Прашање во врска со Државна матура по македонски

• Креатор на темата Креатор на темата AleksandarT
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
4.4 GOVORENJE - Opsti celi

Realizacijata na ovoj del od ispitot se zapocne otkako ke se sozdadat neophodnite uslovi.

CELI TEMI - POJASNUVAWE

1. Ucenikot da napravi samostojno organiziran USTEN ISKAS na odredena tema.

Primeri temi:
- „Vo sekoe semejstvo postoi generaciski jaz”
- „sto e za mladite moderno oblekuvanje? ”
- „Pravata na covekot proizleguvaat od negovite obvrski”

Говорење :D.. Јас го видов ова ама ова говорење ме буни бај д веј :D

A slucajno da ne znaes kako pominale na matematika??????
математика знам дека имаше некои фрки со напредно и основно ниво и на крај излезе дека напредно ниво било мнооогу потешко а за на сите факултети бараат основно ниво

Стварно кога кажуваат дали сме ја положиле матурата по македонски јазик и англиски јазик, по неколку дена или како оди тоа ? А и дај некој што има полагано лани матура, нека кажи како се границите, колку бодови треба за да положиш и како одат тие граници за повисоки оценки ? Или секоја година овие ненормалните што ги составуваат тестовите ги менуваат и границите како што ќе им текне? :) Ама ај навикнавме по малце на тие работи, оти за се во оваа наша мала и мила државичка се си прават како што ќе им текне :D:vozbud::vozbud::vozbud: да ги :sekss:
Јас полагав лани и за резултати се чека еден месец. Границата за бодови не ја знаевме и ја немаше никаде истакнато и многу е заебано ако на пример си сигурен дека имаш повеќе поени треба да платип 2000 за да можеш да си го видиш тестот

Ајде дечките со големи врски :) нека кажат која тема ќе биде есејот оваа година...
лани имаше тема мајка тереза и нејзините добрини сигурно и сега ќе биде нешто лесно и општо

Јас полагав лани и за резултати се чека еден месец. Границата за бодови не ја знаевме и ја немаше никаде истакнато и многу е заебано ако на пример си сигурен дека имаш повеќе поени треба да платип 2000 за да можеш да си го видиш тестот

лани имаше тема мајка тереза и нејзините добрини сигурно и сега ќе биде нешто лесно и општо

Хммм море скапани луѓееееееееееееееее !!!!!! :tapp::tapp:

Ок, сепак фала за деталниот одговор :) :smir:

За овие есеиве, и јас го видов на говорење? Што е финтава? Ќе не терааат да рецитираме :)?

Ke recitiraat ko ke se sozdadat uslovi, so znaci ko ke klat bina na skolo i mikrofon po moznost. Nie godinava v um ke recitirame.

Абе да му се создадат услови дома да му рецитирам јас на... упм да одат :) :vozbud: И тие самите незнат шо и како треба, незнаевме ни во колку сатот ќе се полага и на кој датум точно ни ништо на страната не пиши, требаше да трчаме на училиште да бараме кога и каде и како и шо ќе се полага:vozbud: болна работа... И сега стварно дај да дознајме шо е со овие темите, есеи ќе бидат или шо ќе бидат ? :toe: :smir:

Озбилно не се знај во колку сатот е полагањето овие малце на будали си се прат.
Значи говорење нема да има тука да бидиме чисти. За интерните немаат кажано кој ќе се полага прв а кој втор ништо не кажуваат треба од небо да ни падни нас знаењето. А за пишувањето има еден есеј на зададена глупава тема и нешто од официјалните писма- вест молба жалба соопштение изјава потврда и не знам шо.

Во нашана гимназја имат излезено списоци во колку сатот сме за сите полагања (екстерни и интерни), а за екстерниве сабајлево извадија и во која училница сме. Иначе пишит на сајтов дека екстерните испити започнуваат на 11 и 13 во 9 сатот сабајле. Пророшкајте и ќе видите.

Ајде матуранти повелете мала помош за делата што ќе ни бидат за матурата :)
Може ќе препишете нешто де :smir:
Да разјасниме: ова напишаново ти го имаш пишено како за помош или ти го имат даено некоја фаца, блиска со комисијава со составувачиве???

Во нашана гимназја имат излезено списоци во колку сатот сме за сите полагања (екстерни и интерни), а за екстерниве сабајлево извадија и во која училница сме. Иначе пишит на сајтов дека екстерните испити започнуваат на 11 и 13 во 9 сатот сабајле. Пророшкајте и ќе видите.

Да разјасниме: ова напишаново ти го имаш пишено како за помош или ти го имат даено некоја фаца, блиска со комисијава со составувачиве???

Да точно е , се полага на 11.06. и 13.06 во 09:00 часот сабајле.
Ама немаше ништо на страната, ако имаат сега напишано можи, ама предходно немаше ништо..... А интерните од кај 20ти натаму се негде..

Да точно е , се полага на 11.06. и 13.06 во 09:00 часот сабајле.
Ама немаше ништо на страната, ако имаат сега напишано можи, ама предходно немаше ништо..... А интерните од кај 20ти натаму се негде..
На страната излезе пред 4-5 дена минимум (барем јас тогаш го видов). Интернте се сегде различни. Јас на пример информатика полагам на 19ти, а физика на 26ти.

На страната излезе пред 4-5 дена минимум (барем јас тогаш го видов). Интернте се сегде различни. Јас на пример информатика полагам на 19ти, а физика на 26ти.

Ахам, епа не знаев дека се сегде различни.. Нашите се после 20ти мислам зато напишав така :) п0з. :helou:

Есејот ќе биде тема од некое дело?
Или нешто од општа култура?

ок фала, а ќе ми кажеш во кој учебник, затоа што ја не се сеќавам дека сме работеле такво нешто во школо, а во прирачниците нема за вест

Учебник за гимназиско 4-та година,страна 39. :helou:

petar_joker;2614247 Да разјасниме: ова напишаново ти го имаш пишено како за помош или ти го имат даено некоја фаца напиша:
Си правев препишувалки за мене па оној кој мисли дека може да му помогнат може да си ги испечати.

Ќе има препис бееее :D
@kit-katce Фала за фајлот ќе притреба:)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom