Прашање за Христијанството III

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
1.jpg

Nefili su hibridna bića opisana u Bibliji za koje se vjerovalo da su potomci sinova Božjih i kćeri čovječjih, kako je opisano u Knjizi postanka (Post 6,1-4).[1] U Knjizi Brojeva (Br 13,32-33) opisani su kao divovi koji nastanjuju Kanaan.[2]
Riječ nefili dolazi od hebrejske riječi נְפִילִים (nephilim) koja je nastala od korijena npl (נָפַל) u značenju "[oni koji su] pali", odnosno "oni koji su sišli"

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg

10.jpg

11.jpg

1 lakat (2 pedlja)= 44,50 cm

10 лакти долг = 4.5 метри

Значи доказ со факти.

Библиските цитати и можат да бидат докази, но без поткрепа. Јас сметам дека тие се измислици. Дали јас ако напишам напумпана автобиографија ќе поверуваш во истата доколку ја прочиташ!?
Коските се вистински докази, но и самиот можеш да прочиташ какви се контра доказите т.е. коските се лажни. А од кој причини, можам само да погодувам и да протпоставувам.
Можеше да ја земеш приказната за Давид и Голијат, таа е најпозната, но и таа нема никакви докази освен пишаните зборови во Библијата.
Сепак ти благодарам за потрошеното време барајќи слики и вадејќи цитати, тоа ќе го ценам.;)
Но не ми е јасно како може духовни тела да се парат со човекот т.е. тие се безтелесни?
Има такви примери во грчката митологија, веќе напишав која е и најпозната. Друго, има некој гени што се наследуваат од мајката, а непостојат машки ангели, што значи дека детето не би можело да биле 25 метарко или пак човечка жена да роди огромно бебе, па и сите костури се машки, според мене нема логика.

Библиските цитати и можат да бидат докази, но без поткрепа. Јас сметам дека тие се измислици. Дали јас ако напишам напумпана автобиографија ќе поверуваш во истата доколку ја прочиташ!?
Коските се вистински докази, но и самиот можеш да прочиташ какви се контра доказите т.е. коските се лажни. А од кој причини, можам само да погодувам и да протпоставувам.
Можеше да ја земеш приказната за Давид и Голијат, таа е најпозната, но и таа нема никакви докази освен пишаните зборови во Библијата.
Сепак ти благодарам за потрошеното време барајќи слики и вадејќи цитати, тоа ќе го ценам.;)
Но не ми е јасно како може духовни тела да се парат со човекот т.е. тие се безтелесни?
Има такви примери во грчката митологија, веќе напишав која е и најпозната. Друго, има некој гени што се наследуваат од мајката, а непостојат машки ангели, што значи дека детето не би можело да биле 25 метарко или пак човечка жена да роди огромно бебе, па и сите костури се машки, според мене нема логика.

Што да ти објаснувам кога не веруваш во светото писмо. Тоа не го пишувал човек, туку светиот дух.

Голем број на христијани денеска свесно или несвесно и покрај укажувањата на голем број истражувачи на Библијата кои наведуваат цврсти докази дека денешната Библија претрпела голем број на измени и искривувања, се обидуваат да докажат дека Библијата е директен Божји збор.Оваа изјава е во целосна контрадикција со реалноста која ја согледуваме во самата Библија. Мора да се земе в предвид дека Библијата има голем број цитати кои укажуваат на вистината, но дека ние самите не сме способни да тоа го изведеме, ниту да го протолкуваме без да имаме некој текст со кој би ја споредиле. Во следниве редови ќе се обидеме да тоа го докажеме со факти. Добредојдени се сите оние кои барем за миг ќе ни ги објаснат наведените контрадикторности. На секоја одговорена контрадикторност, Се надевам дека нема некој ова да го гледа како навреда, туку како простор за размислување и менување на ставовите кои не соодејствуваат со реалноста.

1.Кој го иницираше Давид да ги брои луѓето способни за борба:
-Сатаната (Прва книга Паралипоменон -Летописи 21:1)
-Бог (Втора Книга Царства 24: 1)

2. Во тоа броење колку луѓе способни за борба имаше во Израел:
- 800000(Втора Книга Царства 24:9)
-1 милион ,100 000 (Прва книга Паралипоменон -Летописи 21:5)

3.Колку луѓе спремни за борба имаше во Јудеа:
- 500 000 (Втора Книга Царства 24:9)
- 570 000 (Прва книга Паралипоменон -Летописи 21:5)

4. Бог испрати пратеници да се заканат со глад со колку години?
- седум (Втора Книга Царства 24:13)
- три (Прва книга Паралипоменон -Летописи 21:12)

5. Колку беше стар Охозиј кога почна да владее со Ерусалем?
- 22 (Четврта Книга Царства 8:26)
- 42 (Втора книга Паралипоменон -Летописи 22:2)

6. Колку беше стар Јехониј кога стана крал на Ерусалем:
- 18 (Четврта Книга Царства 24:8)
- 8 (Втора книга Паралипоменон -Летописи 36:9)
7.Колку долго владееше тој со Ерусалем?
- 3 месеци (Четврта Книга Царства 24:8)
- 3 месеци и 10 дена (Втора книга Паралипоменон -Летописи 36:9)

8. Заповедникот на моќната армија на Давид го фрли копјето и колку луѓе уби?
- 800 (Втора Книга Царства 23:8)
- 300 (Прва книга Паралипоменон -Летописи 11:11)

9. Кога ја донесе Давид Арката на верност? Пред или по победата на Палестинците?
- после (Втора Книга Царства 5 и 6)
- пред (Прва книга Паралипоменон -Летописи 13 и 14)

10. Колку парови чисти животни му рече Бог на Ное да качи на Арката?
- два (Прва Книга Мојсеева 6:19, 20)
- седум (Прва Книга Мојсеева 7:2). Но и покрај последната инструкција, пак само два пара се качиле на Арката. (Прва Книга Мојсеева 7:8-9)

11. Кога Давид го победи Адраазара, колку коњаници зароби?
- 1700 (Втора Книга Царства 8:4)
- 7000 (Прва книга Паралипоменон -Летописи 18:4)

12. Колку штали за коњи имаше Соломон?
- 40 000 (Трета Книга Царства 4:26)
- 4000 (Втора книга Паралипоменон -Летописи 9:25)

13. Во која година на јудејскиот цар Аса , Васа, кралот на Израел умре?
- 26 години (Трета Книга Царства 15:33 - 16:8)
- сеуште жив со свои 36 години (Втора книга Паралипоменон -Летописи 16:1)

14. Колку надзорници назначил Соломон за градењето на храмот?
- 3600 (Втора книга Паралипоменон -Летописи 2:2)
- 3300 (Трета Книга Царства 5:16)

15.Соломон изградил објект со колку купатила?
- 2000 (Трета Книга Царства 7:26)
- преку 3000 (Втора книга Паралипоменон -Летописи 4:5)

16. Колкумина од ослободените Израелци од Вавилонско ропство биле Фат-Моавови?
- 2812 (Прва Книга Ездра 2:6)
- 2818 (Книга Неемија 7:11)

17. Колку од нив биле синови Затуеви?
- 945 (Прва Книга Ездра 2:8)
- 845 (Книга Неемија 7:13)

18.Колку од нив биле синови Авгадови?
- 1222 (Прва Книга Ездра 2:12)
- 2322 (Книга Неемија 7:17)

19. Колку од нив биле синови Адинови?
- 454 (Прва Книга Ездра 2:15)
- 655 (Книга Неемија 7:20)

20. Колку од нив биле синови Асумови?
- 223 (Прва Книга Ездра 2:19)
- 328 (Книга Неемија 7:22)

21.Колку биле синови од Ветил и Гај?
- 223 (Прва Книга Ездра 2:28)
- 123 (Книга Неемија 7:32)

22. Ездра и Неемија се сложуваат дека вкупниот број на целиот собир бил 42 360. Но бројките не се ни приближно тие.
- 29 818 (Ездра)
- 31 089 (Неемија)

23. Колку пејачи го придружувале тој собир?
- 200 (Прва Книга Ездра 2:65)
- 245 (Книга Неемија 7:67)

24.Како беше името на мајката на кралот Авија?
- Михаја, ќерка на Уриел од Гаваон (Втора книга Паралипоменон -Летописи 13:2)
- Маха, ќерка на Авесалом (Втора книга Паралипоменон -Летописи 11:20) па имал само една ќерка под име Тамар (Втора Книга Царства 14:27)

25. Дали Исус Навин и Израелците го опседнале Ерусалим?
- Да (Книга Исус Навин 10:23, 40)
- Не (Книга Исус Навин 15:63)

26. Кој беше таткото на Јосиф, мажот на Марија?
- Јаков (Евангелие по Матеј 1:16)
- Илиев (Евангелие по Лука 3:23)

27. Од кој син на Давид води потекло Исус?
- Соломон (Евангелие по Матеј 1:6)
- Натан (Евангелие по Лука 3:31)

28. Кој беше татко на Салатиил?
- Јехонија (Евангелие по Матеј 1:12)
- Нир (Евангелие по Лука 3:27)

29. Кој син на Зоровавел е предок на Исус?
- Авиуд (Матеј 1:13)
- Риса (Лука 3:27) Но седумте сина на Зоровавел се:
Мосолам, Ананија, Асувеј, Оел, Варахија, Асадија и Асавед (Прва книга Паралипоменон -Летописи 3:19, 20).. Не постојат ниту Риса ниту Авиуд.
30. Кој беше татко на Озија?
- Јорам (Матеј 1:8)
- Амасија (Втора книга Паралипоменон - Летописи 26:1)

Си набројал само 30 библиски контрадикции...:unsure:
Еден Твој соверник, теолог во Исламот, на една скопска ТВ, пред 3-4 години, наведе дека Писмото имало ни помалку ни повеќе, туку 50 000 контрадикции.

Што да ти објаснувам кога не веруваш во светото писмо. Тоа не го пишувал човек, туку светиот дух.

Чим така мислиш нема да те убедувам во спротивното, иако грешиш. Но грешката не ти е во тоа што верувш во господ туку веруваш во празноверие т.е. протолчено со зборови е самата Библија.
Во некои религии нема бог како натприродно суштество, туку станува збор за човек! Дали тие што веруваат во она што сакаат можеш да ги убедуваш во спротивното?
Ќе можеш ли да ми одговориш на следново прашање.
Дали би постоело христијанството доколку не постоеле апостолите? Можеле ли тие да измислуваат приказни и да плакнат очи на луѓето во светот, иако немале никакви докази за она што го пре/раскажувале!?

Чим така мислиш нема да те убедувам во спротивното, иако грешиш. Но грешката не ти е во тоа што верувш во господ туку веруваш во празноверие т.е. протолчено со зборови е самата Библија.
Во некои религии нема бог како натприродно суштество, туку станува збор за човек! Дали тие што веруваат во она што сакаат можеш да ги убедуваш во спротивното?
Ќе можеш ли да ми одговориш на следново прашање.
Дали би постоело христијанството доколку не постоеле апостолите? Можеле ли тие да измислуваат приказни и да плакнат очи на луѓето во светот, иако немале никакви докази за она што го пре/раскажувале!?

Значи со контра прашање, ќе постоело ли христијанството да не се случеле сите чуда што ги направиле апостолите или сите светци кои денес ги слави христијаните и кои умреле за христа? Да не почнам да ги набројувам, секој ден е псоветен на некој кој го прославил Господ.

Еве овде погледни го календарот, за секој ден има по еден или повеќе што направиле во во името на хгриста.

http://mpc.org.mk/Kalendar/mesec.asp

Значи со контра прашање, ќе постоело ли христијанството да не се случеле сите чуда што ги направиле апостолите или сите светци кои денес ги слави христијаните и кои умреле за христа? Да не почнам да ги набројувам, секој ден е псоветен на некој кој го прославил Господ.

Еве овде погледни го календарот, за секој ден има по еден или повеќе што направиле во во името на хгриста.

http://mpc.org.mk/Kalendar/mesec.asp

Светци!? Чуда!?
Јас сметам дека нема ниту едно чудо, се се статии за привлекување на сиромашното население во таа нова религија. Ми возврати со контра прашање, а не ми одговори на моите неколку. Одговорите не се тешки само тоа чуство дека треба да се признае кое произлекува од гордоста, а таа од јасниот став и тврдоглавоста (не велам дека си тврдоглав) го притискаат човекот да остане без зборови затоа што би си го порекнол/прекршил својот став.
Убаво напиша Феелинглу. Има многу грешки и судири на мислења во Библијата.
Стравот од името ,го зголемува стравот од предметот, а во овој случај станува збор за порекнување дека постои бог. ;)

Светци!? Чуда!?
Јас сметам дека нема ниту едно чудо, се се статии за привлекување на сиромашното население во таа нова религија. Ми возврати со контра прашање, а не ми одговори на моите неколку. Одговорите не се тешки само тоа чуство дека треба да се признае кое произлекува од гордоста, а таа од јасниот став и тврдоглавоста (не велам дека си тврдоглав) го притискаат човекот да остане без зборови затоа што би си го порекнол/прекршил својот став.
Убаво напиша Феелинглу. Има многу грешки и судири на мислења во Библијата.
Стравот од името ,го зголемува стравот од предметот, а во овој случај станува збор за порекнување дека постои бог. ;)

Сметај ти што сакаш. Таоа е тоа, што има повеќе да се убедуваме.

ВТОРО ПОСЛАНИЕ НА АПОСТОЛ ПАВЛЕ ДО КОРИНТЈАНИТЕ
Глава 4

1 Затоа, имајќи го ова служење по милоста, што ја придобивме, ние не се истоштуваме,
2 туку се одрековме од тајните, срамни работи; не живееме во лукавство, ниту го изопачуваме Божјото слово, но преку откривањето на вистината се препорачуваме себеси на секоја човечка совест пред Бога.
3 Ако пак е покриено нашето Евангелие, покриено е за оние, кои загинуваат;
4 за неверните, на кои богот на овој свет им го заслепил разумот, за да не ги осветли светлината на Евангелието за славата на Христа, Кој е Божји лик.

Сметај ти што сакаш. Таоа е тоа, што има повеќе да се убедуваме.

ВТОРО ПОСЛАНИЕ НА АПОСТОЛ ПАВЛЕ ДО КОРИНТЈАНИТЕ
Глава 4

1 Затоа, имајќи го ова служење по милоста, што ја придобивме, ние не се истоштуваме,
2 туку се одрековме од тајните, срамни работи; не живееме во лукавство, ниту го изопачуваме Божјото слово, но преку откривањето на вистината се препорачуваме себеси на секоја човечка совест пред Бога.
3 Ако пак е покриено нашето Евангелие, покриено е за оние, кои загинуваат;
4 за неверните, на кои богот на овој свет им го заслепил разумот, за да не ги осветли светлината на Евангелието за славата на Христа, Кој е Божји лик.

Јас мислам дека јасно ти го кажав својот став околу самата Библија.;)

Си набројал само 30 библиски контрадикции...:unsure:
Еден Твој соверник, теолог во Исламот, на една скопска ТВ, пред 3-4 години, наведе дека Писмото имало ни помалку ни повеќе, туку 50 000 контрадикции.

не само 30, има има и тоа многу,
но без разлика и самата библија има контрадикции со вас христијаните, вие не одите според библијата а сепак викате е света книга која ја следите а уствари не е така.
Исус никаде во неа не рекол обожавајте ме мене, а вие во негово име се молите а тоа во библијата не постои.
значи дека вие сте традиционални слепи верници, без да се потрудите да ја пронајдете вистината околу сето ова манипулација со вас.
господ му дал разум на човекот и логика, а разумот не прифаќа нешто што не е логично.

но без разлика и самата библија има контрадикции со вас христијаните, вие не одите според библијата а сепак викате е света книга која ја следите а уствари не е така.
Исус никаде во неа не рекол обожавајте ме мене, а вие во негово име се молите а тоа во библијата не постои.
значи дека вие сте традиционални слепи верници, без да се потрудите да ја пронајдете вистината околу сето ова манипулација со вас.
господ му дал разум на човекот и логика, а разумот не прифаќа нешто што не е логично.

Господ Исус Христос е посредник, значи без да веруваш во синот божји не можеш да дојдеш до отецот.
Тоа вие муслиманите го правите, директно се молите на отецот - севишниот. Не го признавате исус Христос за Господ.

ВТОРО ПОСЛАНИЕ НА АПОСТОЛ ЈОВАН
Глава 1

7 Зашто многу измамници излегоа во светот, кои не исповедаат дека Исус Христос дојде во тело; - тоа е измамник и антихрист.

Точно, ги има многу, односно 50 000, а Ти си навел само 30...
--- надополнето: 3 февруари 2014 во 23:35 ---

Никој не спори дека Библијата навистина е света книга, а разликите меѓу рисјаните се во тоа дали кон Библијата се однесуваат како кон прирачник за влез во Рајот или како кон вистина, која е од Бога објавена и која има своја смисла и цел.
--- надополнето: 3 февруари 2014 во 23:38 ---

Навистина, Исус нема кажано такво нешто, но има кажано мал миљон други нешта, кои се пресудни за верата во Него и кои непосредно ја покажуваат Неговата улога во Светов и Неговите божествени способности.
--- надополнето: 3 февруари 2014 во 23:39 ---

Вистината сама ни се објави: Христос Е Вистината, Патот и Животот.
--- надополнето: 3 февруари 2014 во 23:42 ---

Она што е логично е овосветовно, она кое не е логично а е надлогично, е оносветовно. Ако Бога го барам(е) со својата логика и разум, остануваме овосветовни сирачиња на ниво‘ од философи, кои за Бога можат само да мечтаат, но не и да осознаат Кој и што Е Он.

Господ Исус Христос е посредник, значи без да веруваш во синот божји не можеш да дојдеш до отецот.
Тоа вие муслиманите го правите, директно се молите на отецот - севишниот. Не го признавате исус Христос за Господ.

ВТОРО ПОСЛАНИЕ НА АПОСТОЛ ЈОВАН
Глава 1

7 Зашто многу измамници излегоа во светот, кои не исповедаат дека Исус Христос дојде во тело; - тоа е измамник и антихрист.

ако исус е бог, тогаш каков е тој бог што незнае за судниот ден?
  1. Marko 13:32 "Ali o tom času i tom danu ne zna niko, ne, ni anđeli koji su na nebu, niti sin, nego samo Otac".
ако исус е бог, тогаш каков е тој бог што нема моќ?

Ivan 5:30,31 "Ja sam po sebi ništa ne mogu učiniti: sudim kako čujem, a moj sud je pravedan; jer ja nisam po svojoj volji nego po volji Oca koji me je poslaoзначи он бил сличен на пророкот Мухаммед тоа е доказ дека бил пророк он судел како чуел.

ако исус е бог, тогаш каков е тој бог што мора да му биде одобрено од друг бог да чини чуда?

Djela 2:22 "Vi ljudi Izraela, čujte ove riječi: Isus Nazarenac, čovjek odobren od Boga među vama pomoću čuda i znakova, koje je Bog učinio preko njega usred vas, kao što vi sami znate".

i jos procitamo ovo Isus Nazarenac, čovjek odobren od Boga među vama pomoću čuda i znakova pored ovakvog teksta mozes isusa nazivati Bogom a biblija ga naziva covjekom.

ако исус е бог, тогаш каков е тој бог што воздигнува друг бог?

Ivan 20:17 Isus joj reče (Mariji Magdaleni): "Ja se uzdižem svom Ocu i tvom ocu; i mom Bogu i tvom Bogu".

и да е бог немаше да вика бог наш е еден, туку ке се потрудеше да каже јас сум бог!Isus odgovori: "Prva je: Slushaj, Izraele! Gospodin Bog nash jest jedini Bog." /Evandjelje po Marku, 12:29/

ако ти не веруваш во овие цитати тогаш немаш право да веруваш во библијата како божји збор
--- надополнето: 4 февруари 2014 во 22:20 ---
ако исус е бог тогаш зошто забранува да се молиме на него или да го обожаваме?

ОТКРОВЕНИЕ НА ЈОВАН

Глава 19

10 И паднав пред неговите нозе, да му се поклонам; и ми рече: „Не прави го тоа! Јас сум сослужител твој и на твоите браќа, кои го имаат Исусовото сведоштво. Поклони Му се на Бога, зашто Исусовото сведоштво е духот на пророштвото.

1. Marko 13:32 "Ali o tom času i tom danu ne zna niko, ne, ni anđeli koji su na nebu, niti sin, nego samo Otac".

Ivan 5:30,31 "Ja sam po sebi ništa ne mogu učiniti: sudim kako čujem, a moj sud je pravedan; jer ja nisam po svojoj volji nego po volji Oca koji me je poslaoзначи он бил сличен на пророкот Мухаммед тоа е доказ дека бил пророк он судел како чуел.

ако исус е бог, тогаш каков е тој бог што мора да му биде одобрено од друг бог да чини чуда?

Djela 2:22 "Vi ljudi Izraela, čujte ove riječi: Isus Nazarenac, čovjek odobren od Boga među vama pomoću čuda i znakova, koje je Bog učinio preko njega usred vas, kao što vi sami znate".

i jos procitamo ovo Isus Nazarenac, čovjek odobren od Boga među vama pomoću čuda i znakova pored ovakvog teksta mozes isusa nazivati Bogom a biblija ga naziva covjekom.

Ivan 20:17 Isus joj reče (Mariji Magdaleni): "Ja se uzdižem svom Ocu i tvom ocu; i mom Bogu i tvom Bogu".
и да е бог немаше да вика бог наш е еден, туку ке се потрудеше да каже јас сум бог!Isus odgovori: "Prva je: Slushaj, Izraele! Gospodin Bog nash jest jedini Bog." /Evandjelje po Marku, 12:29/

ако ти не веруваш во овие цитати тогаш немаш право да веруваш во библијата како божји збор

Дечко што да ти објаснувам кога ти го извртуваш божјото писмо. Не можеш да разбереш. си го толкуваш како што тебе ти одговара.

Значи сто пати е потенцирано Отецот, Синот, и светиот дух се три различни во едно. Значи постои свето тројство.

Што тогаш не разбираш кога вика дека само отецот знае кога ќе дојде судниот ден?

Пишуваш за дела 2:22 а подоле ова го пишува -

34 Зашто Давид не се вознесе на небесата, но самиот рече: ‘Му рече Господ на мојот Господ: седни оддесно до Мене;
35 додека не ги положам Твоите непријатели како подножје на Твоите нозе!’
36 И така, нека сиот Израелев дом знае веродостојно дека Бог Го направи Господ и Христос, Овој Исус, Кого вие Го распнавте!”

И сега јасно ти е кој е Исус Христос?
--- надополнето: 4 февруари 2014 во 22:31 ---

--- надополнето: 4 февруари 2014 во 22:20 ---
ако исус е бог тогаш зошто забранува да се молиме на него или да го обожаваме?

ОТКРОВЕНИЕ НА ЈОВАН

Глава 19

10 И паднав пред неговите нозе, да му се поклонам; и ми рече: „Не прави го тоа! Јас сум сослужител твој и на твоите браќа, кои го имаат Исусовото сведоштво. Поклони Му се на Бога, зашто Исусовото сведоштво е духот на пророштвото.

Пак го извртуваш божјото слово. Па ти разбираш дека Јован се поклонил на некој ангел, не на Господ Исус Христос.
--- надополнето: 4 февруари 2014 во 22:36 ---

Дечко што да ти објаснувам кога ти го извртуваш божјото писмо. Не можеш да разбереш. си го толкуваш како што тебе ти одговара.

Значи сто пати е потенцирано Отецот, Синот, и светиот дух се три различни во едно. Значи постои свето тројство.

Што тогаш не разбираш кога вика дека само отецот знае кога ќе дојде судниот ден?

Пишуваш за дела 2:22 а подоле ова го пишува -

34 Зашто Давид не се вознесе на небесата, но самиот рече: ‘Му рече Господ на мојот Господ: седни оддесно до Мене;
35 додека не ги положам Твоите непријатели како подножје на Твоите нозе!’
36 И така, нека сиот Израелев дом знае веродостојно дека Бог Го направи Господ и Христос, Овој Исус, Кого вие Го распнавте!”

И сега јасно ти е кој е Исус Христос?
--- надополнето: 4 февруари 2014 во 22:31 ---

Пак го извртуваш божјото слово. Па ти разбираш дека Јован се поклонил на некој ангел, не на Господ Исус Христос.
--- надополнето: 4 февруари 2014 во 22:36 ---

Епа ако знаеш дека Исус Христос е Господ Бог што не го признаеш тоа и не му се поклониш?

јас знам кој е Исус, него вас не ви е јасно кој е!
Адам - пророк
Мозес - пророк
Ноа - пророк
Давид - пророк
Соломон - пророк
Исус - Син божји!! бог!!
Мухаммед - пророк

кој измешал работа ние или вие христијаните што мислиш?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom