GhostLeader
ONE OVER ALL
- Член од
- 20 април 2010
- Мислења
- 2.473
- Поени од реакции
- 643
Pa vernik sigurno ne bil,moze bil od tvojot koncept ''ima bog ama ne go priznavam''.Sigurno se pokajal................. so desetina milioni mrtvi,nevideni razurnuvanja,sigurno na krajot go pecela sovesta!Хитлер бил верник или атеист? Што мислиш? Се покајал ли на крајот?
Зошто се затскриваш зад авторитетот на Бог (велејќи дека ако тоа не е точно, тогаш Бог лаже, небаре ти точно ја знаеш неговата промисла), и на тој начин ја прикриваш секоја можност да ти си тој што ја прави грешката, и поради грешно разбирање запаѓаш во грев?
Ова твоево е исламски концепт - не суди го исламот според делата на муслиманите, туку муслиманите според исламот.
Вешто концепирано мото, коешто создава доволно цврста илузија дека за секое свое дело, какво и да е, постои друго , кое може да ги корегира последиците од првото.
Сигурен ли си дека постои и огненото езеро, или што и да е? Сигурен ли си дека постои концептот пекол, како спротивност на рај?
Jas se zatskrivam zad Bog ? Jok donald,jas samo ti citirav sto istiot toj Bog veli vo Biblijata a ako jas gresno razbiranje imam,togas ima i Pravoslavnata Crkva,a ako ima Pravoslavnata Crkva togas imal i Gospod Isus Hristos... bidejki jas sum del od Crkvata a Crkvata e osnovana od Nego.Da sum Jehovin Svedok ili Adventist moze ova da mi go kazes,ama jas koj pripagjam na Crkvata osnovana od Gospod Isus Hristos LICNO I PERSONALNO izvini ama nemozes.Toa jas samo go razbiram kako namera da me omalovazis kako sto porano sum gledal ovde na forumov ili slicno na toa..
Ke postoi..