Ipsissimus
P.I.
Потопот и уништувањето на 99% од се што создал е љубов?Божјата Жртва, Љубов е садизам?!
И каква е таа жртва, кога ти самиот кажа дека Бог однапред знаел што ќе направи човекот?! Се жртвувал за да го спаси од самиот себе?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Потопот и уништувањето на 99% од се што создал е љубов?Божјата Жртва, Љубов е садизам?!
Точно.Ако мислиш на човекот.Се жртвувал за да го спаси од самиот себе?
Има логика, Адам е создаден слободен.
Потопот и уништувањето на 99% од се што создал е љубов?
И каква е таа жртва, кога ти самиот кажа дека Бог однапред знаел што ќе направи човекот?! Се жртвувал за да го спаси од самиот себе?
Има логика, Адам е создаден слободен.
Ставени се пет штрафа, но авионот сака сепак да падне.Чекај малку.
Како може да биде создаден слободен?
Сезнаечкиот и семоќниот господ уште пред да го создаде Адам, веке знаел што точно ке се случи.
И сепак го создал таков каков го создал (наместо да смени нешто во програмата) и пак Адам крив.
Замисли ти правиш авион, знаеш дека едното крило ке отпадне после полетување бидејќи треба 5 штрафа да го држат но ти си ставил само 2.
Авионот паѓа али не е твоја вина, на авионот е.
[DOUBLEPOST=1392818556][/DOUBLEPOST]
Ова во секојдневниот живот е превара.
Те местам да те ограби некој, упаѓам демек да те спасам и ти серам цел живот дека без мене ке си бил ограбен и убијен.
Знам, лесно е да се генерализира, но потешко е да се разбере со ваков априори дефиниран став.Разбираш зошто Абрахамските религии (Јудеизам, Христијанство и Ислам) се само средство за држење на луѓето под контрола?
Не се буни, пати и трпи тоа е тест од господ.
Фантастични програми за мирење со судбината.
Се потрошија прашањата? Очигледно.[DOUBLEPOST=1392818556][/DOUBLEPOST]@Ipsissimus напиша: ↑
Ова во секојдневниот живот е превара.
Те местам да те ограби некој, упаѓам демек да те спасам и ти серам цел живот дека без мене ке си бил ограбен и убијен.
Еееј Ставре!Џабе се пенавиш, концептот на омнипотентен Бог ја исклучува слободната волја кај човекот. Ова му е јасно на секој кој има доволно интелигенција да може сам да си врзе врвците на чевлите.
Ставени се пет штрафа, но авионот сака сепак да падне.
Знам, лесно е да се генерализира, но потешко е да се разбере со ваков априори дефиниран став.
Ти барем врзуваше врвци, како омнипотентноста исклучува?
Да ама ако на Пилотот му е кажано дека недостигаат 3 штрафа и треба самиот да се погрижи за нив?Чекај малку.
Како може да биде создаден слободен?
Сезнаечкиот и семоќниот господ уште пред да го создаде Адам, веке знаел што точно ке се случи.
И сепак го создал таков каков го создал (наместо да смени нешто во програмата) и пак Адам крив.
Замисли ти правиш авион, знаеш дека едното крило ке отпадне после полетување бидејќи треба 5 штрафа да го држат но ти си ставил само 2.
Авионот паѓа али не е твоја вина, на авионот е.
[DOUBLEPOST=1392818556][/DOUBLEPOST]
Види, твојата претстава за Апсолутот не дозволува вакви прашања, а сепак прашуваш!? Која логика?Да биле ставени 5 немало да падне, али верниците ке му простат на господ се па макар оделе против логика. Не генерализирам, али ако бог е семоќен и сезнаечки тогаш се што се десило се десило затоа што он така направил да се деси.
Како иначе?
Се потрошија прашањата? Очигледно.Дај напиши како ти разбираш?
Види, твојата претстава за Апсолутот не дозволува вакви прашања, а сепак прашуваш!? Која логика?
Се потрошија прашањата? Очигледно.
И на Тебе братски препорачувам да се прочитаат досегашните одговори, да се апсолвираат, сварат за да има капацитет за нови, ОК?
Види, твојата претстава за Апсолутот не дозволува вакви прашања, а сепак прашуваш!? Која логика?
Се потрошија прашањата? Очигледно.
И на Тебе братски препорачувам да се прочитаат досегашните одговори, да се апсолвираат, сварат за да има капацитет за нови, ОК?
И јас те прашувам, доколку детето и покрај грозоморната траума има можност за вечен живот, дали сепак би го создал?Jас тебе да те прашам нешто. Замисли дека ти си Бог. Семоќен. И сакаш да ствараш. Бидејќи си семоќен, можеш да ја видиш иднината, и знаеш што точно ќе се случи. Во таа иднина која ти можеш да ја видиш, едно 10 годишно дете ќе биде врзано голо со стомакот ставен на лонец во кој има стаорец. Потоа лонецот ќе се загрева и стаорецот ќе го пробие својот пат низ утробата на детето.
Кој бара морал?! Прочитај наназад.Дали би го створил тој свет, и дали ако го створиш имаш право да бараш морално поведение од створените?
И јас те прашувам, доколку детето и покрај грозоморната траума има можност за вечен живот, дали сепак би го создал?
Пак избегнуваш одговор.
Попросто не може да се напише.
Семоќен и сезнаечки, ги направил своите креации за да згрешат и затоа ги казнува.
Како? Зашто?
[/QUOTE]Јас прашувам а ти не одговараш.
Ти веруваш во Јахве па те молам објасни ми каде грешам.
Не знам како попросто да прашам.
Ме радува твојата љубов, искрено. Мило ми е што те гледам.НЕ.
Така?
Да ти ебам и вечниот и живот, и твојата смрдлива моралност. Да се гоните такви усмрдени заедно со вашиот гнасен силеџиски бог.
ОК?
И јас Те молам препрочитај го разговорот, ветувам колку можам ќе одговорам, ОК?