- Член од
- 9 ноември 2011
- Мислења
- 71
- Поени од реакции
- 4
KOLEGI AJ KAZETE 5 SEMESTAR OD SO POVEKE DA SE UCE STRIKNO OD KNIGA ILI I SE PAGAT PRASANJA???POZDRAV
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Zdravo na site , sreken pocetok na tie sto se zapisaja na master.
Dali nekoj moze da mi kaze kako ide uplacanjeto na ispitite za master ? I kolku cini eden ispit ?
pozdrav
за казнено , граѓанско и деловно има распореди на страната на правен кај заеднички соопштенија дека од 15ти , а за другите незнам ...Кога почнуваат предавањата? Рокот за упис трае до 31.
и се паѓаат и не...така да треба и учење од книга!KOLEGI AJ KAZETE 5 SEMESTAR OD SO POVEKE DA SE UCE STRIKNO OD KNIGA ILI I SE PAGAT PRASANJA???POZDRAV
Колега, ај ако не те мрзи поише зборови за:и се паѓаат и не...така да треба и учење од книга!
--- надополнето: 12 октомври 2012 во 18:19 ---
а се полага на мастер на колоквиуми или стрикно одиш на испит?
бтв...ако знае некој како е на мастер казнено нека сподели искуство. Благодарам![]()
море седни учи тамууууууууу како ќе градиме држава а??Колега, ај ако не те мрзи поише зборови за:
Облигации, Финансово, Применета и ФилоСофија на право.
Ке ти бидам благодарен![]()
http://www.pf.ukim.edu.mk/ShowAnnouncements.aspx?ItemID=1834&mid=2961&tabId=928&tabindex=0Кога почнуваат предавањата за мастер - казнено право?
Абе кратко ке е ова. Некаде 2-3 страни рачно напишани и тоа на час.Може ли некој да ми подобјасни како треба да изгледа есејот што дава поени за активност ?
Првата страна треба да биде како насловната страна на проектните за матура што ги правевме, па после да следува текстот ?
Изглеа не сме се разбрале. Нас професорот ни даде есеј дома да напишеме и да го предадеме во определен рок. Значи овој е есеј е факултативен и поените од него ќе бидат сметани како поени за активност. Е мене за тој есеј ме интересираше како треба да изгледа насловната страна и дали кога ќе ја пишувам користената литература треба посебна страна само за тоа да има.Абе кратко ке е ова. Некаде 2-3 страни рачно напишани и тоа на час.
Ке си дадеш воведен дел нешто општо, после содржината ке ја збогатиш колку што можеш повеќе и на крај како заклучок твое гледиште ке дадеш-дали се сложуваш и зашто не?! Ја од овие 3 години сфатив дека критиката е најдобра-и врска да нема даваат доста поени ако слепо аргументираш свој став.
Кој предмет?Изглеа не сме се разбрале. Нас професорот ни даде есеј дома да напишеме и да го предадеме во определен рок. Значи овој е есеј е факултативен и поените од него ќе бидат сметани како поени за активност. Е мене за тој есеј ме интересираше како треба да изгледа насловната страна и дали кога ќе ја пишувам користената литература треба посебна страна само за тоа да има.