- Член од
- 24 април 2011
- Мислења
- 300
- Поени од реакции
- 162
Јас...стално си идам......
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Мажот иде кај неа и ја бара “нејзината рака“ а нејзиниот татко,мајка се присутни.
Во врска со прашањето дали е физички доволно?
За муслиманка,што знае кои се нејзините права над мажот и знае кои се правата на мажот кон неа,она веќе доволно знае за неговиот хабитус,однесување и слично.
Значи во најмала рака знае што да очекува од него и каков маж ќе биде.
Ама каде? Каде ќе запознаеш, кога во сите можни ситуации машките и женските се одвоени.
Ете, да речеме дека решила девојкава. Го зема за рака татко и, и каде ќе одат да бараат маж?
--- надополнето: 27 октомври 2013 во 01:13 ---Ама каде ќе се запознае таа со него, за тој да дојде и да ја бара за жена? Онака рандом ќе чука по врати или како? И како според нејзините права, таа ќе знае за неговите однесувања и карактер?
одговорА како ќе избере кога мажите и жените се одделени? Нели одат во посебни училишта, во посебни продавници.....
Машко и женско освен ако не се роднини или ако не се во брак, им е забрането да бидат заедно.
--- надополнето: 27 октомври 2013 во 01:14 ---Им е забрането да бидат без присуство на старател.Се понудува машкото,женското избира.Жената ако не и се допаѓа физички може слободно да го одбие.
Бара прикладен брачен подарок(мехр) а тоа зависи од нејзе(може да биде пари,накит ор ватевр).Мехрот нема “граница“ може да посака што сака и колку сака и тоа представува лично нејзино власништво.
--- надополнето: 27 октомври 2013 во 01:14 ---Мажот иде кај неа и ја бара “нејзината рака“ а нејзиниот татко,мајка се присутни.
Во врска со прашањето дали е физички доволно?
За муслиманка,што знае кои се нејзините права над мажот и знае кои се правата на мажот кон неа,она веќе доволно знае за неговиот хабитус,однесување и слично.
Значи во најмала рака знае што да очекува од него и каков маж ќе биде.
--- надополнето: 27 октомври 2013 во 01:14 ---Се запознава строго преку присуство на старател.
Машкото ако е спремен за женидба едноставно оди и ја запросува.
Жената знае како изгледа еден муслиман и вајс верса(знае како изгледа неговиот карактер,однос....знае се).
Машкото се најавува и оди кај неа дома(секако со нејзина дозвола и дозвола на нејзините старатели).
Земи си дупла доза од апчињата пријателе и не ја спамирај темава без врска.
коа се останува без одговор тогаш се врти на страна муабетот
мене не ми требаат апчиња, туку на ајкулата му требаат наочари или информација
слободно помогни му
Нема да му помогнам се додека така се однесуваш.
Останува без одговор,па што?
Мене еве 2 недели прашањето на Прашања за христијанството уште ми стои неодговорено па не паничам како ти.
Не можеш на друга тема да напишеш дека сите муслимани треба да се запалат,а овде муслимани да ти даваат прашања на твоите одговори.
Се додека си поставувал прашања затоа што навистина те интересирал одговорот,барем ти секогаш си добивал одговор.
од оној момент кога почна да поставуваш прашања за да добиеш информација и да ги палиш сите муслимани,од тогаш не си добил ниту еден одговор како што треба,си го приметил тоа?
имаш право немораш да ми одговориш
и кој е тој пост за палење ?
Едно е мисла друго е акција, ама јас сепак сакам да го видам![]()
Dali e vistina deka muhamco vas imal i lista na luge koj gi ubil i naredil samo za ispolnuvanje na religiski celi ?
Денес имаше забрадена Албанка во автобус и го доеше своето дете.Дали тоа е ок со ставовите на Исламот?
на ипсимус ионака нема да му се одговори,ЕОН нека му одговори.туку сакав на @Ipsissimus да му се одговори едно исто прашање поставено 20 пати
Јас не морам да ти одговорам,но ти МОРА да си го научиш својот јазик.
Постот за палење беше на некоја тема,сега не се сеќавам која е. Но ако ми текне ќе го цитирам.
Од мислата произлегува и акцијата.![]()
е добро ама каде и како тие ке се запознаат?
е добро ама каде и како тие ке се запознаат?,
значи го избегнуваш прашањето
--- надополнето: 27 октомври 2013 во 01:12 ---
ова прашање
--- надополнето: 27 октомври 2013 во 01:12 ---
--- надополнето: 27 октомври 2013 во 01:13 ---
одговор
--- надополнето: 27 октомври 2013 во 01:13 ---
--- надополнето: 27 октомври 2013 во 01:14 ---
и врв на сето тоа жената која оди сама до пазар ке биде камшикуванаИ ти си на маки,кутриот.....свашта.
Прво и основно,значи женското не е “заковано“ во нејзиниот дом.Значи,излегува,но,постои кодекс на однесување надвор(почнувајќи од облеката до разговорот со машки т.е во строга потреба и итност).Запознавање и сите тие работи се можни но до доменот на границите т.е што е граница и кога таа се прекорачува?
Пријателство помеѓу машко и женско нема.Значи,разговор кој се опфаќа суштината не е на одмет(врз основа на потребата секако),“пријателување“ и секојдневно дружење не постои.Значи можеш да ја запознаеш до таа мера.Ништо повеќе и ништо помалку.
Би сакал само да додадам.Ова е последното од мене на оваа тема.Се нема разумна дискусија од типот “прашање/одговор“.
Темава служи за лечење фрустрации и плукања.
Нема смисла воопшто да постои.
Затоа за доброто и на вас а и на муслиманите на овој форум,се надевам ќе се удри темава на клуч.
Толку од мене...
Again. Dali proporkot vas ubival i nareduval da se ubijat negovite religiski protivinici ?
Beric Dondarrion , Muranyi , Orthophill
Другарчиња немојте да мислите дека и моето мислење како муслиман,за С. Арабија е така розово.
И мене ми е мака кога во сомалија гладуваат,а шеиците си го прчат таквото.
Но ме иритира тоа што ич не сте реални.
Јас ќе ви набројам најмалку 10 земји,од кои 5 директно,преку воени интервенции се мешаат во државни работи на други земји,и 5 земји каде се директно загрозени човечките права,а земјите не се муслимански.
После сите тие држави,иде арабија,а вие прво за арабија се фативте.
1. Америка,ајде ве молам кажете ми како авганистан или ирак или пакистан ги загрозуваат границите на Америка или и го загрозуваат суверенитетот,или им одземаат права на американските жители.
2. Израел,знаеме што се случува во Палестина.
3. Русија,што мајка бара во чеченија,киргистан миргистан и такви државички да си го пика носот и слично.
4. Франција,како Мали може да и го загрози суверенитетот на држава како франција,па тие да интервенираат воено.
5. Велика Британија,нека ми каже некој една добра причина со што има да се фали тој принцот што со гордост кажува дека тепал Талибанци од хеликоптер? Да не му спремаа државен удар,да не сакал некој од нив да му го презеде престолот?
.....
сеа со другите пет.
1. Северна Кореја,апсолутна диктатура,одземање на сите основни човечки права кои ги уживаме во 21 век.
2. Куба, исто така некој вид на едноумие,комунистички еднопартиски системи,кршење на основни човечки права и воведување на права по мерка на претседателот.
3. Венецуела,прочитај под 2.
4. Тие афричките држави,зимбабве мимбабве кај што владеат диктатори по 50 години.
5. Иран,нуклеарки муклеарки ти реков ми рече и слично.
.....
Зошто таа америка,нато,обединети нации...тие грижливи борци за човекови права не интервенираат воено во кореја,куба,иран...
или шо вели народот: Нашле села без кучиња,кои не можат да се одбранат од америка,франција,британија... па удри по нив,демек загрозуваат човечки права.
значи арабија не е цвеќе за мирисање,ама овие се многу поголем проблем.
овде имаме очигледни мешања во државните уредувања на некои држави,со воени интервенции кои носат многу невини жртви.
тоа што вие велите дека арабија се меша индиректно во јордан,мордан и слично
па и во македонија моментално струјат барем 3-4 држави преку свои луѓе и тајни служби,почни од србија,бугарија заврши на турција и така на таму.
јас само барам реално согледување на ситуацијата.