Прашање за Христијанството III

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
Ок де. Ти пишав, буквалното прифаќање на Библијата те прави единствено слеп верник, послушник, онаков каков што другите сакаат да бидеш.

Тоа е моето мислење. Секако дека не ти значи, но сепак чувствував потреба до го изнесам.
:facepalm:

Ova nema nikakva vrska so moeto sfakanje.Jas nemam nikakvo drugo sfakanje od ona sto go ima Pravoslavnata Crka ostaveno od Gospod Isus Hristos!
Ako jasno pisuva deka nema da se primat ubijci,zosto da go primi Hitler ? Za sto bil mnogu ubav i seksipilen ?
Jas samo ti kazuvam deka tie nema da vlezat tamu,i toa ne e moja odluka ni sfakanje tuku BOZJI ZAKON.NEMA.END.

@GhostLeader, и едно надополнување дека овде под терминот кучиња се сметаат бесрамниците, неверниците и сите злобници. Апостолот ги оплакува сите кои по крштевањето се враќаат како кучиња на своите повраќаници.

Ним им се случува според вистинската поговорка: „Песот се враќа на својата блувотина”, и „Искапената свиња – во калта”. (II Петр. 2:22).

Да, твојот пост беше во насока на обратното. Точно. Другиот пост, на ГостЛидер беше со однапред етикетирање и осудување на големи групи на луѓе.
Мислам дека проблемот со GhostLeader ви е во тоа што се немате разбрано што е осудување(пример: ..ќе оди во рајот,.. ќе гори во пеколот) а што разсудувње(според законот ова дело е за во рај,... за пекол).

:facepalm:

Ova nema nikakva vrska so moeto sfakanje.Jas nemam nikakvo drugo sfakanje od ona sto go ima Pravoslavnata Crka ostaveno od Gospod Isus Hristos!
Jas samo ti kazuvam deka tie nema da vlezat tamu,i toa ne e moja odluka ni sfakanje tuku BOZJI ZAKON.NEMA.END.

Ти си знаеш. Голем си.

@GhostLeader, и едно надополнување дека овде под терминот кучиња се сметаат бесрамниците, неверниците и сите злобници. Апостолот ги оплакува сите кои по крштевањето се враќаат како кучиња на своите повраќаници.

Ним им се случува според вистинската поговорка: „Песот се враќа на својата блувотина”, и „Искапената свиња – во калта”. (II Петр. 2:22).
Znam ama blagodaram sto napisa za drugite.

Мислам дека проблемот со GhostLeader ви е во тоа што се немате разбрано што е осудување(пример: ..ќе оди во рајот,.. ќе гори во пеколот) а што разсудувње(според законот ова дело е за во рај,... за пекол).

Ок. Нека биде дека не сме се разбрале.

Сеедно:)

Nema nedorazbiranje Izgrev.Samo on ja tolkuva Biblijata kako sto se onie koi se sektasi ja tolkuvaat kako nim im odgovara a ako kazes razlicno od nivnoto ubeduvanje togas si ''slep vernik''.Znaci Apostol Petar koj rekol deka nema ubijcite i tie drugite da vlezat vo Carstvoto Nebesno bil ''slep vernik'' neli ? Toj sto Isus go narekol ''temel'' na Crkvata e ''slep vernik'' neli ?

Auuu ovoj stvarno zabegal :D na ovoj vo nekoja masonska loza bi mu dale cin i pocesti za Zaslugi za Satanizmot :D da be,zatoa edno vreme zapinuvase da se krstat zivotnite hahahah...
Jas mu vikam deka gi ima site preduslovi da otvori svoja ''crkva'',so vakvi tolkuvanja ke im gi zeme na Adventistite site clenovi :ROFLMAO:

Последно уредено:
Nema nedorazbiranje Izgrev.Samo on ja tolkuva Biblijata kako sto se onie koi se sektasi ja tolkuvaat kako nim im odgovara a ako kazes razlicno od nivnoto ubeduvanje togas si ''slep vernik''.Znaci Apostol Petar koj rekol deka nema ubijcite i tie drugite da vlezat vo Carstvoto Nebesno bil ''slep vernik'' neli ? Toj sto Isus go narekol ''temel'' na Crkvata e ''slep vernik'' neli ?
Апостол Петар е ’’карпа’’(слава му денес го празнуваме),треба на него да се огледуваме и поучуваме, но власта што ја имал ТОЈ и ние се различни.
Не станува збор за тоа дали некој ако направи нешто што го нарушил законот оди во адот, а за неможноста за човечкото согледување на Божјата промисла.(незнаеме што понатаму ќе предизвика тоа ’’не-дело’’може да биде причина која ќе отклучи некои други дела кои ќе го одведат до спасението, практично можностите се бесконечни).
Сметам дека примерот даден од Св.Паисиј е доста нагледен и едноставен за разбирање.

Мислам, дека сепак треба да го подотвориш твојот светоглед.

Убиецот и да се покае искрено, повторно нема да влезо во царството небесно. Знаеш ли зашто?

Ти велиш ќе се покае, и ќе влезе. Тоа е лага. Знаеш ли зошто?

Сигурен ли си дека постои пекол?

Апостол Петар е ’’карпа’’(слава му денес го празнуваме),треба на него да се огледуваме и поучуваме, но власта што ја имал ТОЈ и ние се различни.
Не станува збор за тоа дали некој ако направи нешто што го нарушил законот оди во адот, а за неможноста за човечкото согледување на Божјата промисла.(незнаеме што понатаму ќе предизвика тоа ’’не-дело’’може да биде причина која ќе отклучи некои други дела кои ќе го одведат до спасението, практично можностите се бесконечни).
Сметам дека примерот даден од Св.Паисиј е доста нагледен и едноставен за разбирање.
Poentata bese deka tocno se znae koj a koj nema da vleze vo Nebesnoto Carstvo.Jas ne osudiv nikogo niti pa rekov deka sum najpraveden za da kazam koj kade ke zavrsi.Jas ne znam za moite prijateli,rodnini,sograjani kade ke zavrsat ama za Hitler barem znam..
Zborime za Hitler a ne za covek koj vo pijana sostojba izgazil nekoj...[DOUBLEPOST=1436727930][/DOUBLEPOST]
Мислам, дека сепак треба да го подотвориш твојот светоглед.

Убиецот и да се покае искрено, повторно нема да влезо во царството небесно. Знаеш ли зашто?

Ти велиш ќе се покае, и ќе влезе. Тоа е лага. Знаеш ли зошто?

Сигурен ли си дека постои пекол?
Da,sekoj koj iskreno ke se pokae i ke go ispoveda svojot grev ke bide spasen(pritoa da veruva vo Gospod Isus Hristos i po moznost da bide krsten).Ako e laga,togas toa idi vo crkva,klekni pred ikonostasot i reci mu na Bog deka laze ne na mene..

Ako dobro primeti jas napisav Ogneno Ezero a ne pekol..

Da,sekoj koj iskreno ke se pokae i ke go ispoveda svojot grev ke bide spasen(pritoa da veruva vo Gospod Isus Hristos i po moznost da bide krsten).Ako e laga,togas toa idi vo crkva,klekni pred ikonostasot i reci mu na Bog deka laze ne na mene..

Ako dobro primeti jas napisav Ogneno Ezero a ne pekol..

Хитлер бил верник или атеист? Што мислиш? Се покајал ли на крајот?

Зошто се затскриваш зад авторитетот на Бог (велејќи дека ако тоа не е точно, тогаш Бог лаже, небаре ти точно ја знаеш неговата промисла), и на тој начин ја прикриваш секоја можност да ти си тој што ја прави грешката, и поради грешно разбирање запаѓаш во грев?

Ова твоево е исламски концепт - не суди го исламот според делата на муслиманите, туку муслиманите според исламот.

Вешто концепирано мото, коешто создава доволно цврста илузија дека за секое свое дело, какво и да е, постои друго , кое може да ги корегира последиците од првото.

Сигурен ли си дека постои и огненото езеро, или што и да е? Сигурен ли си дека постои концептот пекол, како спротивност на рај?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom