Прашања за Исламот III

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
Omer el Faruk ^^ , зашто дедо ти го продал газот и станал муслиман?
И во ред е тоа, ако му било волја да биде муслиман а не христијанин или атеист или пантеист... си избрал и станал муслиман. Што имаш ти со тој избор?
Како така неговиот избор или ете продавање на газот довело до тоа исламот да стане наследна работа кај тебе во семејството?

Предавник раѓа предавник е муабетот?

Omer el Faruk ^^ , зашто дедо ти го продал газот и станал муслиман?
И во ред е тоа, ако му било волја да биде муслиман а не христијанин или атеист или пантеист... си избрал и станал муслиман. Што имаш ти со тој избор?
Како така неговиот избор или ете продавање на газот довело до тоа исламот да стане наследна работа кај тебе во семејството?

Предавник раѓа предавник е муабетот?

Затоа што увидел дека дотогашната негова вера пет пари не вредела. Така имаше напишано во тестаментот.:vozbud:

Јас ништо немам со тој избор, и како него и јас самиот си одбрав да бидам муслиман.;)

За последното (според тебе) излегува дека СИТЕ сме предавници! Вероватно татко ти е муслиман или христијанин, дедо ти член на некоја и ндиска секта ( пошто оттаму ти се корените):), пра дедо ти, нешто друго,..... а ти Шејтанов слуга. Во твоето семејно стебло Хепта стојат се предавник до предавник.:place: Сузе лијем од туге и јада.....:D

П.С. Ај сеа , прашајте нешто асално.
--- надополнето: 8 октомври 2013 во 15:13 ---
Не го лутете Омер сите ќе ве натепа, како почна...

Ти почитувана дамо, имаш чест да бидеш жив сведок на овој историски настан.;)

едитирано од модератор.

Благодарам, ќе бидам почестена од присуство на тој настан.

Молам! Великодостојничка како тебе и не заслужува поинаков третман.(y)

Моите предци одамна ги матат водите на твоите предци... и види кај си! Оправдуваш некој што сменил вера, а кога некој муслиман ќе стане христијанин - казната е смрт!
МАрш бре, марш! Значи новопечените муслимани сите сте нововерци и лицемери или така ве учи вашата света книга? Тешки сте за следење што навистина вие верувате и како дејствувате меѓу различни од вас... притисокот колку ви е? 220 со 120 кога минуваш покрај некој што не е облечен по примерот на вашата света книга?

Ти овде правиш муабет за твојот дедо што избрал и ти по него се водиш... Идните поколенија треба да се подобри од претходниците, како кај вас заглавило тоа?
Муслиман си по избор или до кога си роден?

Ако си станал муслиман на 20 години и тоа е верата која тебе ти дава надеж за подобро утре - мир со тебе :)
И уживај меѓу христијани, атеисти, пантеисти и се останато... не се пени со алах е ова или она и исламот е вистина, другото не е. Видено е тоа, од вашите браќа по крв, евреите, кои ги мразите од дното на душата, почнувајќи од алах, како најголем непријател на еврејската традиција! Не е така

Ако си муслиман од пелени и ми го правдаш дедо ти и неговиот страв да не биде убие како куче каурско - мислам дека таков човек вреди да се испулка, не да се величи како нешто полезно направил за своето поколени!
Подобро мртов отколку предавник момак :)
Ќе величиме предавници бидејќи од страв или од пресметка што ќе му се исплати најмногу менуваат ова или она заради егоистички цели?
Марш :)

А тоа што е вистина што не - сигурно нема со муслиман да расправам за вистинитоста на светот и на каде се движи истиот! Тоа со рисјаните си го правете тој муабетот...

Omer el Faruk ^^ koj e stavot na muslimanite za dinosaurusite? Obicno kreacionistite ili go poreknuvaat nivnoto postoenje demek e laga ili pak sakaat da dadat nekakvo versko tolkuvanje kako sto se pravi vo SAD. Dosega ne sum nacekal musliman da dade svoj stav za rabota koja se koristi kako eden od argumentite za pobivanje na verskite dogmi.

Ти читај подобро, а не веднаш во улога на жртва да се ставаш. Јас убаво нагласив кој се волови, не реков дека и ти како муслиман си вол оти некој се пали на 9 годишно дете. Значи јас не ти ја плукам религијата, туку оние педофилине за кои читам ги плукам.

Плус и законот во Ирак дека може да се оженат со сопствената ќерка што мислиш за законот? Во ред ли е?

За педофилијата можеш слободно да си отвориш тема и плукај колку сакаш по педофилите.Контрадикторно е на тема Ислам кој забранува педофилија да постираш и плукаш педофили.

Законот на Ирак,како и законот во Македонија,Бугарија,Германија.....не е мој закон и глупаво е да давам одредени заклучоци во врска со некој закон кој нема допирна точка со мене.Едноставно не ми е тема на расправа.Ако така сакаат да живеат,нека се женат со свои ќерки и нека си прават штета на себе(на крај краева нив ќе им се раѓаат деца со генетски аномалии).
Од исламски аспект :Инцестот е забранет(тоа е впрочем и мојот став).За во секуларни држави со ман мејд закони ама ич не ме тангира(ако сакате инцест и по дома практицирајте,ако сакате вдомувајте педери....).Секуларна демократска држава ...правете што сакате и што ви е воља.Вие ги воведувате законите,вие справувајте се со последиците.

Прашање е дали можам јас да се справам со такви закони во секуларно демократска држава?
Зошто да не,мене не ми пречи(сакаш така,живеј така).Јас ќе го живеам мојот живот ти живеј твојот.Никој не ме приморува да го земам твојот начин на живеење(дома ќе живеам онака како што сметам дека е исправно,во твојот дом живеј како сакаш).
Ако не ми се допаѓа земјата или пак гледам последици на моето семејство поради постапките на населението,никој не ме приморува да седам внатре,нели.
Од друга страна,никогаш не сум оправдал убици нити сум излегол на протест нити ми е гајле за вашите закони.Нити ги гласам,нити ќе ги гласам.
Судот е ваш,ако се виновни осудете ги.

МАрш бре, марш!

Ти овде правиш муабет за твојот дедо што избрал и ти по него се водиш...

..
МАрш бре, марш!
a sto bil dedoti tvoj , pa pra dedoti pra dedoti

МАрш бре, марш!
a sto bil dedoti tvoj , pa pra dedoti pra dedoti

Реков што бил, ги мател умовите на тие што барале „вистина“ во религиите! :)
„Марш“ се однесува на Omer el Faruk ^^ кој што чекам да ми одговори како тоа муслиманинот смета дека преминувањето од христијанство во ислам е наоѓање вистина некаква која се наследува подоцна (преку тестамент),а кога преминува некој од ислам во христијанство - е предавство вредно да се казни со смрт?
Да не те нервирам јас тебе со прашањата поставени за братот ти по вера? Повели одговори ги ти! Не е проблем :)

Муслимани, како е во Македонија? Не ги сакате македонците многу нели? ПО форумов гледам не стоите на добро со нив...
Христијаните? Како со нив? А пак евреите? Како го гледате музејот на холокаустот таму блиску вашите џамии? :)
Соживот, има нели? Или пак слабо,тоа политичарите така лажат?

За педофилијата можеш слободно да си отвориш тема и плукај колку сакаш по педофилите.Контрадикторно е на тема Ислам кој забранува педофилија да постираш и плукаш педофили.

Законот на Ирак,како и законот во Македонија,Бугарија,Германија.....не е мој закон и глупаво е да давам одредени заклучоци во врска со некој закон кој нема допирна точка со мене.Едноставно не ми е тема на расправа.Ако така сакаат да живеат,нека се женат со свои ќерки и нека си прават штета на себе(на крај краева нив ќе им се раѓаат деца со генетски аномалии).
Од исламски аспект :Инцестот е забранет(тоа е впрочем и мојот став).За во секуларни држави со ман мејд закони ама ич не ме тангира(ако сакате инцест и по дома практицирајте,ако сакате вдомувајте педери....).Секуларна демократска држава ...правете што сакате и што ви е воља.Вие ги воведувате законите,вие справувајте се со последиците.

Прашање е дали можам јас да се справам со такви закони во секуларно демократска држава?
Зошто да не,мене не ми пречи(сакаш така,живеј така).Јас ќе го живеам мојот живот ти живеј твојот.Никој не ме приморува да го земам твојот начин на живеење(дома ќе живеам онака како што сметам дека е исправно,во твојот дом живеј како сакаш).
Ако не ми се допаѓа земјата или пак гледам последици на моето семејство поради постапките на населението,никој не ме приморува да седам внатре,нели.
Од друга страна,никогаш не сум оправдал убици нити сум излегол на протест нити ми е гајле за вашите закони.Нити ги гласам,нити ќе ги гласам.
Судот е ваш,ако се виновни осудете ги.

Јас лично го почитувам црниот болд, особено плавиот дел. Верувам дека и многумина други ќе го сторат тоа, од проста причина, што токму ова што си го пишал е она за кое што цело време зборуваме.

Мене во врска со овој болд друго ме мачи - колкумина се такви кои размислуваат како тебе?
Ако бевте мнозинство, тогаш Исламот немаше да дојде до дереџе на кое е сега во светски рамки. Многу е јасно дека мнозинството се оние другите, кои и тебе би те укокале за овој став, без пардон.

Црвениот болд укажува на тоа дека се дистанцираш од државата во која живееш, и не сакаш да имаш со неа ништо, освен евентуално одредени шеријатски принципи?
Барем не и нанесуваш зло на истата, и на останатите, со овој твој став, за разлика од многу други.
--- надополнето: 8 октомври 2013 во 20:36 ---
nee vo red , a ti sto mislis so zakonot za homosexsualnosta ,sto go voveduva zapadot vo red li e ?

Тоа што ги ставаш во исти кош хомосексуалноста и инцестот, веројатно согласно куранот, како неморални работи од највисок ранг, е твое право и мислење, и ќе го дискутираш со останатите, дали се за во исти кош или не.

Јас би ти одговорил на ова, со свој личен став.

Не ми сметаат ни двете работи.
Ниту едната, ниту другата го ремети мојот живот и моите цели во истиот.

Ако нив им е убаво, мене ми е уште поубаво.

Кој му смета ваков закон во Ирак, нема да оди. А не верувам дека во последниве децении некој и помислил да помине близу Ирак.

Ако ти сметаат правата на хомоскесуалците, не оди во тие западни земји.

Просто е, многу е просто, само некој треба да ја чукне главата и да подразмисли.

Проблемот е кога Исламот сака да се наметне себе си, и вон границите кај што природно дејствува. Се додека е гетоизиран во сопствените територии, никој нема проблем.

nee vo red , a ti sto mislis so zakonot za homosexsualnosta ,sto go voveduva zapadot vo red li e ?
Јас за закон за хомосексуалци немам слушнато досега, постои некој закон за нив?
--- надополнето: 8 октомври 2013 во 21:21 ---
едитирано од модератор.

Молам! Великодостојничка како тебе и не заслужува поинаков третман.(y)

Нормално, познавајќи го Берик лично ќе си земам и лопатче со себе во случај да треба да те соберам од местото:D

Кој му смета ваков закон во Ирак, нема да оди. А не верувам дека во последниве децении некој и помислил да помине близу Ирак.

Ако ти сметаат правата на хомоскесуалците, не оди во тие западни земји.

Просто е, многу е просто, само некој треба да ја чукне главата и да подразмисли.

Колку се само дволични мухамеданците по однос на темава. Западот бил гнездо на злото, секуларизмот ги двоел луѓето од правиот пат, не им сметало што прават другите и самите да си ги сноселе последиците, па дури и плукање по законите донесени од народните претставници,

а ако видиш подобро, нозе ќе скршат трчајќи кој попрв да стигне да се насели во овие земји на злото.

Изгледа, носејќи го со себе својот морал од камено доба, сакаат да ги вратат заблудените западњаци на прав пат.

Колку се само дволични мухамеданците по однос на темава. Западот бил гнездо на злото, секуларизмот ги двоел луѓето од правиот пат, не им сметало што прават другите и самите да си ги сноселе последиците, па дури и плукање по законите донесени од народните претставници,

а ако видиш подобро, нозе ќе скршат трчајќи кој попрв да стигне да се насели во овие земји на злото.

Изгледа, носејќи го со себе својот морал од камено доба, сакаат да ги вратат заблудените западњаци на прав пат.
Затоа кога минат браќата кај Нирнберг на обиколка, се лепат за ѕид завитканите. Затоа не ги палат како глувци со цела зграда. Оти многу памет продавале на погрешно место. Наместо да си се искуферат ваму да си се женат со ќерките, да си земат 9 годишна невеста, да си смрдат на 50 степени забрадени и завиткани, они зло ќе исправале. Ќе исправале вака на форуми, да ги видиш во живо при такви ситуации стомак ќе те фати од смеа, да видиш колку се јаки де нели :)

Моите предци одамна ги матат водите на твоите предци... и види кај си! Оправдуваш некој што сменил вера, а кога некој муслиман ќе стане христијанин - казната е смрт!
МАрш бре, марш! Значи новопечените муслимани сите сте нововерци и лицемери или така ве учи вашата света книга? Тешки сте за следење што навистина вие верувате и како дејствувате меѓу различни од вас... притисокот колку ви е? 220 со 120 кога минуваш покрај некој што не е облечен по примерот на вашата света книга?

Ти овде правиш муабет за твојот дедо што избрал и ти по него се водиш... Идните поколенија треба да се подобри од претходниците, како кај вас заглавило тоа?

Ако си станал муслиман на 20 години и тоа е верата која тебе ти дава надеж за подобро утре - мир со тебе :)
И уживај меѓу христијани, атеисти, пантеисти и се останато... не се пени со алах е ова или она и исламот е вистина, другото не е. Видено е тоа, од вашите браќа по крв, евреите, кои ги мразите од дното на душата, почнувајќи од алах, како најголем непријател на еврејската традиција! Не е така

Ако си муслиман од пелени и ми го правдаш дедо ти и неговиот страв да не биде убие како куче каурско - мислам дека таков човек вреди да се испулка, не да се величи како нешто полезно направил за своето поколени!
Подобро мртов отколку предавник момак :)
Ќе величиме предавници бидејќи од страв или од пресметка што ќе му се исплати најмногу менуваат ова или она заради егоистички цели?
Марш :)

А тоа што е вистина што не - сигурно нема со муслиман да расправам за вистинитоста на светот и на каде се движи истиот! Тоа со рисјаните си го правете тој муабетот...

На ова прашање најмалце ти имам одговорено десетина пати, и не планирам да се повторувам.
--- надополнето: 8 октомври 2013 во 22:40 ---
Omer el Faruk ^^ koj e stavot na muslimanite za dinosaurusite? Obicno kreacionistite ili go poreknuvaat nivnoto postoenje demek e laga ili pak sakaat da dadat nekakvo versko tolkuvanje kako sto se pravi vo SAD. Dosega ne sum nacekal musliman da dade svoj stav za rabota koja se koristi kako eden od argumentite za pobivanje na verskite dogmi.

Ставот на Исламот е таков да, Бог се што создал го создал како посебна врста. Така е и со диносаурусите.
--- надополнето: 8 октомври 2013 во 22:43 ---
Ј

Нормално, познавајќи го Берик лично ќе си земам и лопатче со себе во случај да треба да те соберам од местото:D

На мојата маленкост чест ќе и причинува, твоите великодостојнички раце да го држат лопатчето со моите посмртни останки.
--- надополнето: 8 октомври 2013 во 22:43 ---

Откаде ја извади оваа констатација?
--- надополнето: 8 октомври 2013 во 22:44 ---
Затоа кога минат браќата кај Нирнберг на обиколка, се лепат за ѕид завитканите. Затоа не ги палат како глувци со цела зграда. Оти многу памет продавале на погрешно место. Наместо да си се искуферат ваму да си се женат со ќерките, да си земат 9 годишна невеста, да си смрдат на 50 степени забрадени и завиткани, они зло ќе исправале. Ќе исправале вака на форуми, да ги видиш во живо при такви ситуации стомак ќе те фати од смеа, да видиш колку се јаки де нели :)

Височество, не ви доликува барем вам на ваков начин да му се обраќате на дел од вашиот кајгана аудиториум.:(

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom