Прашање за Христијанството III

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
Алудирам на следнотото-а тоа е имитацијата која непрекинато ја практикуваат мрачните друштва, со цел да ја заменат и да ја завземат позицијата од самат Црква.

Еве пар примери; Христос живееше на Земјавата 33,5г., а масоните многу го сакаат тој број и сметаат дека 33-тото масонско ниво е највисоко. Или, како што Црквата има одредено празнични денови, посветени на некој лик или настан од Црквата, така и масонеријата непрекинато измислува свои празнични денови, посветени на нешта кои се или чисто световни или црковно-боречки.

Или, како што Христос имаше свој пророк-претеча, така и антихристот ќе има свој пророк, лажен секако.

Анти-аналогии имаш мал миљон...
Антихрист глеаме секој ден , не е еден.
Исус сам вика дека многу ќе дојдат во негово име , не дека ЕДЕН ќе дојде.

Од римската империја до денес има газилион примери , не само еден

Последно уредено:
Антихрист глеаме секој ден , не е еден.
Исус сам вика дека многу ќе дојдат во негово име , не дека ЕДЕН ќе дојде.

Од римската империја до денес има газилион примери , не само еден

Eве како се толкува поимот „антихрист„ во црковното учење:
- како состојба односно „дух„ кој владее во одредена човечка заедница, така што повеќето од таа заедница се однесуваат демонизирано,
- како поединци, кои глумат верски учители, а во суштина се трчилажговци и кои се појавуваат кај различни народи по Земјава и,
- најважното, како точно одедена личност, родена од ороспија од 13-то колено, од племето Даново, која ќе биде востоличена во обновениот ерусалимски храм (познат и како храм од царот Соломон) и која ќе владее со Светов во последните 7г. од овосветовното постоење.

Eве како се толкува поимот „антихрист„ во црковното учење:
- како состојба односно „дух„ кој владее во одредена човечка заедница, така што повеќето од таа заедница се однесуваат демонизирано,
Точно,само јас не би употребувал таква терминологија
- како поединци, кои глумат верски учители, а во суштина се трчилажговци и кои се појавуваат кај различни народи по Земјава и,
Точно

- најважното, како точно одедена личност, родена од ороспија од 13-то колено, од племето Даново, која ќе биде востоличена во обновениот ерусалимски храм (познат и како храм од царот Соломон) и која ќе владее со Светов во последните 7г. од овосветовното постоење.
Е за ова извор треба и како е дојдено до овој заклучок..
Кој го тврди ова?

Иначе кога ќе си ги отвориш пораките ќе ти дадам детално објаснување за претходниот муабет.

Е за ова извор треба и како е дојдено до овој заклучок..
Кој го тврди ова?

Битно е што тврди Црквата, т.е. поединци од Црквата, на кои, како Богоугодници, сам Бог им открива нешта кои ќе се случат во некоја догледна иднина.

Ова како „прво„...а како „второ„, дури и муслиманите тврдат дека ќе дојде антихристот, во Ерусалим, но тие не знаат затоа што некој им „јавил„, туку напрсто го превземаат учењето од Црквата поврзано со последните времиња.

А како „трето„ и како очебијно, тоа се тековните активности од ционистите, поддржани со дел од израелската власт/држава, кои се напрегаат и се надеваат дека ако самите го изградат/обноват Соломоновиот храм, кој се наоѓа со непосредно „соседство„ со џамијата Ал Акса во Ерусалим, нивниот месија (т.е. самиот антихрист) ќе им дојде „пред време„.

Се чини дека не ги следиш „знаците на времињата„, што е должност за секој верник во Црквата Христова...и да не бидеш „изненаѓен„ ако во Ерусалим навистина отпочнат градежните работи околи разрушениот им храм.

Последно уредено:
Битно е што тврди Црквата, т.е. поединци од Црквата, на кои, како Богоугодници, сам Бог им открива нешта кои ќе се случат во некоја догледна иднина.
Кои се тие од црквата..?
Можеш ли да ги именуваш , да кажеш од кое време доаѓаат и кој ја подржува таа идеја?
Црквата па црквата..

Потекло на овие тврдења , не приказни за мали деца..
Црквата го проповеда таткото,синот и светиот дух , четврта личност нема

Ова како „прво„...а како „второ„, дури и муслиманите тврдат дека ќе дојде антихристот, во Ерусалим, но тие не знаат затоа што некој им „јавил„, туку напрсто го превземаат учењето од Црквата поврзано со последните времиња.
Ич кур не ме боли што они викаат , не треба ни тебе реално.
Само совет , немој да се навредиш

А како „трето„ и како очебијно, тоа се тековните активности од ционистите, поддржани со дел од израелската власт/држава, кои се напрегаат и се надеваат дека ако самите го изградат/обноват Соломоновиот храм, кој се наоѓа со непосредно „соседство„ со џамијата Ал Акса во Ерусалим, нивниот месија (т.е. самиот антихрист) ќе им дојде „пред време„.
Пак он со позитивни тврдења..тоа значи дека ти имаш должност и обврска тоа да го докажеш
Не со рекла-казала , туку да припазиш на прашањата што јас ти ги поставувам .. ако може секако

Се чини дека не ги следиш „знаците на времињата„, што е должност за секој верник во Црквата Христова...и да не бидеш „изненаѓен„ ако во Ерусалим навистина отпочнат градежните работи околи разрушениот им храм.
Остај тие јалови приказни , јас не сум должен да читам за некаков си измислен поединец што х групи го чекаат.
Јас читам за тој што дошол и завршил работа, за други не ме интересира.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom