Фала многуИсто така и @Лаик може да го контактираш - може и тој да ти одговори во врска со православното христијанство.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Фала многуИсто така и @Лаик може да го контактираш - може и тој да ти одговори во врска со православното христијанство.
Па пред малку у другата тема ми кажа библијата е прирачнико, ти Николчо се зезаш ли со нас?Зошто библијата вика да немаш идоли и да му се молиш само на бог или на Исус и други работи додека црквата вика може да се молиме и на светци,да славиме празници и други и дека тоа е во ред....кој е во право
Зошто библијата вика да немаш идоли и да му се молиш само на бог или на Исус и други работи додека црквата вика може да се молиме и на светци,да славиме празници и други и дека тоа е во ред....кој е во право
Ова е доказ дека и тука библијата е во право и дека ме треба да се слават никакви светци...ние сме еврејски народ нели како може Израелци да се православни??????Па пред малку у другата тема ми кажа библијата е прирачнико, ти Николчо се зезаш ли со нас?
Ова е доказ дека и тука библијата е во право и дека ме треба да се слават никакви светци...ние сме еврејски народ нели како може Израелци да се православни??????
Додека дојде...
@liberij одамна те нема на форумов.
Ако прочиташ случајно, сакам да знам,се разбира ако сакаш да одговориш и знаеш, дали Исус бил обрежан!?
Денес на телевизија гледав една многу интересна емисија за религиите, за цркви идр...и ме зачуди една изјава, прв пат слушам, дека кожичката на Исус од обрежувањето била зачувана и како света, се чува во една црква(заборавив име).
Имала наводно голема моќ и помагала на луѓето кои доаѓале да се молат, за размножување.....па вакво нешто нема пишано ни во библија, ниту некој спомнал.
Од обврски поретко следам, но фала на Бога еве...@liberij одамна те нема на форумов.
Ако прочиташ случајно, сакам да знам,се разбира ако сакаш да одговориш и знаеш, дали Исус бил обрежан!?
Денес на телевизија гледав една многу интересна емисија за религиите, за цркви идр...и ме зачуди една изјава, прв пат слушам, дека кожичката на Исус од обрежувањето била зачувана и како света, се чува во една црква(заборавив име).
Имала наводно голема моќ и помагала на луѓето кои доаѓале да се молат, за размножување.....па вакво нешто нема пишано ни во библија, ниту некој спомнал.
@alf @PROROKOT и било кој што знае да ми одговори...Зошто религиите не успеаја да го подобрат животот, да го воздигнат човечкото кај човекот?????
Сведоци сме на огромната злоба и љубомора меѓу луѓето...зошто.....младиве генерации се катастрофа...алкохол, дрога, секс, насилство...психички болни деца веќе на 11 -14 години???
![]()
Незнам од каде ти е идеата дека религиите треба да го воздигнат човечкото кај човекот?@alf @PROROKOT и било кој што знае да ми одговори...Зошто религиите не успеаја да го подобрат животот, да го воздигнат човечкото кај човекот?????
Сведоци сме на огромната злоба и љубомора меѓу луѓето...зошто.....младиве генерации се катастрофа...алкохол, дрога, секс, насилство...психички болни деца веќе на 11 -14 години???
![]()
Секс?alf PROROKOTи било кој што знае да ми одговори...Зошто религиите не успеаја да го подобрат животот, да го воздигнат човечкото кај човекот?????
![]()