Прашање за Христијанството III

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
Taка е. Затоа ги чекавме Мартин Лутер и незаблудивиот Папа да ни ги протолкуваат.:pos:
Мене сите вие сте ми исти, ете според тебе Мики е протестант на пример.
Тогаш, држи се до лагата, оти се чини дека во неа добро си забраздил, а вистината остај им ја на вистинољубците.
Таа е твое авторско право, кој смее да ти ја чепка!

Таа е твое авторско право, кој смее да ти ја чепка!

Мислиш, лагата е моето авторско право?...
Тогаш, дај ти напиши ја вистината.

Може ќе ти успее овој пат...

Тогаш, држи се до лагата, оти се чини дека во неа добро си забраздил, а вистината остај им ја на вистинољубците.
Нешо ко тие кутри луѓе пред 2000 години кои му поверуваа на покојниот Исус дека ќе се поврати и дека ќе говидат како слегва од облаци со се некакво царство божје па испаднаа дека ги излажал и не се вратил нит се има појавено до сега некаде како в земја да пропадна

Мислиш, лагата е моето авторско право?...
Тогаш, дај ти напиши ја вистината.

Може ќе ти успее овој пат...
Вистината не е податок, име, личност или адреса. Таа е реална - фактичка состојба за одредена област, случка, контекст. Што значи, ако бараш некој да ти каже вистина, мора да прецизираш на што. Во спротивно прашањето е некомплетно, слично на тоа да барам од тебе да ми ја кажеш висината а да не прецизирам висина на што, или да барам да ми ја кажеш должината а да не прецизирам должина на што.

Вистината не е податок, име, личност или адреса. Таа е реална - фактичка состојба за одредена област, случка, контекст. Што значи, ако бараш некој да ти каже вистина, мора да прецизираш на што. Во спротивно прашањето е некомплетно, слично на тоа да барам од тебе да ми ја кажеш висината а да не прецизирам висина на што, или да барам да ми ја кажеш должината а да не прецизирам должина на што.

Одговорот веќе го има(м); вистината е личност. Тоа е ликот од Синот Божји, кој Самиот Е Вистина, како еден од Неговите атрибути.

Дај сега, ти прецизирај што е вистината...без заобиколкување, без воопштување, без релативизирање, туку право во вистината.

Одговорот веќе го има(м); вистината е личност. Тоа е ликот од Синот Божји, кој Самиот Е Вистина, како еден од Неговите атрибути.

Дај сега, ти прецизирај што е вистината...без заобиколкување, без воопштување, без релативизирање, туку право во вистината.
Ти си изгубен случај, нема надеж за тебе.

Ти си изгубен случај, нема надеж за тебе.

Надеж моја Е Отецот, прибежиште мое Е Синот, покров мој Е Духот Свет.

На што ти се надеваш?....

Преку фалусов што е надеж твоја и прибежиште!

Без нервози; не ти помагаат да одговориш на поставени прашања.

А што рече, на што се надеваш? Вистината не ја знаеш, во живиот Бог не веруваш, не познаваш личносни релаци и состојби и што ти преостанува за надеж?

Себството?...На сам себе?

Без нервози; не ти помагаат да одговориш на поставени прашања.

А што рече, на што се надеваш? Вистината не ја знаеш, во живиот Бог не веруваш, не познаваш личносни релаци и состојби и што ти преостанува за надеж?

Себството?...На сам себе?
Да Мики, на сам себе! Не сум газолизач на некое ,,замислено другарче" што чека да види колку добро ќе дудлам за да одлучи дали ќе ме мачи или не. Такви мазохостички надежи ти ги оставам на тебе, јас верувам во себе, во себе се надевам и во себе барам прибежиште!

Кеплер,

не кажуваш ништо ново ниту нешто суштинско, освен што бесконечно се „вртиш„ околу „закон„ кој никаде не постои.

И пак не ми кажа, зашто конквистадорите ги збришаа народите во Средна и Јужна Америка; затоа што беа попаметни и/или посилни од нив?

Дај троа фати книга и рабоќево гледај низ историски контекст, а не во повикување на лажни закони.

Почни од славниот Ренесанс и погледни кои се‘ промени се направени во човековиот ум од тогаш до денес и ќе ти стане јасно зашто „модерниот„ човек ја гледа природата и другите (народи) од ѓоамити супериорна позиција и етно-геноцидно.
Еве ме пак Мики, чунки мора да се работи, со молитва во госпо нема леб.
Ај да ти раситнам подетално за конквистадорите,иако слична ситуација имаш сега со војните на Сад во Сирија, Ирак, Авганистан.
Конквистадорите биле дефинитивно помоќни и посилни и затоа ги уништиле, тоа ти е една од главните одликина човекот, когае помоќен го покорува тој што е послаб, е сега кој е нивниот есап: зголемување на моќта и богатството со новите територии, бесплатни робови, проширување на христијанството (еве ако јас живеев во тоа време и кажев дека не сакам да бидам примерен католик и да верувам во госпо,ваљда ќе ме убиеја без око да им трепне, еве ти пример за уназадувањето на човештвото од страна на религијата), наметнување на Шпанија како светска трговска сила (потрага по нови пазари), во принцип ова се работите заради кои бришеле се пред себе, нешто слично на САД сега.
Војните во Сирија, Авганистан, Ирак се нешто налик на ова од конквистадорите, само што во овој случај станува збор за одлично развиени народи со доста школуван народ, но за среќа или жал имаат нафта која се помалку ја има и станува се поскапа и поскапа, посебно кога на нафтените резерви во Мексикански залив им се гледа крајот.
Во суштина муабетот пак се сведува на муабетот дека посилниот го контролира и освојува послабиот.[DOUBLEPOST=1485189005][/DOUBLEPOST]

[DOUBLEPOST=1485180968][/DOUBLEPOST]

Ето, само што се вратив од кенев...

Зошто таа личност синот божји не се појави и да прошета низ народот, секако е помоќен од нас и не може да му направиме ништо лошо ни со пушки, нуклеарки, торпеда...Еве живееме во време кога сега ако се појави во Австралија ние ќе знаеме за помалку од 5минути и тоа со слика, видео, ќе му направиме интервју да даде насоки како да се развиваме и како треба да се живее?
Пишувате дека се појавил пред околу 2000години, арно ама освен буквари во кои има пишувано повеќе варијации за неговото појавување ,нема друг веродостоен запи, еве што го кошта да дојди сега кога имаме убава технологија со која може да му направиме добри видео/аудио записи, ќе види како му живее народот, ќе му прајме метании и ќе му свириме на харфи, виолини, тромбони и со тоа ќе биде безбеден за следните 2000години, сите наши наследници ќе знаат дека навистина постои и сите ќе бидеме едно, нема да има будисти, муслимани, педери...

Последно уредено:
Еве ме пак Мики, чунки мора да се работи, со молитва во госпо нема леб.
Ај да ти раситнам подетално за конквистадорите,иако слична ситуација имаш сега со војните на Сад во Сирија, Ирак, Авганистан.
Конквистадорите биле дефинитивно помоќни и посилни и затоа ги уништиле, тоа ти е една од главните одликина човекот, когае помоќен го покорува тој што е послаб, е сега кој е нивниот есап: зголемување на моќта и богатството со новите територии, бесплатни робови, проширување на христијанството (еве ако јас живеев во тоа време и кажев дека не сакам да бидам примерен католик и да верувам во госпо,ваљда ќе ме убиеја без око да им трепне, еве ти пример за уназадувањето на човештвото од страна на религијата), наметнување на Шпанија како светска трговска сила (потрага по нови пазари), во принцип ова се работите заради кои бришеле се пред себе, нешто слично на САД сега.
Војните во Сирија, Авганистан, Ирак се нешто налик на ова од конквистадорите, само што во овој случај станува збор за одлично развиени народи со доста школуван народ, но за среќа или жал имаат нафта која се помалку ја има и станува се поскапа и поскапа, посебно кога на нафтените резерви во Мексикански залив им се гледа крајот.
Во суштина муабетот пак се сведува на муабетот дека посилниот го контролира и освојува послабиот.[DOUBLEPOST=1485189005][/DOUBLEPOST]

Кон болдуваното, по редослед:

- без молитва, ти си само грешна земја.
- конквистадорите ни случајно не биле помоќни, оти стапувањето на туѓа и непозната почва и контактот со непознати народи не ги правело конквистадорите супериорни по автоматизам.
- проширувањето на рисјанството е само маска за шпанските и португалските колонизатори, зад која се крие желбата за што поголеми богатства, односно се крие служењето на Мамона.
- да, сите денешни војни се само продолжено служење на богот на материјалното богатство, познат како „Мамон„. Денешните колонизатори му служат на истиот бог како и пред 5 векови.
- Посилниот го контролира послабиот само во овосветовните мудрувања; во Црквата, посилниот е должен да го брани послабиот.[DOUBLEPOST=1485243520][/DOUBLEPOST]
Зошто таа личност синот божји не се појави и да прошета низ народот, секако е помоќен од нас и не може да му направиме ништо лошо ни со пушки, нуклеарки, торпеда...Еве живееме во време кога сега ако се појави во Австралија ние ќе знаеме за помалку од 5минути и тоа со слика, видео, ќе му направиме интервју да даде насоки како да се развиваме и како треба да се живее?
Пишувате дека се појавил пред околу 2000години, арно ама освен буквари во кои има пишувано повеќе варијации за неговото појавување ,нема друг веродостоен запи, еве што го кошта да дојди сега кога имаме убава технологија со која може да му направиме добри видео/аудио записи, ќе види како му живее народот, ќе му прајме метании и ќе му свириме на харфи, виолини, тромбони и со тоа ќе биде безбеден за следните 2000години, сите наши наследници ќе знаат дека навистина постои и сите ќе бидеме едно, нема да има будисти, муслимани, педери...

Кон болдуваното, по редослед:

- Христос веќе се појави и се прошета меѓу народот, ама не ти кажале.
- Да, се овоплоти пред 2000 г. и Неговата улога во Светов е делумно остварена: Он ја основа својата Црква, која не‘ повика на спасение, ама и ова не ти го кажале-доцниш.
- технологијата нема врска со верата; верувам „на збор„, а не верувам во техниката и технологијата, имајќи на ум дека нивните творци имаат големи манипулирачки можности во однос на луѓето. Технологијата не не‘ спасува, туку верата и делата.

Последно уредено:
......................
Има еден период кога човекот достигнува нешто што се вика зрелост, кога станува возрасен, кога сваќа дека не е дедо мраз тој на кој треба да се надева за пакетче или играчка, кога сваќа дека ќе мора сам да заработи и да створи.
А има и луѓе како вас, што решиле да продолжат да веруваат во фантазии дека надприродни битија ќе им го обезбедат тоа што самите се неспособни да го створат.

Има еден период кога човекот достигнува нешто што се вика зрелост, кога станува возрасен, кога сваќа дека не е дедо мраз тој на кој треба да се надева за пакетче или играчка, кога сваќа дека ќе мора сам да заработи и да створи.
А има и луѓе како вас, што решиле да продолжат да веруваат во фантазии дека надприродни битија ќе им го обезбедат тоа што самите се неспособни да го створат.

И, како прајш разлика од твојата фантазија и туѓите фантазии?...

И, како прајш разлика од твојата фантазија и туѓите фантазии?...
Јас не фантазирам, ако сакам нешто да постигнам, откријам, дознаам, барам начини, средства и методи да го сторам истото, не чекам ликови од бајки да ми ги исполнуваат потребите врз основа на тоа како и колку ќе им се улизувам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom