Што ако добиле на 15 и 16? Што тоа има врска, мене менструацијата не ми е знак за зрелост тебе ти е на она педофилине. До 14 години е дете, од 14 до 16 си има закони кои го штитат, над 18 е полнолетно. ако збориме за зрелост тоа иде после 23 година како категорија. Значи за да знае таа особа што сака од животот и од себе треба да помине многу. Али каде бре вие ќе чекате таа да се дефинира, мажи ја таму кога ќе и дојде и решен проблем. Ќе и се замараш со нејзини желби и потреби, абе забради ја и веднаш вол за мажење да се бара.
Јас незнам за некоја традиција кај нас да се мажеле на 11/12 години. Дај има ли некаде пишан документ дека ова не ти е измишљотина? Знам дека се мажеле над 16 години, али деак на 11 се мажеле тоа баба ти и другарките нејзини, за други незнам. За моите две колена наназад барем сум 100% сигурна дека не сум плод на педофилија, оти моите баба и дедо беа разлика од една година, а формирале брак во 30те. Другите беа три години разлика. Која е кај тебе разликата во години?
Тие што дозволиле брак на 13 нека го преправат на 9 како кај племињана. Многу им е касно 13 години, веќе гради ќе и пораснат нема да биде секси за некој 60 годишен вол.
Али за кај нас еве како се справуваме со присилни бракови на деца:
Македонско девојче кое немало ни 15 години било продадено во Хрватска и принудена да стапи во брак со 21 годишен Хрват. Полицијата од Вуковар објави дека ги открила двајцата Хрвати на возраст од 43 и 45 години кои во март годинава ја купиле малолетничката за неколку илјади евра од 53 годишна Македонка.
Според информациите на Канал 5 девојчето после 6 месеци успеало да избега од куќата во која насила била донесена во друг град и таму пријавило во полиција. Двајцата ги гони за трговија со луѓе, за сексуален злоупотреба на малолетник и за овозможување вонбрачен живот со дете.
Понатаму надлежните од Хрватска ќе соработуваат со македонските колеги за понатамошната постапка за враќање не девојчето дома но и за откривање на оние кои ја продале.
Македонското МВР е информирано и веќе постапува по случајот. Од таму не откриваат детали додека не заврши истрагата која е во тек. Се прибираат информации и докази со кои што би се потврдила инволвираноста и на македонски државјани роднини на девојчето во трговија со малолетник, велат од МВР.
Смрт за педофили и поддржувачи на педофили!