Прашања за Христијанството II

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Аааааа, значи, ем ни ја кажуваш „вистината„ за Христа во Куранот, и сега очекуваш дека некој ќе си го троши времето, разубедувајќи Те во Твојата вистина? :confused:
dobro bese da i odgovoris
pa ako ne sakas da trosis vreme ne pisuvaaj ima nekoj drugg mozebii ke pisuvaa.. ...

Постот од Твојата совернича, е контрадикторен и пренатрупан со прашања, напишани на мал простор, така да за да ги одговорам, треба да поарчам цел ден, но ќе биде залудно, оти Твојата соверничка ем прашува, ем се повикува на „вистината„ за Христа Богочвекот, но не од било каде, туку токму од Куранот.

Према томе, ако е некој убеден во вистинитоста од својата вера, нека ужива во истата и нека не очекува дека некој е должен да му ги побива готовите „вистини„.

Gi prasav hristijanskite vernici da mi odgovorat na moite prasanja, a dokazav zosto veruvam vo mojata vera.Pa uste vo sesto oddelenie koga ucev matematika, nastavnickata mi vikase DOKAZI deka e toa taka.A moite drugarcinja nemaa dokaz i zatoa ostavaa za narednata godina da dokazat.

I jas vikam nekoj da odgovori na moite prasanja, ako znae.

Gi prasav hristijanskite vernici da mi odgovorat na moite prasanja, a dokazav zosto veruvam vo mojata vera.Pa uste vo sesto oddelenie koga ucev matematika, nastavnickata mi vikase DOKAZI deka e toa taka.A moite drugarcinja nemaa dokaz i zatoa ostavaa za narednata godina da dokazat.

A ti gi imas dokazite od Kuranot:pos:

Smeni go nikot vo PROUD TO BE "BLIND";)

Pocituvani hristijanski vernici, jas bi Ve zamolila dokolku imate nekoj logicen odgovor da dadete za vasata vera, bi bila srekna, sepak vo zivotot sakam da ja spoznaam vistinata a ne da bidam muslimanka, samo zatoa sto moite roditeli se muslimani, ili hristijanka samo zatoa sto nasite predci bile i t.n i tn.

a kazi mi ti kako moze neuspesen trgovec na 40 i nesto godini nepismen bas nego srede jalova pustina da mu se javi bozjiot glas bas nego i samo nego.
i drugo ne e li pedofilsko da zemes za zena devojce koe napolnilo 14 godini za zena aj odgovori na ovie prasanja serijatski verniku..
seti se i na templarite :) koi bile strav i trepet za muslimanite vo prvite naleti izvrsile masovni ubistva na muslimani vo Erusalim pa kaj ti bil tvojot bog da gi zastiti ?

14 godini kaj niv eheeee :)

Poarno da odgovorat dali u familija tocno gi znaat rodbinskite vrski megju sebe, oti neretko cela maska familija prai redenka na zenata ako mazot e podolgo vreme otsuten:)

Тоа нема врска бе ти само верувај у алах и се ќе ти биде простено! Хитлер да беше муслиман милијарда девици ќе го чекаа во рајот. :pos: :pos:

A ti gi imas dokazite od Kuranot:pos:

Smeni go nikot vo PROUD TO BE "BLIND";)

Hahaha zamizuvate pred vistinata i nemate odgovori i posle ja blind.E ajde de.

a kazi mi ti kako moze neuspesen trgovec na 40 i nesto godini nepismen bas nego srede jalova pustina da mu se javi bozjiot glas bas nego i samo nego.
i drugo ne e li pedofilsko da zemes za zena devojce koe napolnilo 14 godini za zena aj odgovori na ovie prasanja serijatski verniku.

A sto Isus bil naucnik, pa velite deka e "Bog"?Abe aloooooo krstot mu go obozavate na koj bil zakovan.Kako sega tebe nekoj da te ubie i tvoite deca, vnuci da go smetaat nozot za svet, da go zakacat vo kukata, kolata i duri da go baknuvaat.E voa.......nemam zborovi

devojce koe napolnilo 14 godini za zena

Hahahaha :pos:.Kaj vas se perdasat na mrtvo uste od 12, a koga nekoja ke se omazi na 14 auuuuuuuu sto napravila?Pa toa e isto samo sto kaj nas e oficijalno brate.
A sto ke kazes za slikava ili ne ako e vo islamot lelelelellelelel, a voa nema vrska taka?

old man.jpg

Ke VE zamolam ako znae nekoi da mi odgovori na postavenite prasanja, a ne mi trebaat prasanja kako odgovor.BLAGODARAM

Eve za tie sto ne procitale

Pocituvani hristijanski vernici, jas bi Ve zamolila dokolku imate nekoj logicen odgovor da dadete za vasata vera, bi bila srekna, sepak vo zivotot sakam da ja spoznaam vistinata a ne da bidam muslimanka, samo zatoa sto moite roditeli se muslimani, ili hristijanka samo zatoa sto nasite predci bile i t.n i tn.

Za krstot i Isus
Ako "GOSPODAROT" umrel zaradi covecki dela, ako go ubile (go raspnale), pa kakov e toj "Bog"?Dali toj bil zadovolen so toa sto mu go napravile?Ako bil zadovolen pa neka bidat blagosloveni zatoa sto go postignale negovoto zadovolstvo.No ako se nalutil za toa sto mu go napravile, toa znaci deka oni go pobedile.Dali posle toa sve sto postoi bilo prepusteno samo na sebe, bez Gospodar koj se slusa i molitvi ispolnuva?Dali svetot bil prepusten sam na sebe, bez Bog koj ke upravuva so nego, dodeka negovite race bea zakovani?Zasto negovite robovi ne mu pomognale koga go slusnale negobiot bolen plac?Kako moze parcinja drvo na koj bese zakovan da go nosat "vistinskiot Bog"?Kako mozelo zelezoto da mu se priblizi, da go probie i da mu nanese bol?Kako racete na negovite neprijateli mozele da doprat do nego i da go udiraat po negoviot grb?Cudno e grobot vo koj lezel vasiot "Bog".A najcudno e:stomakot vo koj ziveel. 9 meseci vo temninata na utrobata ziveel i preku majcina krv se hranel!Izlegol od stomakot kako malo nejako novorodence koe moralo da se doi!On jadel i piel i trebalo da gi pravi site covecki raboti.Ta zar ova moze da bide "Bog"?Uzvisen e ALLAH (BOG) od lagite na hristijanite.Site tie ke bidat povikani na odgovornost zaradi lagite.
A vie koj krstot go obozavate!Od koja pricina e krstot svet, a toj sto go odbiva proklet?Zar ne e popametno da go unistite i da go zapalite zaedno so toj sto go vovel?Ako "Gospodarot" na nego e raspnat i negovite race na nego zakovani on e, stvarno, PROKLET pa zatoa gazite go so svoite noze i ne go baknuvajte koga ke go vidite!"Gospodarot" e na krstot macen,A VIE KRSTOT GO OBOZAVATE?Pa vie stvarno ste negovi neprijateli?

koi se tvoite prasanja?
--- надополнето: Aug 25, 2011 10:25 PM ---
Eve za tie sto ne procitale

Za krstot i Isus
Ako "GOSPODAROT" umrel zaradi covecki dela, ako go ubile (go raspnale), pa kakov e toj "Bog"?Dali toj bil zadovolen so toa sto mu go napravile?Ako bil zadovolen pa neka bidat blagosloveni zatoa sto go postignale negovoto zadovolstvo.No ako se nalutil za toa sto mu go napravile, toa znaci deka oni go pobedile.Dali posle toa sve sto postoi bilo prepusteno samo na sebe, bez Gospodar koj se slusa i molitvi ispolnuva?Dali svetot bil prepusten sam na sebe, bez Bog koj ke upravuva so nego, dodeka negovite race bea zakovani?Zasto negovite robovi ne mu pomognale koga go slusnale negobiot bolen plac?Kako moze parcinja drvo na koj bese zakovan da go nosat "vistinskiot Bog"?Kako mozelo zelezoto da mu se priblizi, da go probie i da mu nanese bol?Kako racete na negovite neprijateli mozele da doprat do nego i da go udiraat po negoviot grb?Cudno e grobot vo koj lezel vasiot "Bog".A najcudno e:stomakot vo koj ziveel. 9 meseci vo temninata na utrobata ziveel i preku majcina krv se hranel!Izlegol od stomakot kako malo nejako novorodence koe moralo da se doi!On jadel i piel i trebalo da gi pravi site covecki raboti.Ta zar ova moze da bide "Bog"?Uzvisen e ALLAH (BOG) od lagite na hristijanite.Site tie ke bidat povikani na odgovornost zaradi lagite.
A vie koj krstot go obozavate!Od koja pricina e krstot svet, a toj sto go odbiva proklet?Zar ne e popametno da go unistite i da go zapalite zaedno so toj sto go vovel?Ako "Gospodarot" na nego e raspnat i negovite race na nego zakovani on e, stvarno, PROKLET pa zatoa gazite go so svoite noze i ne go baknuvajte koga ke go vidite!"Gospodarot" e na krstot macen,A VIE KRSTOT GO OBOZAVATE?Pa vie stvarno ste negovi neprijateli?
Ti sakas odednas so nekolku recenici se da ti se objasni i ti vednas se da sfatis? Golema ambicija. Ne smetam deka ova go prasuvas zosto sakas da se razmislis okolu toa koja vera da ja prifatis, no ako navistina e toa pricinata, togas za ovaa tema-pravoslavieto-treba mnogu poveke za da razberes se, no pod uslov ako navistina sakas da doznaes.

koi se tvoite prasanja?
--- надополнето: Aug 25, 2011 10:25 PM ---

Ti sakas odednas so nekolku recenici se da ti se objasni i ti vednas se da sfatis? Golema ambicija. Ne smetam deka ova go prasuvas zosto sakas da se razmislis okolu toa koja vera da ja prifatis, no ako navistina e toa pricinata, togas za ovaa tema-pravoslavieto-treba mnogu poveke za da razberes se, no pod uslov ako navistina sakas da doznaes.
Ova li e ODGOVOR?????
Pa jas mislam deka nisto loso ne sum napravila, sum postavila prasanja na tema PRASANJA ZA HRISTIJANSTVOTO?
Ako ima nekoi da odgovori o_O..

Ti samata za sebe kazuvas deka si gorda sto si muslimanka, kako togas baras nekoj da ti objasnuva za nesto sto veke odnapred go otvrlas. Site raboti sto se slucile so Gospod Isus Hristos, bile kazani od prorocite, osobeno Isaija. Gospod se dosol na zemjata za da gi ispocituva zakonite i da pokaze deka site nie treba da gi pocituvame, dosol na zemjata za da go kaze Slovoto Bozjo, a pocnal da propoveda na 30 godini zatoa sto spored evrejskiot zakon, trebalo da imas tolku godini za da mozes da propovedas vo sinagogite. Ima mnogu da se zboruva, navistina mnogu, a sto se odnesuva do krstot, preku smrtta Negova na krst, nesto sto vo toa vreme bilo najsramno zosto Rimjanite gi pogubuvale lugeto na takov nacin, Isus Hristos, ovoj sramen znak go pretvora vo znak so koj site nie se zastituvame od satanata.Toj na Krst ja pobeduva smrtta i ni obezbeduva pat kon vecnosta, kon Carstvoto nebesno.
Navistina ima mnogu da se kazuva, no jas ke te prasam: zosto tolku mnogu muslimani, obicno koga bracen par nemoze da ima deca, odi vo manastir i dvajcata se molat na Gospod Isus Hristos ili na nekoj Svetitel i navistina po nekoe vreme zenata ostanuva bremena, molitvata nivna e uslisena, toj svetitel, koj go baknuval krstot i dlaboko veruval vo Svetata Troica: Bog Otecot, Bog Sinot i Bog Svetiot Duh, pomognal na mnogu slicni bracni parovi?

a sto se odnesuva do krstot, preku smrtta Negova na krst, nesto sto vo toa vreme bilo najsramno zosto Rimjanite gi pogubuvale lugeto na takov nacin, Isus Hristos, ovoj sramen znak go pretvora vo znak so koj site nie se zastituvame od satanata.

Ова не е учењето на Библијата. Никаде во Библијата не пишува дека Исус го претворил крстот од срамен знак во знак со кој ние се заштитуваме од сатаната.
Во Библијата е спомнато дека со штитот на верата можеме да ги угаснеме огнените стрели на нечестивиот, дека можеме да се заштитиме со шлемот на спасението, со мечот на Духот - кој што е Божјото Слово (со Божјото Слово и Исус се бранеше од искушенијата на сатаната во пустината). Но никаде не е кажано, ниту пак има пример во во евангелијата, во делата на апостолите или во посланијата каде што некој се бранел од сатаната со помош на крсниот знак.
Крсниот знак почнал да се употребува како фетиш со векови подоцна. Првите христијани воопшто и не го употребувале крсниот знак, туку како свој симбол за распознавање ја користеле рибата (ихтусот кој воедно бил и акроним за првата вероисповед: ИХТУС = Исус Христос Теос Хуиос Сотер = Исус Христос Божји Син и Спасител)
--- надополнето: Aug 25, 2011 11:48 PM ---
Ova li e ODGOVOR?????
Pa jas mislam deka nisto loso ne sum napravila, sum postavila prasanja na tema PRASANJA ZA HRISTIJANSTVOTO?
Ako ima nekoi da odgovori o_O..

Ти ништо лошо не си направила, но работата е во тоа што на овој форум и на другите интернет форуми искуството покажало дека залудни се дебатирањата со муслиманите. 1000 прашања да им одговориш, тие ем нема да бидат задоволни од одговорите ем ќе ти поставуваат нови прашања и целта не им е да дознаат, туку за да начекаат некој нестабилен христијанин кој нема да знае да им одговори на прашањата и демек на тој начин ќе се конвертира во ислам, а тој што го конвертирал ќе добие севап од алах :)
Затоа да не ти биде чудно зошто христијаните нема да се нафатат да трошат време да ти одговараат. Навистина ќе треба да помине многу време за да стекнат доверба во искрените мотиви на твоите прашања, за да некој сериозен сериозно се нафати да ти одговори.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom