ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

Член од
11 март 2011
Мислења
131
Поени од реакции
34
ke moze nekoj da mi kaze za prviot kolokvium od kade moze da se najde kniga po filozofija na pravo kaj kambovski i dali ima nekoj prasanja? fala :)

Day4walker

Doyle Brunson
Член од
18 ноември 2008
Мислења
132
Поени од реакции
8
Luge jas sakam da se zapisam na ovoj fakultet tesko li e?
Друже, нигде не е лесно на факултет! сегде си бара учење...е сеа ако сакаш да ни станеш колега, ќе треба да си читкаш не е нешто Impossible така да немој многу да се плашиш од муабети тешко е вака е така е :) Ама не е ни лесно онака некоја средина си сака учење, ќе ги научиш цаките и после полесно ќе е..исто сигурно знаеш дека има повеќе материјал од другите факултети ( у број на страници зборам) ама и тоа не е нешто незнам што, се постигнува :) Јас у средно книганемав фатено незнаев што е тоа учење, коа се запишав на правен посериозно ја сватив работата и прва ја исчистив:) сеа сум 4 семестар и останат ми е само еден предмет од 3 семестар што ме мрзеше да го учам...така да немој да се плашиш многу многу ;)

Член од
16 декември 2008
Мислења
391
Поени од реакции
125
Дечки имам едно прашање што треба да го размислам за наредните вежби за во вторник 22.03.11 по Договорно право.
Прашањето е : „ Зошто кредитот е поисплатлив од лизингот и ако е така зошто постојат лизинг куќи ? “
Па ќе ве молам нешто во врска со ова кој знае нека пише, ме интересираат повеќе мислења.
Благодарам однапред,
Поздрав.

Член од
8 декември 2009
Мислења
2.706
Поени од реакции
2.181
Не ме ставиле на список, и што чаре сега?

Член од
11 март 2011
Мислења
131
Поени од реакции
34
odi utre pred kolokvium kaj dragi ako imas pravo za polaganje da te dopise ili dodade nemaj gajle samo idid porano i kazi mu

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Дајте нешто совети за Римско право. Не знам шо ќе праем со предметов :D

Член од
11 март 2011
Мислења
131
Поени од реакции
34
epaza rimsko jas vo septemvri pominav polesno nekako imase dosta padnati togas koga polagav pa bea malku polesni prasanjata vo taa sesija a bas nekoj sovet i nemam ,naporen e predmetot

Член од
11 март 2011
Мислења
131
Поени од реакции
34
ke moze nekoj da mi kaze dali za polozuvanje na ispitot stvarno pravo potrebno e i praktikumot da se uci

Член од
11 март 2011
Мислења
131
Поени од реакции
34
vaka jas sum od postara generacija i sega vo kaznenava sesija polagav voved kaj taskovska ,a vo dosieto kako profesor go pisuva dimitar b. od ekts ne go menuvaat imeto a od profesorkava nemozam da zemam ocena zatoa sto saka nejzinotot ime da go pisuvalo.I sega sto? nekoj predlog,sovet...

Day4walker

Doyle Brunson
Член од
18 ноември 2008
Мислења
132
Поени од реакции
8
Дајте нешто совети за Римско право. Не знам шо ќе праем со предметов :D
Не е многу страшно!! не се напињај многу...треба малце повеќе да се учи да, ама се поминува!! јс 1от колоквиум го земав со 26 со 3 дена учење, а вториот го паднав, ама у поправна извадив 35 :) ( сабајлето ми ги дадоа прашањата од 2те групи тестовите што ќе се паднат, и ги научив) ама се учи...позаебано е после граѓанско,стварно и сеа трудово е мн по заебано така да тоа е pussy smoke :)))

Член од
30 октомври 2009
Мислења
363
Поени од реакции
261
vaka jas sum od postara generacija i sega vo kaznenava sesija polagav voved kaj taskovska ,a vo dosieto kako profesor go pisuva dimitar b. od ekts ne go menuvaat imeto a od profesorkava nemozam da zemam ocena zatoa sto saka nejzinotot ime da go pisuvalo.I sega sto? nekoj predlog,sovet...
Хм како не го менуваат ЕКТС, тоа им е работа, ке одиш таму ке им кажеш мора да го сменат :)

Член од
8 мај 2007
Мислења
77
Поени од реакции
0
Да не знае некој кога правиме есеи по римско, уставно итн? Нешто спомнуваа 10 недела.. По сите предмети 10 недела или по некои порано - покасно??

Kajgana Shop

На врв Bottom