеуште не си пораснал

Фрустриран сум оти одговорите ги бараат по форуми, а не од таму од каде што треба.
А така не бива.

P.S. Јас, пак, гледам дека си вондреден студент, кој си ја брани вондредната "фела".

Ај нека каже некој колку наплаќаат за сликувањево за апсолвенти?
Осеќам рекет убав ќе биде, а?!

Драги мои, ке ми каже ли некој дали се паѓаат прашањата Облигационо, и доколку некој има ве молам да ми ги пратите и мене!
п.с. У тесно сум :(

ako mozes nekoj da pise dali skriptite od taskovska od lani se uste istite ili ima novi

ako mozes nekoj da pise dali skriptite od taskovska od lani se uste istite ili ima novi
Има нови скрипти за Филозофија на право од Тасковска за оваа година , не се истите од лани . Побарај ги скриптите во книжарницата на Филолошки факултет , има една скрипта за први 6 недели , и една скрипта за втори 6 недели од предавањата .

Има нови скрипти за Филозофија на право од Тасковска за оваа година , не се истите од лани . Побарај ги скриптите во книжарницата на Филолошки факултет , има една скрипта за први 6 недели , и една скрипта за втори 6 недели од предавањата .
fala :)

Дали е подобро да се полага Вовед во право кај Тасковска или кај Астеруд? Кои книги се за кај Астеруд?

Дали е подобро да се полага Вовед во право кај Тасковска или кај Астеруд? Кои книги се за кај Астеруд?

Астеруд има потешки прашања ама Тасковска ќе те влече долго за есеј и слично.

Луѓе ме интересира, за проектна задача земав тема "Односи со јавност". Е сега, пребарував по интернет и најдов некоја книга што многу би ми помогнала. Насловот и е како и мојата тема "Односи со јавност" од Томе Груевски . Прочитав дека ја даваат на Јустинијан Први. Дали некој ја има, и од каде би можела да ја набавам? :cautious:

Од колку поени почвит 7ца?И дали МЈП дават еден поен гратис:icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom