ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Mortisha
  • Време на започнување Време на започнување
Од септември сум студент, и значи знам колку е битен просекот за правен бидејќи без просек неможеш адвокат,судија или обвинител да бидеш. Е, заради тоа ми беше прашањето...преку глава од таквите "експерти" како тебе... п.с и иди малце поднаучи англиски па тогаш пишувај, а не само изиграваш безвезе паметен ....

Ах, од тие правниците си бил. Џабе ви е и просек вас, ве има повеќе отколку сите други дипломирани..
Со правни се наоѓа работа само ако знаеш орално да работиш или да имаш роднина некоја у тој бизнис.

Повели и друг пат.

Од септември сум студент, и значи знам колку е битен просекот за правен бидејќи без просек неможеш адвокат,судија или обвинител да бидеш. Е, заради тоа ми беше прашањето...преку глава од таквите "експерти" како тебе... п.с и иди малце поднаучи англиски па тогаш пишувај, а не само изиграваш безвезе паметен ....
Колкава утка ти е болдираното не си ни сам свесен :tapp:

Значи на 26-ти месецов ќе ги објават резултатите,дали сме примени или не.Е сега,ќе можеме на интернет да видиме дали сме примени или пак треба да одиме до факултет?

Адвокат можеш, другите две не.
можиш и другие две , само ако знаеш да се обратиш кај правилните луѓе...

али сепак од повисок просек сигурно нема да ви се слошит само не гледам причина да се паничит околу просекот . Ако ве биват и со просек и без просек ќе се снајдите...

Значи на 26-ти месецов ќе ги објават резултатите,дали сме примени или не.Е сега,ќе можеме на интернет да видиме дали сме примени или пак треба да одиме до факултет?
Ќе има на нет.

На странава од правен објавија резултати на успех од средно образование. Не се подредени по ред али може грубо да пресметате дали сте во државна квота или не.
Има пријавено 612 студенти, тоа значи нема да има втор круг ?

На странава од правен објавија резултати на успех од средно образование. Не се подредени по ред али може грубо да пресметате дали сте во државна квота или не.
Има пријавено 612 студенти, тоа значи нема да има втор круг ?
Моја претпоставка е дека ќе има и втор кург,бидејќи нема шанси сите 612 пријавени да бидат примени во првиот круг.На цел Правен факултет има место за 925 студенти во сите смерови така да би требало да има и втор круг.

Моја претпоставка е дека ќе има и втор кург,бидејќи нема шанси сите 612 пријавени да бидат примени во првиот круг.На цел Правен факултет има место за 925 студенти во сите смерови така да би требало да има и втор круг.
Логично е само каде што има останато слободно место тамо да има втор па и трет круг. Сигурно ќе има информација наскоро и за ова ..

Со 67 поени би можело во државна квота или тешко?
За во Скопје незнам, за во Кочани ДА, е сега има финта, запиши се во Кочани, гарант ке влезиш во државна квота па потоа префрли се во Скопје, го задржуваш истиот статус на финансирање. Лани многу дечки од Скопје го направија истото ;)
--- надополнето: Aug 19, 2011 11:48 PM ---
Мене па не ми се верува. Го немаат веќе професорите тоа време, зафатени се со сопствените бизниси :)
--- надополнето: Aug 18, 2011 12:03 PM ---

Јас се молам да не трае уште долго. Целосно се согласувам со тебе. Колку што сум информиран, секаде кај што има ЕКТС предметите се полагаат со 51% а кај нас е 61%. Е сеа не знам дали ова е само кај нас или има и уште некој факултет.

п.с. Која година си?
Добро бе па ако се полага со 61% кај вас критериумот како се одвива до110% ли е за 10 ? :)

Добро бе па ако се полага со 61% кај вас критериумот како се одвива до110% ли е за 10 ? :)
Хахах прашањево :pos: Значи не е битно кај се завршува туку кај почнува.

Можеби пак тебе ти е полесно да положиш со 61 :tapp:

Значи не трескајте глупости... судија и обвинител неможеш да, ама ќе се смени и тоа и ќе може и тоа ;) адвокат можеш .... просек се бара точно, пример: имаше оглас пред изборите за во судовите и пријавените кандидати ги рангираа по просек, па потоа од пријавени пр.20 влегоа пр.5 па на тие 5 им вршеа интревју па вработија пр.2 ... меѓутоа ако имаш “ вујко владика“ и со 6.00 просек ќе работиш !!!
--- надополнето: Aug 20, 2011 12:08 AM ---
Хахах прашањево :pos: Значи не е битно кај се завршува туку кај почнува.

Можеби пак тебе ти е полесно да положиш со 61 :tapp:
Епа ако од 61-70=6, 71-80=7, 81-9=8, 91-100= 9, 101-110 = 10 :)
На УГД критериумот ти е 51-60=6, 61-70=7, 71-80=8, 81-90=9, 91-100=10 , меѓутоа можно ако си на граница (51, 61, 71, 81, 91) можно е професорот да те допраша, а ако ти фали 1 поен т.е 50,60,70,80,90 многу ретко да ти се попушти поенот така да ако сакаш повисока ќе мораш да полагаш ( па сеа зависи можеш и да паднеш).
--- надополнето: Aug 20, 2011 12:17 AM ---
Со 65 бода има шанса да ме примаат во приватна квота?
На УГД ке влезеш и во државна не во приватна ... па потоа префрли се на УКИМ ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom