ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Mortisha
  • Време на започнување Време на започнување
Дечки ако може да ми кажете кога е прв академски час за политички науки
Нема прв академски час на правен, имате распоред, одите на предавање и тоа е тоа.[DOUBLEPOST=1410619395][/DOUBLEPOST]
Дечки ако може да ми кажете кога е прв академски час за политички науки
Нема прв академски час на правен, имате распоред, одите на предавање и тоа е тоа.

Decki nekoj predlog sto da napisam vo molbata za promena na grupa.Glupo e da navedam od licni pricini,nema da me sfatat seriozno.:-D

Колеги, знае ли некој дали може 5 семестар условно да се запише, или тоа е дозволено само за летниот семестар... :)))

Decki nekoj predlog sto da napisam vo molbata za promena na grupa.Glupo e da navedam od licni pricini,nema da me sfatat seriozno.:-D
Измисли дека си од некој друг град близу Скопје и секој ден патуваш од тој град до Скопје на факултет , јас така 2 пати си менував група во молбата пишував дека патувам секој ден од Куманово до Скопје и назад и не ми одговара да бидам во групата во која требаше да бидам , туку повеќе ми одговара да бидам дел од друга група поради превозот . Или измисли дека работиш нешто некаде и поради обврски од работа не можеш да одиш на предавања доколку не те префрлат во другата група која повеќе ти одговара . Снајди се ако не се снајдеш каков правник мислиш да бидеш во животот .

Добро бе, ќе ја оправат страната овие??
Дај пратете распоред, групи нешто, јас ништо не видов..

Дефинитивно утре прва година-политички науки почнува со предавања и се водиме според распоред? :)

Добро бе, ќе ја оправат страната овие??
Дај пратете распоред, групи нешто, јас ништо не видов..
Еве ти го распоредот, а листа на групи треба вечер да излезе (како што пишуваше во соопштението на огласна табла).
Дефинитивно утре прва година-политички науки почнува со предавања и се водиме според распоред? :)
Да

http://ukim.edu.mk/mk_vest.php?v_id=146

Дали овде го нема само правен факултет?
Значи првиот академски час почнува во еден термин за цел факултет без разлика на смер.

Некој инфо??[DOUBLEPOST=1410718416][/DOUBLEPOST]
10696393_602195709890863_4903438974297567225_n.jpg

Ова е одговорот од Студентски парламент..

Последно уредено:
Колку време се чека и како ќе знам дека молбата ми е примена и прифатена од деканатот за промена на група ?

Во врска со презапишување на предмет ме интерсираат две работи.
Прво, дали кога презапишуваш предмет вонредно пред полагање, можеш да го сменеш професорот во изјавата или за полагање кај друг професор мора прво да го слушаш и да го запишеш редовно?
И второ, дали презапишан предмет вонредно имаш право да го полагаш наредни 3 сесии или само во сесијата за која го презапишуваш? :)

Во врска со презапишување на предмет ме интерсираат две работи.
Прво, дали кога презапишуваш предмет вонредно пред полагање, можеш да го сменеш професорот во изјавата или за полагање кај друг професор мора прво да го слушаш и да го запишеш редовно?
И второ, дали презапишан предмет вонредно имаш право да го полагаш наредни 3 сесии или само во сесијата за која го презапишуваш? :)

Koga go prezapisuvas predmetot kako vonredno mozes i da si biras kaj koj profesor vo izjavata i so prezapisuvanjeto imas pravo da go polagas predmetot tri posledovatelni sesii se duri ne nadmine godinata vo koja si go prezapisal togas ti propagaat sansite .

Ај да прашам.
Идам денес да си земам потврда за редовен студент оти ќе ми треба за здравство, и госпоѓата на студентски ми вика, потполни си ова ливчево и уплати си 100 денари.
Ај тоа листот со податоци разбирливо ми е, но зошто да плаќам за една потврда?
И да, бидејќи ништо друго не ми кажа, не ми ни даде да ја прашам, ќе прашам овде: дали уплатата на тие 100 денари треба да ја направам на сметката на правниот факултет, а во назнака да наведам за потврда за редовен студент?
Дали имал некој(а) слично вакво искуство?
Дали кога сте барале потврда за редовен за да се однесе во ФЗОМ, ви барале да платите 100 денари?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom