Прашање за Христијанството III

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
Ако не разбираш нечиј допис, тоа не е туѓ проблем.

За да разбереш туѓ допис, треба да имаш барем азбучно познавање од некоја проблематика за дискусија на некоја тема, а не просто „набадање„ свои лични ставови, третирани како вистинити, односно изнесување лични ставови засновани или на ништо или на гола суета..

И не ми одговори како ти не лажеш.
Не се лични ставови ниту суета. Разбираш ти македонски или не?

Кадаиф, не те сфаќам зошто комплицираш толку..

Во Евангелието по Марко е јасно кажано од Исус - не сведочи лажно.
Голем кур ако во стариот завет пишува поинаку, во новиот е појасно дефинирано.

Не се лични ставови ниту суета. Разбираш ти македонски или не?
Очигледно не се разбираш самиот себе, не пак да ги разбереш другите.

И што велиш, како ти не лажеш?...

Очигледно не се разбираш самиот себе, не пак да ги разбереш другите.

И што велиш, како ти не лажеш?...
Јас не се правам светец и не ги лажам/правам будали луѓето.

There's a big difference

Јас не се правам светец и не ги лажам/правам будали луѓето.

There's a big difference
Очигледно дека немаш познавање од темава па цело време вртиш еден ист монолог...напишан на македонски јазик, нормално.

Очигледно дека немаш познавање од темава па цело време вртиш еден ист монолог...напишан на македонски јазик, нормално.
Не се работи за познавање на тезата како што некој така сака да ја представи. Се работи за конкретно прашање и конкретен одговор. Вистината е секогаш едноставна, јасна и гласна!

Манипулаторот, лажгото секогаш врти одоколу, врти, сука и на крај извртува нешто, што во овој случај е толку лошо поставено на лош фундамент пошто е напишано пред 1000 години, што не ти останува ниту на тебе како искусен манипулатор простор за маневавар.

Сите ќе го запознаеме. А тие што лажеле во негово име, први сургун ќе одат!
Не знаеш дека Исус учеше во параболи? Сите тие изреки имаат значење, е сега ти ако неможиш да дешифрираш "Не лажи го својот ближен", сериозно не се труди понатаки да го клеветиш Христијанството.

Сите ниа имаме внатрешен морален компас и знаеме кога ни е прекршен, а кога е стабилен и позитивен. Ти ако лажиш некого, што мислиш дека е резултатот, мм?

Си кажа Исус, тесна е вратата и не секој ќе може да се протне низ неа, а портата за во пеколот е широка и патот уште поширок.

Џабе се караш овде со членовите стрижена бричена била, што си сееш тоа ќе си жнееш, со среќа.

Не знаеш дека Исус учеше во параболи? Сите тие изреки имаат значење, е сега ти ако неможиш да дешифрираш "Не лажи го својот ближен", сериозно не се труди понатаки да го клеветиш Христијанството.

Сите ниа имаме внатрешен морален компас и знаеме кога ни е прекршен, а кога е стабилен и позитивен. Ти ако лажиш некого, што мислиш дека е резултатот, мм?

Си кажа Исус, тесна е вратата и не секој ќе може да се протне низ неа, а портата за во пеколот е широка и патот уште поширок.

Џабе се караш овде со членовите стрижена бричена била, што си сееш тоа ќе си жнееш, со среќа.
Најсовршеното нешто, не зборува несовршени приказни под форма на параболи. Тие параболи кои ги трубиш се пишани од некој бедуин во Сахара.

Најсовршеното нешто, не зборува несовршени приказни под форма на параболи.
Тие параболи кои ги трубиш се пишани од некој бедуин во Сахара.
Ништо подобар не си од Пророкот кој се врти у круг како Пепелашка со истиот наратив

Намерно го изигнорира одговорот од моја страна или?

Биле пишани од некој бедуин во Сахара :ROFLMAO: :lolzz:

Ќе ти се смее некој(историчар) за ова

Мене не ми е чудно ништо, македонците во глобала се поделени на такви како Пророк и такви како тебе и парва.

Едните се заглавени со општо знаење во време на Византија а другите немаат појма и никогаш не отвориле книга за подетално да ја сфатат историографијата и методите на проучување.
Ниту знаете, ниту ќе знаете како се одредува што е плагијат а што е биографија.

Да знаевте, други прашања ќе беа поставени и немаше да се водат вакви срања од дискусии..

Ништо подобар не си од Пророкот кој се врти у круг како Пепелашка со истиот наратив

Намерно го изигнорира одговорот од моја страна или?

Биле пишани од некој бедуин во Сахара :ROFLMAO: :lolzz:

Ќе ти се смее некој(историчар) за ова

Мене не ми е чудно ништо, македонците во глобала се поделени на такви како Пророк и такви како тебе и парва.

Едните се заглавени со општо знаење во време на Византија а другите немаат појма и никогаш не отвориле книга за подетално да ја сфатат историографијата и методите на проучување.
Ниту знаете, ниту ќе знаете како се одредува што е плагијат а што е биографија.

Да знаевте, други прашања ќе беа поставени и немаше да се водат вакви срања од дискусии..
Патетичен си

Back
На врв Bottom