Прашање за Христијанството III

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
Алудирам на следнотото-а тоа е имитацијата која непрекинато ја практикуваат мрачните друштва, со цел да ја заменат и да ја завземат позицијата од самат Црква.

Еве пар примери; Христос живееше на Земјавата 33,5г., а масоните многу го сакаат тој број и сметаат дека 33-тото масонско ниво е највисоко. Или, како што Црквата има одредено празнични денови, посветени на некој лик или настан од Црквата, така и масонеријата непрекинато измислува свои празнични денови, посветени на нешта кои се или чисто световни или црковно-боречки.

Или, како што Христос имаше свој пророк-претеча, така и антихристот ќе има свој пророк, лажен секако.

Анти-аналогии имаш мал миљон...
Антихрист глеаме секој ден , не е еден.
Исус сам вика дека многу ќе дојдат во негово име , не дека ЕДЕН ќе дојде.

Од римската империја до денес има газилион примери , не само еден

Последно уредено:
Антихрист глеаме секој ден , не е еден.
Исус сам вика дека многу ќе дојдат во негово име , не дека ЕДЕН ќе дојде.

Од римската империја до денес има газилион примери , не само еден

Eве како се толкува поимот „антихрист„ во црковното учење:
- како состојба односно „дух„ кој владее во одредена човечка заедница, така што повеќето од таа заедница се однесуваат демонизирано,
- како поединци, кои глумат верски учители, а во суштина се трчилажговци и кои се појавуваат кај различни народи по Земјава и,
- најважното, како точно одедена личност, родена од ороспија од 13-то колено, од племето Даново, која ќе биде востоличена во обновениот ерусалимски храм (познат и како храм од царот Соломон) и која ќе владее со Светов во последните 7г. од овосветовното постоење.

Eве како се толкува поимот „антихрист„ во црковното учење:
- како состојба односно „дух„ кој владее во одредена човечка заедница, така што повеќето од таа заедница се однесуваат демонизирано,
Точно,само јас не би употребувал таква терминологија
- како поединци, кои глумат верски учители, а во суштина се трчилажговци и кои се појавуваат кај различни народи по Земјава и,
Точно

- најважното, како точно одедена личност, родена од ороспија од 13-то колено, од племето Даново, која ќе биде востоличена во обновениот ерусалимски храм (познат и како храм од царот Соломон) и која ќе владее со Светов во последните 7г. од овосветовното постоење.
Е за ова извор треба и како е дојдено до овој заклучок..
Кој го тврди ова?

Иначе кога ќе си ги отвориш пораките ќе ти дадам детално објаснување за претходниот муабет.

Е за ова извор треба и како е дојдено до овој заклучок..
Кој го тврди ова?

Битно е што тврди Црквата, т.е. поединци од Црквата, на кои, како Богоугодници, сам Бог им открива нешта кои ќе се случат во некоја догледна иднина.

Ова како „прво„...а како „второ„, дури и муслиманите тврдат дека ќе дојде антихристот, во Ерусалим, но тие не знаат затоа што некој им „јавил„, туку напрсто го превземаат учењето од Црквата поврзано со последните времиња.

А како „трето„ и како очебијно, тоа се тековните активности од ционистите, поддржани со дел од израелската власт/држава, кои се напрегаат и се надеваат дека ако самите го изградат/обноват Соломоновиот храм, кој се наоѓа со непосредно „соседство„ со џамијата Ал Акса во Ерусалим, нивниот месија (т.е. самиот антихрист) ќе им дојде „пред време„.

Се чини дека не ги следиш „знаците на времињата„, што е должност за секој верник во Црквата Христова...и да не бидеш „изненаѓен„ ако во Ерусалим навистина отпочнат градежните работи околи разрушениот им храм.

Последно уредено:
Битно е што тврди Црквата, т.е. поединци од Црквата, на кои, како Богоугодници, сам Бог им открива нешта кои ќе се случат во некоја догледна иднина.
Кои се тие од црквата..?
Можеш ли да ги именуваш , да кажеш од кое време доаѓаат и кој ја подржува таа идеја?
Црквата па црквата..

Потекло на овие тврдења , не приказни за мали деца..
Црквата го проповеда таткото,синот и светиот дух , четврта личност нема

Ова како „прво„...а како „второ„, дури и муслиманите тврдат дека ќе дојде антихристот, во Ерусалим, но тие не знаат затоа што некој им „јавил„, туку напрсто го превземаат учењето од Црквата поврзано со последните времиња.
Ич кур не ме боли што они викаат , не треба ни тебе реално.
Само совет , немој да се навредиш

А како „трето„ и како очебијно, тоа се тековните активности од ционистите, поддржани со дел од израелската власт/држава, кои се напрегаат и се надеваат дека ако самите го изградат/обноват Соломоновиот храм, кој се наоѓа со непосредно „соседство„ со џамијата Ал Акса во Ерусалим, нивниот месија (т.е. самиот антихрист) ќе им дојде „пред време„.
Пак он со позитивни тврдења..тоа значи дека ти имаш должност и обврска тоа да го докажеш
Не со рекла-казала , туку да припазиш на прашањата што јас ти ги поставувам .. ако може секако

Се чини дека не ги следиш „знаците на времињата„, што е должност за секој верник во Црквата Христова...и да не бидеш „изненаѓен„ ако во Ерусалим навистина отпочнат градежните работи околи разрушениот им храм.
Остај тие јалови приказни , јас не сум должен да читам за некаков си измислен поединец што х групи го чекаат.
Јас читам за тој што дошол и завршил работа, за други не ме интересира.

Кои се тие од црквата..?
Можеш ли да ги именуваш , да кажеш од кое време доаѓаат и кој ја подржува таа идеја?
Црквата па црквата..

Потекло на овие тврдења , не приказни за мали деца..
Црквата го проповеда таткото,синот и светиот дух , четврта личност нема

Ич кур не ме боли што они викаат , не треба ни тебе реално.
Само совет , немој да се навредиш

Пак он со позитивни тврдења..тоа значи дека ти имаш должност и обврска тоа да го докажеш
Не со рекла-казала , туку да припазиш на прашањата што јас ти ги поставувам .. ако може секако

Остај тие јалови приказни , јас не сум должен да читам за некаков си измислен поединец што х групи го чекаат.
Јас читам за тој што дошол и завршил работа, за други не ме интересира.

О кеј...од твојов допис се чини дека сите се во криво, ама е ти, по некој историски тек од околности, ја знаеш вистината.

Ајде конечно напиши ја (вистината), дури и јас сакам да видам како таа навистина „изгледа„, надвор од овие лаги кои ми ги кажуваат Црквата и нејзините достојници.

О кеј...од твојов допис се чини дека сите се во криво, ама е ти, по некој историски тек од околности, ја знаеш вистината.

Ајде конечно напиши ја (вистината), дури и јас сакам да видам како таа навистина „изгледа„, надвор од овие лаги кои ми ги кажуваат Црквата и нејзините достојници.
Пак не одговори..

Изворот на таа информација ..? именувај ги тие што тоа го тврдат..?
Јас би те советувал да не се мачиш, нема такви во православието со апсолутни тврдења како што ти сугерираш.
Секој може денес да тврди што сака , но важно е тоа што може да се објасни и докаже
Тоа се само неосновани претпоставки и денес таквите мислења се најчесто мета на атеисти.
Само и на тоа знаат да одговорат.

Кога сме кај Матеј и Лука и раѓањето на Исус , што вика Тертулијан за цензусот , дали некогаш си прочитал нешто од него?
Кој е Тертулијан знаеш ли?

Не да читаш сега кој е што е , него дали знаеш?

Пак не одговори..

Изворот на таа информација ..? именувај ги тие што тоа го тврдат..?
Јас би те советувал да не се мачиш, нема такви во православието со апсолутни тврдења како што ти сугерираш.
Секој може денес да тврди што сака , но важно е тоа што може да се објасни и докаже
Тоа се само неосновани претпоставки и денес таквите мислења се најчесто мета на атеисти.
Само и на тоа знаат да одговорат.

Кога сме кај Матеј и Лука и раѓањето на Исус , што вика Тертулијан за цензусот , дали некогаш си прочитал нешто од него?
Кој е Тертулијан знаеш ли?

Не да читаш сега кој е што е , него дали знаеш?

Tертулијан Римјанинот (не читам сега, познат ми е од пред повеќе години...) е практично меѓу првите „теоретичари„ на верата Христова, од II век. Немам прочитано од неговите записи, освен неговиот став дека „...секоја човекова душа е христијанка...„.

Еве, не се мачам, за разлика од тебе, кој не ја знае вистината.

Еве неколку извори на вистини во Црквата;
- Светото Писмо,
- Светото Предание.

Како за почеток....

Еве и пророци кои точно посочуваат во кои времиња живееме:
- Св. Ап. Јован, преку Откровението,
- Св. Козма Етолски, преку неговите пророштва (од XVIII век) кои се остваруаат пред нашите очи,
- С. Ефрем Сириски (од IV век), кој го има напишано најточниот опис од антихристот.
- Блажениот Серафим Роуз (од XX век), кој има оставено куп текстови во кои Серафим ги опишува знаците од последните времиња.

П.С.

Ајде сега да ја видам твојата вистина...

Последно уредено:
И Етиопија.

Оооо најдесте се.
Ке Ви се прикаључу у муабет овија д'нови.
Не е битно, ни двоицата не знаете дали е тачно тој ваше.
Устфари наше.
Џабе се докажуемо више.
Иако превише информацие знаемо.
Поз.
:icon_mrgr:

Tертулијан Римјанинот (не читам сега, познат ми е од пред повеќе години...) е практично меѓу првите „теоретичари„ на верата Христова, од II век. Немам прочитано од неговите записи, освен неговиот став дека „...секоја човекова душа е христијанка...„.
Зборам за раѓањето на Исус по Матеј и Лука , не бегај од тоа што е тема на муабет

Еве, не се мачам, за разлика од тебе, кој не ја знае вистината.

Еве неколку извори на вистини во Црквата;
- Светото Писмо,
- Светото Предание.
Не бегај од темата на муабет

Како за почеток....

Еве и пророци кои точно посочуваат во кои времиња живееме:
- Св. Ап. Јован, преку Откровението,
Кој го напишал Октровение , Јован Старешината или Јован Апостолот?

- Св. Козма Етолски, преку неговите пророштва (од XVIII век) кои се остваруаат пред нашите очи,
Батали 19 век приказни

- С. Ефрем Сириски (од IV век), кој го има напишано најточниот опис од антихристот.
Негово толкување е дека антихристот ќе се појави во ера кога Исус наводно ќе дојде по втор пат

Првото појавување е кога Светиот Дух се 'понижил' и станал човек а второто е кога воскреснал.

Примерот со Исус и Тома кога му вели

Јован 21
"Испружи го твојот прст ваму и види ги Моите раце; и испружи ја твојата рака, и стави ја во моите ребра; и не биди неверен - туку верен!"

Не е ни ова нај нај превод,ама да не те печат очи од старо'грчки'(и така не разбираш)

- Блажениот Серафим Роуз (од XX век), кој има оставено куп текстови во кои Серафим ги опишува знаците од последните времиња.
Ништо , ништо вророто доаѓање на Исус е кога воскреснал.
П.С.

Ајде сега да ја видам твојата вистина...
Јас ти кажав што имам да ти кажам и тие се тврдењата , не бегам од нив.
Пак се враќаме на второто доаѓање , така?

Он се појавил втор пат како воскреснат и тоа не е тема на дискусија , тоа е нешто со кое ти треба да се помириш.

'И јас ќе бидам со вас до крај на времето'

Времето постои и надвор од Земјата , ако ти имаш некоја информација за некаков си крах на Универзумот , те молам биди фин и образложи.

Последно уредено:
Збоеам за раѓањето на Исус , нњ бега од тоа што е тема на муабет

Не бегај од темата на муабет

Кој го напишал Октровение , Јован старешината или Јован Апостолот?

Батали 19 век приказни

Негово толкување е дека антихристот ќе се појави во ера кога Исус наводно ќе се појави по втор пат
Првото појавување е кога Светиот Дух се 'понижил' и станал човек а второто е кога воскреснал.

Примерот со Исус и Тома кога му вели

Јован 21
"Испружи го твојот прст ваму и види ги Моите раце; и испружи ја твојата рака, и стави ја во моите ребра; и не биди неверен - туку верен!"

Не е ни ова нај нај превод ама да не те печат очи од старо'грчки'(и така не разбираш)

Ништо , ништо вророто доаѓање на Исус е кога воскреснал.

Јас ти кажав што имам да ти кажам и тие се моите тврдења , не бегам од нив.
Пак се враќаме на второто доаѓање , така?

Он се појавил втор пат како воскреснат и тоа не е тема на дискусија , тоа е нњшто со кое ти треба да се помириш.

'И јас ќе бидам со вас до крај на времето'

Времето постои и надвор од Земјата , ако ти имаш нњкоја информација за нњкаков си крах на Умиверзумот , те молам образложи.

Добра ноќ...

И Етиопија.

Оооо најдесте се.
Ке Ви се прикаључу у муабет овија д'нови.
Не е битно, ни двоицата не знаете дали е тачно тој ваше.
Устфари наше.
Џабе се докажуемо више.
Иако превише информацие знаемо.
Поз.
:icon_mrgr:
Парва,не верувам дека ти знаеш нешто околу оваа тема , ама пробај се.

Да видиме прво што имаш да кажеш па после со заклучоците

Иако си доста паметен , до сега апсолутно ниту еднаш не си покажал некое знаење за библиска историја.
Автоматски споено мислење:

Добра ноќ...
Добра ноќ пророче , јас секако ќе ти кажам за Матеј и Лука
Тертулијан го подржува нараривот на Матеј , а првите записи од Лука го немаат 2:2 и тој дел е оштетен.
Се појавува за прв пат кога многу од текстовите се променети
Тертулијан живеел во Картагена , место познато по архивите на римјаните.Во неговите записи он вели дека цензусот е направен од друг легате , Σεϊανός

Последно уредено:
Добра ноќ пророче , јас секако ќе ти кажам за Матеј и Лука
Тертулијан го подржува нараривот на Матеј , а првите записи од Лука го немаат 2:2 и тој дел е оштетен.
Се појавува за прв пат кога многу од текстовите се променети
Тертулијан живеел во Картагена , место познато по архивите на римјаните.Во неговите записи он вели дека цензусот е направен од друг легате , Σεϊανός

Наскоро очекувам да почнеш да ме убедуваш дека низ времето, целото Свето Писмо...ајде, нека е само Новиот Завет..до таа мерка е менуван, што денес наследуваме Нов Завет кој нема врска со „оригиналниот„....небитно како тој „изгледал„.

И последично, ќе дојдеш до „заклучокот„ (до кој дојдоа многумина пред тебе...) дека денешната Црква нема ништо заедничко со древната Црква...иако баш и немаме точен „изглед„ за неа, за првите векови од нејзиното постоење.

Последно уредено:
Датум.
Имаја сам дискусие и порано за Библију и други сфњети књиге.Енума Елиш,Попол Вух,Кебра Нагаст, хороскоп хаха.
Не си ме читаја.
Нема веска.
Не е ни битно више што пишуе она и у што се абдејтуе, не материјално, сс рукописи и препишувања.
Него психички.

Пророк.
Сфето писмо, барем најубаво и најубедливо.
Православно Христијанско.
Такоѓе се мења како и цркфа.
Неможе бе брат исто да ми презентираш мене или на тебе или на први византиски христијани, или попосле Келти,Римјани,Викинзи... Мезоамерика.
Сфугде низ сфет.
Овј такој кажаја, онј.
Цркфе и гранке су много.

Од куде знаеш дека тфоја цркфа е оргинал?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom