ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Mortisha
  • Време на започнување Време на започнување
Здраво колеги.
Неколку сесии немам полагано, поради одредени причини, па ме интересира ако знае некој да ми каже што се дешава МПП на испит а и на есеј. Планирам сега во јануари да го полагам, па секоја информација би била добредојдена :)

Колеги едно прашање за тие што се поискусни. Значи немам положено само Граѓанско право и Стварно право. Сега сум 3та година и имаме како што знаете Јануарска сесија. Граѓанско сум паднал само еднаш, Стварно сум паднал само еднаш кога сум полагал електронски. Дали би ме пуштиле да полагам сега во Јануари во поправните термини за испит? Да не се водат случајно како застарени предмети па да треба да ги запишувам? :D

Имаш на факултетот ЕКТС служба.
Исто така имаш и СТУДЕНТСКИ ПРАШАЊА.
Зошто не прашаш таму? Тие таму седат и ништо не работат.
Инаку, јас мислам дека во јануари се испитите од втор колоквиум.
Потоа во мај, можеш да полагаш поправен испит или колоквиум, а потоа и во септември.
Поздрав!

Одговорот на прашањето го имаш во самиот твој коментар :)

Одговорот на прашањето го имаш во самиот твој коментар :)

Тоа не е одговорот, напротив одговорот е во прашањето. Затоа и го поставив.
Вработените во конкретните служби седат и ништо не работат, затоа што студентите избегнуваат на факултет да се информираат за работите во врска со факултетот.
На службите треба да им се стави до знаење за кого се тие тука. Тие се служби, пред се!
Со таква пасивност, епитетот студент го губи своето вистинско значење.

А во врска со проблемите по конкретните предмети, преплавете го со петиции деканот.
Само така нешто ќе стори, оти тоа што се случува е ненормално.

Требит по Вовед во правото на ЕУ да се учат сите цртички и датумине?Претешко е :cautious:Дај кажете некое искуство...

Колеги едно прашање за тие што се поискусни. Значи немам положено само Граѓанско право и Стварно право. Сега сум 3та година и имаме како што знаете Јануарска сесија. Граѓанско сум паднал само еднаш, Стварно сум паднал само еднаш кога сум полагал електронски. Дали би ме пуштиле да полагам сега во Јануари во поправните термини за испит? Да не се водат случајно како застарени предмети па да треба да ги запишувам? :D
Ќе те пуштат и ќе треба да пријавиш електронски. Испитната ти почнува после 22 овој месец. Нема врска тоа горе што викаат дека во мај била.

Требит по Вовед во правото на ЕУ да се учат сите цртички и датумине?Претешко е :cautious:Дај кажете некое искуство...

Се потсетуваат студентите на правни студии дека материјалот за испит по предметот Вовед во правото на ЕУ за разлика од ,претходната академска година оваа година ги опфаќа: Глава од учебникот: ’Вовед во 1,2,3,4,5 правото на ЕУ’ од проф. Сашо Георгиевски и ПОГЛАВЈЕ 3,4 и 5 од учебникот ’Вовед во правото на ЕУ втор дел)’ од проф. Татјана.Петрушевска

^ова го имаш прочитано?
А датуми колку што се сеќавам имаше ама најбитните (малце беа), за некои договори со кои се вовеле реформи и промени. За цртичките не се сеќавам добро....ама како да немаше. :)

Отвори Wikipedia.
Таму има многу статии со слики за битните датуми.
Разгледајги и многу полесно ќе ги запомниш.
Инаку, ги бараат само најбитните десетина датуми.

Имам прашање:
каде може да се најде книгата - Право на конкуренција од Д-р Владинир Пепељугоски

оваа му е издадена на ФОН.
инаку незнам каде може да се најде стручна литература од правото во библиотека, книжара ???

Izvinete nemam mak podrska. Ve molam da mi kazete dali za vtor kolok Eu se pagaat prasanja. Knigana e nerazbirliva I ne se uci od nea se pagat li da se nadevam na niv. I za politicki sistem drustva I mjp dali pagaat stvarno znam deka ne :) fala odnapred

Izvinete nemam mak podrska. Ve molam da mi kazete dali za vtor kolok Eu se pagaat prasanja. Knigana e nerazbirliva I ne se uci od nea se pagat li da se nadevam na niv. I za politicki sistem drustva I mjp dali pagaat stvarno znam deka ne :) fala odnapred

Каков студент си ти вакви прашања што поставуваш?
Утре адвокат ќе бидеш, животи треба да спасуваш.
Тешко нив, а и тешко тебе.

Svoeto znaenje na usen ispit ke go dokazam nema sansi so noviot sistem nekoj da polozi ako solidno go nema pominato materijalot a vlezniot kolkvium e igra na zaokruzuvanje i sreka . Prasanjeto e seuste postaveno za one koi ke sakaat da mi odgovorat sigurno me razbiraat zosto :))

Е
Svoeto znaenje na usen ispit ke go dokazam nema sansi so noviot sistem nekoj da polozi ako solidno go nema pominato materijalot a vlezniot kolkvium e igra na zaokruzuvanje i sreka . Prasanjeto e seuste postaveno za one koi ke sakaat da mi odgovorat sigurno me razbiraat zosto :))
Епа, докажи го.

Некој да не има семинарска на тема „Перење пари“ ? Ве молам итно ми е :(

Здраво колеги, некои слуцаино да не ги има прашањата за втор колоквиум по социологија, бидејќи не сум од скопје неможам за ги земам до зоки , а ми требаат за 8 ,некои ако ги има нека ги слика .:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom