ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Mortisha
  • Време на започнување Време на започнување
Не знам не сум видел. Ние треба на 30ти или 31ви да го прајме. Кај кој проф. си?

ааа... е јас сум кај „идниот претседател на МК“ - Фрчко.
Затоа во различно време ни се есеите, ваљда. Можда и кај него е полесно?

Прашање до постарите колеги:

Вториот колоквиум Вовед во право дали е потежок или полесен од првиот?
Исто и вториот есеј кај Бајалџиев со некојси случај и потпрашања од него да ни кажете дали е лесен?

Прашање до постарите колеги:

Вториот колоквиум Вовед во право дали е потежок или полесен од првиот?
Исто и вториот есеј кај Бајалџиев со некојси случај и потпрашања од него да ни кажете дали е лесен?

па ако веќе кажувате, кажете и за кај мицајков:smir:

мада рано ни е нас уште, имаме уште недела и пол, ама ако:pipi:

леле веќе корења пуштив чекајќи одговор за истиве прашања али ај нема везе:tapp:

леле веќе корења пуштив чекајќи одговор за истиве прашања али ај нема везе:tapp:

Вториот есеј е далеку полесен кај Балајџиев зашто ќе имате случај еден и во него ќе треба да препознаете некои правни елементи како кое е физичко лице, деловна способност, правна способност, какви норми препонзавате, па каков вид на договор или договори наоѓате во случајот - нешто што од општа култура и од дотогашните ваши учења на правен би напишале без многу да ја бубате книгата поради есејот :)
Јас без ништо учено појдов и извадив 9 поени од 10 :)

леле тапааааааааааа!!!!!!!! кој ле ги измисли тие глупи правила, да не се дава нов образец,па јас увек грешам у тоа клето боење, и сеа поради тоа треба да го преполагам зш имам ептен добри шанси за 10че, леле беееееееее!!!!! зашо вакви работи?????па што ги кошта еден образец???

пм.. уште нема резултати мјп есејот... ќе збеснам

и социологија уште нема :tapp:

Социологија ќе ни ги темпираат, да фатиме оценки.. слушај ме:wink:

De we kazete nesto za Vlado Popovski i Skarik. Kako e na ispit kaj niv ? Please :nesvest:

De we kazete nesto za Vlado Popovski i Skarik. Kako e na ispit kaj niv ? Please :nesvest:

Политички науки си претпоставувам, прва година нели? :) Е па колешке, за Владо Поповски, немаш некој проблем голем, само треба убаво да го научиш материјалот, затоа што на испит знаат да се паднат и некои ситници кои ни на сон не би претпоставила дека би се паднале. Иако испитите не знам какви се, тоа голем дел положивме преку колоквиуми, ама чим таму имаше ситници, на испит уште повеќе има по дифолт.

А за Шкариќ, не ми предавал, но асистентите горе - доле се исти и веруј тоа е најубаво Политички Теории антика, да се положи преку колоквиуми бидејќи на испит е троа потешко, бар како што кажуваат, јас тоа си го положив на колоквиуми и беше доста лесно, ама испитот бил...:nesvest:

Значи нема некој голем проблем, ова се едни од покоректните професори, ти само научи си здраво и нема да имаш проблем.:smir:

И за едно 2 саата треба да полагам Историја, а ја си дремам на компјутерите во Правен. Гага, па да се искористи... :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom