Прашање за Христијанството III

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
Да лично искуство е:).
Точно тоа објаснував погоре, секој што верува се сомнева и обратно. Верување без сомнеж е доверба.
Значи дека одреден дел од животот си го поминал како атеист?

-

Ja osetliv ...ma neee....toa ti sto nemas kulutra e tvoj nedostatok .
Преиспитај се од почеток да си ја видиш културата.
Da mama i tato nastanale od adam i eva..:facepalm:....i 6 i pol milijardi drugi luge....ups ne bea site hristijani....tuka ima i alah udel so kalta!
Те има и тебе, соу вот?[DOUBLEPOST=1395255268][/DOUBLEPOST]
Второзаконие 5:
9. Не клањај им се ниту им служи. Зашто Јас, Господ, твојот Бог, Сум ревнив Бог. Ги казнувам гревовите на татковците - на оние кои Ме мразат - на децата, на внучињата и на правнучињата,

И после ти ќе зборуваш за контрадикторност?! Немало казнување? Давање можност...?! Која можност имаат поколенија што не се родени а се се казнети поради гревовите на нивните предци?
Дете од градинка вака нема да ја свати библијата, а тек со објаснувањето што пртеходно го наведов.
Dg. Цитатолошко промашување.

Последно уредено:
Без конфузна химнографија, која бај д`веј е симпатична.;)
Поентата за тебе битна е, дека и верата и знаењето се споредна категорија.
[DOUBLEPOST=1395255936][/DOUBLEPOST]
Aha... ok. Aj olabavi sea.
На христијанска тема си. Залутан?

Дете од градинка вака нема да ја свати библијата, а тек со објаснувањето што пртеходно го наведов.
Dg. Цитатолошко промашување.
Посочи ми каде во библијата е нагласено дека стиховите треба да се толкуваат? И по кој критериум треба да ти веруваме дека моето разбирање е погрешно, т.е е промашување во однос на твоето?

Ako bog sozdal se togas koj go sozdal bog?

Посочи ми каде во библијата е нагласено дека стиховите треба да се толкуваат? И по кој критериум треба да ти веруваме дека моето разбирање е погрешно, т.е е промашување во однос на твоето?
Библијата е плод на црквата, а јас сум во црквата и од таа перспектива ти објаснувам.
Твоето разбирање не е христијанско. Јас немам ништо против тоа.:)[DOUBLEPOST=1395256511][/DOUBLEPOST]
Ako bog sozdal se togas koj go sozdal bog?
Уште си тука? ;)
Создаден Бог?!:facepalm:

Библијата е плод на црквата, а јас сум во црквата и од таа перспектива ти објаснувам.
Твоето разбирање не е христијанско. Јас немам ништо против тоа.:)
Сакаш да кажеш дека православието има езотериска и егзотериска страна? Како стана ти "дел од црквата"? Те иницираше некој? Се здоби со тајно знаење?
Што е тоа според кое моето разбирање е погрешно? Кој е критериумот? Објасни ја таа "перспектива" според која може правилно да се разбере.

Твоето разбирање не е христијанско. Јас немам ништо против тоа.:)[DOUBLEPOST=1395256511][/DOUBLEPOST]
Уште си тука? ;)
Создаден Бог?!:facepalm:
Abe crkoven ...Aj ne me recitraj bez da odgovoris...Ako ne ti se diskutria nemoj ...Nekolku postovi po red me recitiras so 1 oddleneski frazi...
PS:Znam deka si dojden so ocekuvanja da ti bacuvame raka (poso taka si naviknat) a dobijas "Rende" situacija....zatoa i ti pisav da me olabavish. Je** ga ne sekoj e zatucan u pametot.Aj odi pomoli se malku za nas gresnite.

Ako bog sozdal se togas koj go napravil\sozdal\rodil\stvoril\izmislil bog?

Hollowed are the Ori and the book of Origin
OriginBook.JPG

Друго ништо не признавам:)

Сакаш да кажеш дека православието има езотериска и егзотериска страна? Како стана ти "дел од црквата"? Те иницираше некој? Се здоби со тајно знаење?
Што е тоа според кое моето разбирање е погрешно? Кој е критериумот? Објасни ја таа "перспектива" според која може правилно да се разбере.
Потребен е слободен пристап во црквата и живеење во тој Дух- литургиски.

Потребен е слободен пристап во црквата и живеење во тој Дух- литургиски.
Еве, објасни ми како на прваче - како изгледа тој пристап? Кој е критериумот со кој зборот "казнува" во стихот, ќе стане нешто друго?

Abe crkoven ...Aj ne me recitraj bez da odgovoris...Ako ne ti se diskutria nemoj ...Nekolku postovi po red me recitiras so 1 oddleneski frazi...
PS:Znam deka si dojden so ocekuvanja da ti bacuvame raka (poso taka si naviknat) a dobijas "Rende" situacija....zatoa i ti pisav da me olabavish. Je** ga ne sekoj e zatucan u pametot.Aj odi pomoli se malku za nas gresnite.

Ako bog sozdal se togas koj go napravil\sozdal\rodil\stvoril\izmislil bog?
Абе „културен“ смири се, затуцаноста ти е што сакаш одговор дека некој го измислил Бог. Ај у предшколска.

Абе „културен“ смири се, затуцаноста ти е што сакаш одговор дека некој го измислил Бог. Ај у предшколска.
Истиот аргумент дека Бог е вечен и постоел одсекогаш, важи и за универзумот. Како твојата перспектива е вистинска а неговата предшколска?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom