ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Mortisha
  • Време на започнување Време на започнување
ААААаааааа да ве прашав
Уставно слушав кај Каракамишева и демонстраторот А.Блажевски .. утре ќе правам поправен есеј од кој ми зависи предметот. Бев и ко се правеше првиот пат меѓутоа измешав работи многу и ништо не направив. Да ве прашав ако некој знае да ми кажи дали ке го даде истиот есеј пак т.е истите прашања што беа??? или др ќе даде? Знае некој..? ако знае плис нека ми кажи очајјјјјјјјјјј сум
Позз:toe:

за уставно ХЕЛП???:(:(:pred::pred::nesum::nesum:
Другар, ја не сум имал некои сериозни проблеми со Уставно, али општа практика на факултет е да дават различна тема на есеј. Е сега ако ти се посреќи да ти падне истиот (мене ми се случи претходниот семестар по Право на друштва)... Сепак ти спреми си се подобро.
Инаку, јас пријавив поправни колоквиуми за понеделник и среда, за чудо, без проблеми :)

Другар, ја не сум имал некои сериозни проблеми со Уставно, али општа практика на факултет е да дават различна тема на есеј. Е сега ако ти се посреќи да ти падне истиот (мене ми се случи претходниот семестар по Право на друштва)... Сепак ти спреми си се подобро.
Инаку, јас пријавив поправни колоквиуми за понеделник и среда, за чудо, без проблеми :)

Фала, ама знаеш што не е тема ова ... прашања се ... 5 прашања ... во глобала го опфаќа материјалот :( ... дали истите групи ќе ги даде ... ако знае некој ве молам кажете ми :se_ molam:se_ molam:se_ molam

за групите незнам али уставно пишувај брат што било значи трескај глупости зашто и прашањата се такви ке можеш колку толку да склопи5-6 реченици значи какви и да се..јас коа правев есеј значи немав ич ништо чепнато и знам ми се паднаа прашања ко 1.Што значи избирачко право..нормативна функција на собранието(за ова тогаш прв пат слушнав)...право на вероисповест...и незнам др што беше али пишуев глупости..значи од 5 прашања на сите имав напиашано по 3-4-5 реченици значи ако го читале есеј ке ме стаеле у минус со бодови и коа видов имав 15 бода :S значи дават есеј ептен и да незнаеш ништо USE YOUR IMAGINATION :)

и сеа кога да пријавам пр поправен по римско (тој се прави во петок ) ? ќе дадат соопштение или?..?

Чисто информативно, пошо на правен во Битола че се запишувам (Кичевскиот т.е). Се вртка некој на темава шо не е од Јустинијан? Таквите нека кренат рака (нека ми пишат профил, репутација, whatever).

Фала.

ај пак др да прашам штo да правам МАКИИИИИИИИИИИИИ ИМАМ :icon_redf:icon_redf:icon_redf:icon_redf
иначе ...англиски ќе правам поправен есеј...дали и тогаш ќе ни речи која било тема да ја избереме да ја пишиме????
ВЕ МОЛАМ кажете ми ОЧАЈ СУМ

Братче и јас може ке правам поправен есеј али коа правевме есеј тогаш прфесорката рече ко на поправниот ни ние незнаеме дали сите ке ги дадат зашто тоа ке го одлучеле тие што не чуваат така да незнам што ке биде иначе тие темите истите ке бидат..сеа дали една две или сите незнам ни јас :S иначе римско ке чекаме ваљда соопштение кој ги знае и јас правам поправен а тоа не е на 23ти???

да беееееееееее...лелел згрешив во денот Среда ќе се прави :P моја грешка се извинувам :/
ај ако има некој од постарите генерации нека ни кажи дали на поправен им давале пак да си бираат :smir:

Овие се нездрави бе. Семејно колоквиумот беше лесен. Наследно, тежок. Поправните, без разлика Семејно или Наследно, беа ептен тешки... Забегаа сите бе!

кога се уписите на правен факултет знае некој??????? на 15 август или друг датум има??

Па конкурс ако излезе у конкурсот пишува иначе за сите факултети (државни) у ист ден е мислам иначе на 30 јуни имаш отворен ден на факултетот :)

има некој семинарска за трудово право ,ми треба итно

абе јас пријавив испит на грешка во неделатааааа...а го имам положено и несакам да го правам?? Што ќе биди ако не појдам ???? хелп??? плис

Оди кај Драги и кажи му дека си го пријавил погрешка и ке ти заврши работа,и јас така пријавив по грешка и ми среди тој.Оди пред да ти биде испитот.

Може да ми каже некој како се прави тој есеј по општ дел на граѓанско право, мислам дали треба да се пише што е што или малку поопширно за институтите да се објасни??

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom