Dumbledore
...
- Член од
- 24 октомври 2013
- Мислења
- 12.192
- Поени од реакции
- 26.998
![]()
Nefili su hibridna bića opisana u Bibliji za koje se vjerovalo da su potomci sinova Božjih i kćeri čovječjih, kako je opisano u Knjizi postanka (Post 6,1-4).[1] U Knjizi Brojeva (Br 13,32-33) opisani su kao divovi koji nastanjuju Kanaan.[2]
Riječ nefili dolazi od hebrejske riječi נְפִילִים (nephilim) koja je nastala od korijena npl (נָפַל) u značenju "[oni koji su] pali", odnosno "oni koji su sišli"
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
1 lakat (2 pedlja)= 44,50 cm
10 лакти долг = 4.5 метри
Значи доказ со факти.
Библиските цитати и можат да бидат докази, но без поткрепа. Јас сметам дека тие се измислици. Дали јас ако напишам напумпана автобиографија ќе поверуваш во истата доколку ја прочиташ!?
Коските се вистински докази, но и самиот можеш да прочиташ какви се контра доказите т.е. коските се лажни. А од кој причини, можам само да погодувам и да протпоставувам.
Можеше да ја земеш приказната за Давид и Голијат, таа е најпозната, но и таа нема никакви докази освен пишаните зборови во Библијата.
Сепак ти благодарам за потрошеното време барајќи слики и вадејќи цитати, тоа ќе го ценам.

Но не ми е јасно како може духовни тела да се парат со човекот т.е. тие се безтелесни?
Има такви примери во грчката митологија, веќе напишав која е и најпозната. Друго, има некој гени што се наследуваат од мајката, а непостојат машки ангели, што значи дека детето не би можело да биле 25 метарко или пак човечка жена да роди огромно бебе, па и сите костури се машки, според мене нема логика.