ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Mortisha
  • Време на започнување Време на започнување
Има соопштение на сајтот за полагање за апсолвенти...само не ми е јасно од оваа година апсолвенти(оние кои сега допрва треба да презапишат предмети кои им се останати) или тие од лани што уште не завршиле можат да полагаат??

Знам дека зборува слична материја како то што пишува таму, ама збесна на предавање кога ја праша некој дали може да учи од таму, рече дека не сака да ја види таа книга, причини со неа биле повеќе од академски..бла...бла..бла,. Кажа дека од неа само 40-тина страници ќе биле испитни, изгледа ќе биде два дена пред колоквиум да ни даде од каде да учиме:/
\

Абе знам дека мрчи дека неќе да ја види таа книга, немора да и ја покажуваш, ти учи си од таму што ти е гајле, она вика пред колоквиум ќе ви го дадам материјалот :D :D :D :pos2:

\

Абе знам дека мрчи дека неќе да ја види таа книга, немора да и ја покажуваш, ти учи си од таму што ти е гајле, она вика пред колоквиум ќе ви го дадам материјалот :D :D :D :pos2:

Минатата година ја суспендирале пред колоквиум, може и оваа ќе биде така, а ако не биде не би се ослонила многу-многу на учебникот од Бајалџиев, бидејќи нема се она што зборува за наддржавност, поддржавност, изменување на современа држава,а по тоа со каков жар зборува, гарант тестот ќе биде полн со такви прашања :)

Има книга од ТАСКОВСКА во фотокопирницата на ФИЛОЗОФСКИ факултет , ама све е извртено во неа , така да најдобро е од книгата на БАЈАЛЏИЕВ да учиме...

Има книга од ТАСКОВСКА во фотокопирницата на ФИЛОЗОФСКИ факултет , ама све е извртено во неа , така да најдобро е од книгата на БАЈАЛЏИЕВ да учиме...

Тоа што е на филозофски се деловите што она ги има напишано во „Вовед во право“ и „Политологија’“, треба да ни даде и втор дел- авторизирани предавања, ама не и се брза :)

хаха дечки ја коа бев кај тасковска за прв колоквиум ни рече ке ви давам скрипти и вкупно ни даде 2-3 скрипти со вкупно 25-30 страни :S и нормално си се запишал на правен и не ти се веруе дека имаш само 30 страни за учење и на крај 6тата недела ја прашавме шо како попизде жената ама тотално се икслучи не отера кај шо не треба и рече учете од кај сакате и нормално книгата на Бајалџиев учевме сите и прашањата тие се тој е матријалот друго нема :) побарајте некој силабус или нешто да знаете шо теми треба да се учат и би требало да е ок не се секирајте ако даде прашања ко на нас што ни даде срамота е да извадите под 30 поени :)зашо прашањата беа баш ко за телетабиси ептен срамота значи од 4 понудени одговори 3 ви се во врска со фудбал а едно е точно мислам баш такви беа :D без многу нервози

П.С и да немојте да се трудите да ја разберете нешто на час нема шанса сто работи ке ви каже и самата незнае шо збори :)

Од денес сме колеги!!
Се запишав на мастерот по финансово право. И не знам колку да уплата, 500 или 600 евра?!
Не знам колку испити ќе имам?! Особено ми е важно за изборните кои ќе можам да ги земам? Од кај ќе знам кои ми се изборни а кои не? Кои ми се задолжителни? Има некој шти ќе ми биде колега?
ЗАборавив да ви кажам дека дипломирав по стара програма

So EKTS nemame pravo na staziranje vo sud, mora da odime plus 2 god, sto znaci deka pravo na staziranje imaat tie so 4 godini i magistrite, a se prasuvam koj magister ke odi na staziranje vo sud.

може некој да ми даде линк од темите за есеј по социологија на правото? :)

може некој да ми даде линк од темите за есеј по социологија на правото? :)

еј абе има правен огласна хахахаха
http://www.pf.ukim.edu.mk/ShowAnnouncements.aspx?ItemID=2125&mid=41&tabId=329&tabindex=0
:smir:

--- надополнето ---

дајте бе некој коментар за Гелев Д. ајде бееееееееееееееее или за Сашо Г.?

еј абе има правен огласна хахахаха
http://www.pf.ukim.edu.mk/ShowAnnouncements.aspx?ItemID=2125&mid=41&tabId=329&tabindex=0
:smir:

--- надополнето ---

дајте бе некој коментар за Гелев Д. ајде бееееееееееееееее или за Сашо Г.?

Гелев е цар,полагав јас кај него во 2ра право на друштва и во 4та хартии од вредност...
Полесно поминување на испит здравје....
Искулиран човек до максимум-седнуваш кај него в канцеларија и ти вика шизикот-АЈДЕ ЏОНИ,ДА ВИДИМЕ ШО ЌЕ НИ КАЖЕШ ТИ:vozbud::zver:..
Таман си почнал да одговараш гледаш ти стегнал 10 ка во индекс,(единстевната десетка шо ја добив од моето патешетвие на Правен....:mist:...), и ти вика АЈ СЕА ШИБАЈ:))))))))
Едно време не држеше испити,дали му забранија или не знам шо беше причината и за малку ќе се кренеше востание на факс...
Сите го бараа назад ЛЕГЕНДАТА ГЕЛЕВ...
Дури и на Новогодишната елка,имаше честитки и желби-ГЕЛЕВ ВРАТИ СЕ ЦАР СИ:zver:...
И се исполни желбата,се врати назад....
Вака беше по стара програма...

За по Нова програма како ќе се покажи Гелев не знам,ама имам доверба во него,и сигурно зверот ќе ги оправда високите очекувања....:vozbud::cug::cug:

Да не знае некој каде можам да најдам нешто за развојот на теоретската мисла за правото до појавата на социологијата ??? фалаааа :))

Никој овде нема што е запишан на мастер на правен да ми објани некои детали? Плс!

Дали знае некој кога ке се прави есеј економика, кај Кандикјан?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom