Прашање за Христијанството III

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
Хитлер бил верник или атеист? Што мислиш? Се покајал ли на крајот?

Зошто се затскриваш зад авторитетот на Бог (велејќи дека ако тоа не е точно, тогаш Бог лаже, небаре ти точно ја знаеш неговата промисла), и на тој начин ја прикриваш секоја можност да ти си тој што ја прави грешката, и поради грешно разбирање запаѓаш во грев?

Ова твоево е исламски концепт - не суди го исламот според делата на муслиманите, туку муслиманите според исламот.

Вешто концепирано мото, коешто создава доволно цврста илузија дека за секое свое дело, какво и да е, постои друго , кое може да ги корегира последиците од првото.

Сигурен ли си дека постои и огненото езеро, или што и да е? Сигурен ли си дека постои концептот пекол, како спротивност на рај?
Pa vernik sigurno ne bil,moze bil od tvojot koncept ''ima bog ama ne go priznavam''.Sigurno se pokajal................. so desetina milioni mrtvi,nevideni razurnuvanja,sigurno na krajot go pecela sovesta!

Jas se zatskrivam zad Bog ? Jok donald,jas samo ti citirav sto istiot toj Bog veli vo Biblijata a ako jas gresno razbiranje imam,togas ima i Pravoslavnata Crkva,a ako ima Pravoslavnata Crkva togas imal i Gospod Isus Hristos... bidejki jas sum del od Crkvata a Crkvata e osnovana od Nego.Da sum Jehovin Svedok ili Adventist moze ova da mi go kazes,ama jas koj pripagjam na Crkvata osnovana od Gospod Isus Hristos LICNO I PERSONALNO izvini ama nemozes.Toa jas samo go razbiram kako namera da me omalovazis kako sto porano sum gledal ovde na forumov ili slicno na toa..

Ke postoi..

Pa vernik sigurno ne bil,moze bil od tvojot koncept ''ima bog ama ne go priznavam''.Sigurno se pokajal................. so desetina milioni mrtvi,nevideni razurnuvanja,sigurno na krajot go pecela sovesta!

Jas se zatskrivam zad Bog ? Jok donald,jas samo ti citirav sto istiot toj Bog veli vo Biblijata a ako jas gresno razbiranje imam,togas ima i Pravoslavnata Crkva,a ako ima Pravoslavnata Crkva togas imal i Gospod Isus Hristos... bidejki jas sum del od Crkvata a Crkvata e osnovana od Nego.Da sum Jehovin Svedok ili Adventist moze ova da mi go kazes,ama jas koj pripagjam na Crkvata osnovana od Gospod Isus Hristos LICNO I PERSONALNO izvini ama nemozes.Toa jas samo go razbiram kako namera da me omalovazis kako sto porano sum gledal ovde na forumov ili slicno na toa..

Ke postoi..

Ти ми цитираш што Бог вели!?!?

Ок. Излишно е било што понатаму да прашам, бидејќи секогаш ќе возвратиш со цитати од Бог.

Сигурно олеснителна околност му е и тоа што се САМОУБИЛ:sneaky:.

Ти ми цитираш што Бог вели!?!?

Ок. Излишно е било што понатаму да прашам, бидејќи секогаш ќе возвратиш со цитати од Бог.
Epa kogo da ti citiram :D? civo e Nebesnoto Carstvo ? koj gi dal tie uslovi za vlez vo istoto :D?
Da zborime dali da te primam vo mojata kukja ke ti dadam citat moj ako nekogas sum rekol NEMA da te primam.. ama bidejki zborime za Nebesnoto Carstvo,mnogu normalno i logicno deka ke ti dadam citati od Bog..[DOUBLEPOST=1436730665][/DOUBLEPOST]
Сигурно олеснителна околност му е и тоа што се САМОУБИЛ:sneaky:.
Haha da :D

Epa kogo da ti citiram :D? civo e Nebesnoto Carstvo ? koj gi dal tie uslovi za vlez vo istoto :D?
Da zborime dali da te primam vo mojata kukja ke ti dadam citat moj ako nekogas sum rekol NEMA da te primam.. ama bidejki zborime za Nebesnoto Carstvo,mnogu normalno i logicno deka ke ti dadam citati od Bog.

Ма, затоа реков, излишно е понатака, кога ти ги имаш директно цитатите од Бог.

Epa ti me prasuvas kaj ke zavrsat site tie otpadnici od verata a mi vikas izlisano e da se koristime so citati.. nikako ne te razbiram ama dobro ajde.

Не бе, користи ги ти цитатите. Излишно е за мене, да продолжам.

Имаш очигледно голема предност.

Ги имаш директните цитати од Бог.

Додуше ги имам и јас, ама ти знаеш да ги искористиш на начин со кој ги побиваш соговорниците експресно.

Ја, онака пацерски ко ќе видам дека пишува атеистот и гејот, на пример, ќе горат у огненото езеро, станувам малку резервиран и размислувам. И тука ја губам битката.

Ти воопшто не размислуваш, туку знаеш дека е така.

Не бе, користи ги ти цитатите. Излишно е за мене, да продолжам.

Имаш очигледно голема предност.

Ги имаш директните цитати од Бог.

Додуше ги имам и јас, ама ти знаеш да ги искористиш на начин со кој ги побиваш соговорниците експресно.

Ја, онака пацерски ко ќе видам дека пишува атеистот и гејот, на пример, ќе горат у огненото езеро, станувам малку резервиран и размислувам. И тука ја губам битката.

Ти воопшто не размислуваш, туку знаеш дека е така.
C,gresis donald.Jas mojot post tri pati go citam pred da go napisam,sto znaci znam sto pisuvam.Ako si primetil,jas sekogas insistiram ako nekoj misli deka jas ne sum vo pravo,slobodno da ide vo crkva i da prasa.. zosto ako ne sum vo pravo jas bi insistiral na dobivanje informacii od drugi izvori ?
Za ova sto velis gi pobivam ekspresno sogovornicite.Toa e taka bidejki mora da naucite deka vo zivotot ne treba da zborite za toa sto ne go znaete a vie od koga sum clen na ovoj forum mnozinstvoto ovde go pravat bas toa.Uste nepocnata debata/diskusija vie sami se minirate i posle ve pobivam,pa ve pobivam koga se nafakjate da zborite za raboti koi niti gi citate niti se interesirate...
Mene nema da me vidis nikogas na Kajgana da debatiram nesto od oblasta za hemijata.Ne zatoa sto jas ne sum ja sakal vo skolo hemijata tuku zatoa sto imam premali znaenja za nea koi ne se dovolni za da navlezam vo diskusija so nekogo.. vie od sto sakate da se pokazete super-intelegetni za raboti koi ne gi znaete cesto golatate blinkeri ovde..

C,gresis donald.Jas mojot post tri pati go citam pred da go napisam,sto znaci znam sto pisuvam.Ako si primetil,jas sekogas insistiram ako nekoj misli deka jas ne sum vo pravo,slobodno da ide vo crkva i da prasa.. zosto ako ne sum vo pravo jas bi insistiral na dobivanje informacii od drugi izvori ?
Za ova sto velis gi pobivam ekspresno sogovornicite.Toa e taka bidejki mora da naucite deka vo zivotot ne treba da zborite za toa sto ne go znaete a vie od koga sum clen na ovoj forum mnozinstvoto ovde go pravat bas toa.Uste nepocnata debata/diskusija vie sami se minirate i posle ve pobivam,pa ve pobivam koga se nafakjate da zborite za raboti koi niti gi citate niti se interesirate...
Mene nema da me vidis nikogas na Kajgana da debatiram nesto od oblasta za hemijata.Ne zatoa sto jas ne sum ja sakal vo skolo hemijata tuku zatoa sto imam premali znaenja za nea koi ne se dovolni za da navlezam vo diskusija so nekogo.. vie od sto sakate da se pokazete super-intelegetni za raboti koi ne gi znaete cesto golatate blinkeri ovde..

1. Црниот болд.

Oh, mon dieu!

Претпоставувам дека кога ти си мислел дека не си во право, си одел во Црква и си прашувал, и си добивал одговор. Верувам дека сите овие прашања што ти ги поставиле на форумов, веќе одамна ги имаш прашано во Црквата и разјаснето.

Примерот од погоре - читаш во Библијата дека атеистот и хомосексуалецот не може да одат во царството небесно, ти доаѓа малку чудно и за тоа одиш во црква и прашуваш. Светијата ти вели, синко така е, нема за нив место во царството небесно, оти така пишува во Библијата.

Сосема доволно, концизно и јасно.
Претпоставувам слично е и со другите прашања.

2. Црвениот болд.

Се слагам.
Најлошо е кога некој не знае, мисли дека знае, и се обидува да го наметне тоа.
Двојна штета - и за себе, и за останатите.

3. Плавиот болд.

И ова се слагам. Не треба да се зборува за нешто за кое се има премали знаења.

Хемијата е заебана работа. Посебно алхемијата.

1. Црниот болд.

Oh, mon dieu!

Претпоставувам дека кога ти си мислел дека не си во право, си одел во Црква и си прашувал, и си добивал одговор. Верувам дека сите овие прашања што ти ги поставиле на форумов, веќе одамна ги имаш прашано во Црквата и разјаснето.

Примерот од погоре - читаш во Библијата дека атеистот и хомосексуалецот не може да одат во царството небесно, ти доаѓа малку чудно и за тоа одиш во црква и прашуваш. Светијата ти вели, синко така е, нема за нив место во царството небесно, оти така пишува во Библијата.

Сосема доволно, концизно и јасно.
Претпоставувам слично е и со другите прашања.

Ke odgovoram na prvoto samo.Taman rabota ako idev za site prasanja odma vo crkva ama citav razlicna literatura koja gi ima istite raboti objasneto podobro.Vsusnost mnogu retko sum razgovaral so svesteni lica za bilo sto od Biblijata ama i toa retko e dovolno mnogu za da znam sto ke ti kazat za odredena tematika ako gi prasas.
Drugo svestenicite ne se Svetii zatoa te molam nemoj so takvi niski udari.Treto,po koj znae koj pat da ti kazam deka Pravoslavnata Crkva e Crkva sozdadena pred skoro 2000 godini LICNO I PERSONALNO OD GOSPOD ISUS HRISTOS.Znaci ne e toa crkva sozdadena od nekoj smrtnik(covek) pa sega treba da debatirame dali nesto e vaka ili onaka.Tie raboti gi kazal licno BOG a ne ja.Otvori go Stariot Zavet i citaj kakvi gadosti se pravele vo Sodoma i Gomora.Kako moze Bog da zabranuva homoseksualnost,da veli deka tie nema da gi primi vo svoeto Carstvo,a vamu se drznal zivi da gi zapali i unisti za vek i vekova ? Samo vo Sodoma i Gomora imalo na svetov homoseksualci ? Ne,pa zosto togas gi zapalil samo ovie dva grada ? Zatoa sto nivite gadosti NEMOZEL da gi trpi..
Misli malce donald... Bog e svet,ne trpi nemoral..

Poentata bese deka tocno se znae koj a koj nema da vleze vo Nebesnoto Carstvo.
Точно обратно, ние знаеме кои дела се за осуда,кои се блаженства,кои добродетели а кој(како поединец конкретно) ќе влезе во царството небесно знае само небесниот цар.
Не може/не смее да му судиме на некого според некое дело,а и воопшто затоа што ние во целост/апсолутно не познаваме никого, па дури и себеси.Оттука неможеме да знаеме кој што ќе неследи. А и Божјата промисла сигурно е различна од нашата.
св. Јован Лествичник вели: "Да судиме, значи бесрамно да го присвојуваме Божјото достоинство; а да осудуваме, значи да погубуваме својата душа ".

св. Јован Лествичник вели: "Да судиме, значи бесрамно да го присвојуваме Божјото достоинство; а да осудуваме, значи да погубуваме својата душа ".
Тогаш зошто не го применувате ова? Кога постојано ви нагласував дека статиите за оргии на гробишта, пиење крв од мачки, жртвување деца и ред други глупости немаат врска со реалноста, дека се лага, знаеш кој беше твојот одговор? Или ова е само на збор, на дело е нешто друго?

Кога постојано ви нагласував дека статиите за оргии на гробишта, пиење крв од мачки, жртвување деца и ред други глупости немаат врска со реалноста, дека се лага,
Правиш ли разлика меѓу постирање на линк, разсудување, судење и осудување?
Тогаш зошто не го применувате ова?
Ти го применуваш, го прифаќаш?
Или ова е само на збор, на дело е нешто друго?
Не е само на збор, и на дело секој според силите.

Правиш ли разлика меѓу постирање на линк, разсудување, судење и осудување?
Кога на линкот што го постираш, ќе искоментираш во стил: "Еве што прават окултистите", или кога ќе го исмееш демантот и ќе коментираш дека истиот не се важи, бидејќи доаѓа од член на организација што е наклеветена, тогаш тоа што е ако не клевета, судење, обвинување?
Ти го применуваш, го прифаќаш?
Јас не сум христијанин, немам никаква обврска ниту да прифаќам ниту да применувам христијански принципи и правила, ти си тој што треба да си ги почитува сопствените правила. Ти го применуваш и прифаќаш законот на телема?
Не е само на збор, и на дело секој според силите.
Какви дела? Само ти лично имаш постирано повторно и повторно статии полни со лаги, и покрај тоа што јасно ти беше укажано дека се лага! Клеветење, обвинување, осуда. Тоа се твоите дела.

.Otvori go Stariot Zavet i citaj kakvi gadosti se pravele vo Sodoma i Gomora.Kako moze Bog da zabranuva homoseksualnost,da veli deka tie nema da gi primi vo svoeto Carstvo,a vamu se drznal zivi da gi zapali i unisti za vek i vekova ? Samo vo Sodoma i Gomora imalo na svetov homoseksualci ? Ne,pa zosto togas gi zapalil samo ovie dva grada ? Zatoa sto nivite gadosti NEMOZEL da gi trpi..
Misli malce donald... Bog e svet,ne trpi nemoral..
Тоа е во стар завет и во него стварно хомосексуалците биле осудувани али после Исус донел нов завет каде не е забрането хомосексуалството. Во стар завет смртен грех е и цртање на слики (икони) и клањање ними, и правење скулптури, и смртен грев е непочитување на Саботата како ден божји, и има обврска за обрежување и грев е јадење на забранети (нечисти) животни... сето тоа е укинато сега се само да го љубиш ближниот да не праиш прељуба да не убиеш.
За хомосексуалци Исус не изрече осуда така да тоа не е забрането дури и владика би можел да е геј особа

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom