ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Mortisha
  • Време на започнување Време на започнување
KOLEGI AJ KAZETE 5 SEMESTAR OD SO POVEKE DA SE UCE STRIKNO OD KNIGA ILI I SE PAGAT PRASANJA???POZDRAV

Кога почнуваат предавањата? Рокот за упис трае до 31.
за казнено , граѓанско и деловно има распореди на страната на правен кај заеднички соопштенија дека од 15ти , а за другите незнам ...

KOLEGI AJ KAZETE 5 SEMESTAR OD SO POVEKE DA SE UCE STRIKNO OD KNIGA ILI I SE PAGAT PRASANJA???POZDRAV
и се паѓаат и не...така да треба и учење од книга!
--- надополнето: 12 октомври 2012 во 18:19 ---
а се полага на мастер на колоквиуми или стрикно одиш на испит?
бтв...ако знае некој како е на мастер казнено нека сподели искуство. Благодарам:cuc:

и се паѓаат и не...така да треба и учење од книга!
--- надополнето: 12 октомври 2012 во 18:19 ---
а се полага на мастер на колоквиуми или стрикно одиш на испит?
бтв...ако знае некој како е на мастер казнено нека сподели искуство. Благодарам:cuc:
Колега, ај ако не те мрзи поише зборови за:
Облигации, Финансово, Применета и ФилоСофија на право.

Ке ти бидам благодарен :)

Колеги (тие што имате искуство по уставно со Каракамишева) какви и се тие мини тестови? Нас сега ни е Политички систем и појма немаме како изгледаат тие ствари дали се тешки прашањата дали коректно оценува?
А прашање за сите дали за 3 семестар се паѓа некое прашање од копирнициве за колоквиум?

Ima nekoj sto pisuvase esej filozofija sega u kaznena da mi kaze sto tema im dade?

moze nekoj da mi kaze sto se desava ako ne se upises na vreme? potocno zboram za masterive denes bil posleden den za upis? kako e mozno toa a seuste trae konkursot? mozam vo ponedelnik da se zapisam?ke mi pravat problem? imam uplateno se u banka ama nemozev da cekam cel den tamu do 14:30 se ubiv od cekanje a i imav rabota!!! ako znae nekoj mnogu ke mu bidam blagodarna.

Кога почнуваат предавањата за мастер - казнено право?

Колега, ај ако не те мрзи поише зборови за:
Облигации, Финансово, Применета и ФилоСофија на право.

Ке ти бидам благодарен :)
море седни учи тамууууууууу како ќе градиме држава а??
финансово НЕ....Филозофија 2кол ДА...облигации 1 и 2 ДА ама не многу...применета 2-3 ....
--- надополнето: 13 октомври 2012 во 14:58 ---
Кога почнуваат предавањата за мастер - казнено право?
http://www.pf.ukim.edu.mk/ShowAnnouncements.aspx?ItemID=1834&mid=2961&tabId=928&tabindex=0

Може ли некој да ми подобјасни како треба да изгледа есејот што дава поени за активност ?
Првата страна треба да биде како насловната страна на проектните за матура што ги правевме, па после да следува текстот ?

Може ли некој да ми подобјасни како треба да изгледа есејот што дава поени за активност ?
Првата страна треба да биде како насловната страна на проектните за матура што ги правевме, па после да следува текстот ?
Абе кратко ке е ова. Некаде 2-3 страни рачно напишани и тоа на час.
Ке си дадеш воведен дел нешто општо, после содржината ке ја збогатиш колку што можеш повеќе и на крај како заклучок твое гледиште ке дадеш-дали се сложуваш и зашто не?! Ја од овие 3 години сфатив дека критиката е најдобра-и врска да нема даваат доста поени ако слепо аргументираш свој став.

Абе кратко ке е ова. Некаде 2-3 страни рачно напишани и тоа на час.
Ке си дадеш воведен дел нешто општо, после содржината ке ја збогатиш колку што можеш повеќе и на крај како заклучок твое гледиште ке дадеш-дали се сложуваш и зашто не?! Ја од овие 3 години сфатив дека критиката е најдобра-и врска да нема даваат доста поени ако слепо аргументираш свој став.
Изглеа не сме се разбрале. Нас професорот ни даде есеј дома да напишеме и да го предадеме во определен рок. Значи овој е есеј е факултативен и поените од него ќе бидат сметани како поени за активност. Е мене за тој есеј ме интересираше како треба да изгледа насловната страна и дали кога ќе ја пишувам користената литература треба посебна страна само за тоа да има.

Изглеа не сме се разбрале. Нас професорот ни даде есеј дома да напишеме и да го предадеме во определен рок. Значи овој е есеј е факултативен и поените од него ќе бидат сметани како поени за активност. Е мене за тој есеј ме интересираше како треба да изгледа насловната страна и дали кога ќе ја пишувам користената литература треба посебна страна само за тоа да има.
Кој предмет?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom