ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Mortisha
  • Време на започнување Време на започнување
Страв ќе ми биде да прашам таму, слушам не биле баш најљубезни тетките и индекси буквално летале :)
интересно беше што у таја огромна гужва на денот на запишување, премногу фино се испонашаа со мене кога ми најдоа грешка у пријавата, и свите што беа таму ме гледаја и ваљда мислеа дека сум привилегиран или нешто :)

интересно беше што у таја огромна гужва на денот на запишување, премногу фино се испонашаа со мене кога ми најдоа грешка у пријавата, и свите што беа таму ме гледаја и ваљда мислеа дека сум привилегиран или нешто :)

И јас имам добро искуство со студентски... барем со Донка. Никогаш не ми се раздрала или не ми фрлила индекс или слично... Али знам колеги кои се бунеа од неа дека е “ваква-онаква“ а уплатиле 100 евра како 6000 денари во денарска противредност... и јас би им се развикал, сериозно, ако ти се правиш будала (за 100 денари) зошто да не и они да ти се раздерат? Што треба? Да речат добро колега, овие 100 денари ќе ти ги дополнам јас од мој џеб?... ц...ц...ц... патетично.

И со мене беа фини кога се запишував, претпоставувам дека чекаат да згусти , па заби да покажат :)

охоо мене ми се дереа како да сум убил човек што немав стаено слика на индексот #_#

охоо мене ми се дереа како да сум убил човек што немав стаено слика на индексот #_#
Значи на темава испадна дека свите се задоволни од нив освен тебе :) :) :) :)
да сум ја ка тебе ил и нестаам слика, со црн маркер ќе повлечем 2-3 линии криви таму и готово:pos: (џоукинг) :)

Лепилото шо го имаа остаено надвор за сликите беше EPIC! Со то лајчето... :pos:

Значи на темава испадна дека свите се задоволни од нив освен тебе :) :) :) :)
да сум ја ка тебе ил и нестаам слика, со црн маркер ќе повлечем 2-3 линии криви таму и готово:pos: (џоукинг) :)

хехе, вие сигурно сте завршиле порано работа дур биле свежи тие, кога им скурчило од се` тогаш ја сум дошол да дадем документи xD

Не знаете шо се случуваше на студентски додека јас студирав..
Ехее вашите искуства не се ништо во споредба со она шо ние го истргавме од легендарните теткици на Студентски... Како се викаше онаа дебелата ЕДИ?:pos:..
Донка е шеќерче во однос на Еди...:pipi:..
Ауу колку се иам карано со Еди-ехее....:smir:
Е сеа и Донка исклучва,(ама каде каде е подобра.)тоа се почести ситуации,спрема мене била одсекогаш фина,изгледа некој добар однос имав со неа,и на секоја нејзина забелешка,зошто ова го нема,зошто ова е вака залепено?секогаш имав некој добар одговор по нејзина воља,па можеби затоа никогаш не ми ИСКЛУЧИ мене...
Ехее колку деца со плачење излегувале од таму...:pos2:
На времето-пред да се реновираат Студентски прашања,беше ептен КАУБОЈСКИ СТИЛ..:mist:
Имаше само една дрвена врата,а пред неа стоеа БАТКИ (читај обезбедувачи):kesa:и ДЕМЕК ставаат ред,па ти можиш да влезиш ти не можиш-па се влегуваше со врски..:tapp:
Најголемите гужви настануваа кога беше последен ден за пријавување испити-е тогаш беше ЖУСТРО и понекогаш ескалираа случките и до :angry3:..
Една случка ќе ми остани во сеќавање,кога на еден студент,мислам дека беше од Битола,пред нос му ја затворија вратата и му рекоа дека работното време заврши-а имаше барем уште 20 мин до затворањето..
И дечкото шизна,почна да мава со нозе по вратата,и ја демолира целата врата во рекордно време...:vozbud:..
Па после оваа случка,ги реновираа Студентски прашања,и некако се доби во простор,порано кога ќе се наполнеше бевне стиснати како сардни во конзерва..:kesa:...
Денес(барем до времето кога јас дипломирав,пред 2 год) односот на теткиците е далеку подобрен,освен секако во моментите на зголемен адреналин,кога повторно се враќаат во СТАРАТА ДОБРА ФАЗА и се дерат за се и сешто по "збунетите" студенти кои дошле да прашаат некое ПРАШАЊЕ,а за возврат од теткиците добиваат КАНОНАДА од прекори и замерки од типот-(зошто ја немаш залепено уплатницата,зошто не си пријавил на време,кај ти е паметот-со вакви правници како вас ќе ја опраиме државата и ред други БИСЕРИ) ..:vozbud::pos::pos::pos:

Лепилото шо го имаа остаено надвор за сликите беше EPIC! Со то лајчето... :pos:

Еден со прсти земаше лепак, не му се дочекуваше лажичето :pos:

И мене ми се развика тетката на Студенски прашања, шест пати ме препраша кој број сум... :tapp:

Инаку у колку групи би требало да не поделат, кога ќе објават тоа !?

Па за групите исто ко и за распоредот зашо секоја група ке си има различен распоред нели..така да ако нема на страната на правен тогаш првиот ден на факс ке има нешто објавено негде залепено :) а мислам дека и на страната треба да ги има групите и распоредот

Дечки сега од кога се почнуваме на правен на 13 или на 15?? зошо читам по форумов некои кажуваат на 13, а на страната пишува дека ќе се одржи манифестација на 15... :helou:

хахаха е тоа беа времиња:) Јас баш бев таму кога се случи шутирањето на вратата. кој аплауз го доби типот ејј, ко на стадион имаше навивање. Исто ми текнува и кога " обезбедувањето" попи шамар од еден колега пошто се правеше маалски шериф..ко ке ми текне сега леле, смешки.
кога мене прв пат ми се развика Еди во прва година на пријавување испит ми се насолзија очите, си викам леле кој срам така пред сите да ти вришти...и една постара колешка што беше до мене, кога ме виде колку се шокирав само ми се насмеа и ми вика..не се секирај, ке се навикнеш, еди ја дрма климакс изгледа:))
сега кога гледам од оваа дистанца си викам знаеле теткиве со какви луге ке се соочиме одкако ке завршиме факс па не челичеле уште од тогаш...
шала на страна, нема оправдување за такво простачко и селско понашање:)

гледам објавиле распоред на страната, па видете си сите кој шо како :) исто така пишува дека се почнува на 13-ти септември, значи во понеделник, а тоа што ве буни колегите бруцоши со 15-ти, нема врска, значи ќе има свечености и глупости ама веќе ќе имате ден-два одржани предавања (зависно од групата и распоредот) :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom