kooperativa
Г-ин Пола Милениум
- Член од
- 2 октомври 2012
- Мислења
- 7.633
- Поени од реакции
- 8.601
од кај испадна 2:0 ..... и што упрскав, авганистанската влада бара помош од нато и ОН. ние како членка на ОН и апликант на нато, лижеме гз и идеме. но тоа нема врска со вера, политика е, така да не знам од кај извади 2:0. ...... а броиме нешто? играме со броење или пробуваме објективна дискусија?
со чернобил, нема врска со завери, него со политика. политика од аспект на економија. да се произведува струја, али пошто некој нешто згрешил, се случило тоа што се случило. затоа го спомнав, како политика, а не како верска работа и верски радикализам. исто ко јапонија. исто ко северна кореја, ..... русија, кои имаат нуклеарки, за да демонстрираат сила. а силата на религијата треба да биде по постапките на нејзините верници.
--- надополнето: 7 октомври 2013 во 03:22 ---

објасни ми ја таа разлика?
со чернобил, нема врска со завери, него со политика. политика од аспект на економија. да се произведува струја, али пошто некој нешто згрешил, се случило тоа што се случило. затоа го спомнав, како политика, а не како верска работа и верски радикализам. исто ко јапонија. исто ко северна кореја, ..... русија, кои имаат нуклеарки, за да демонстрираат сила. а силата на религијата треба да биде по постапките на нејзините верници.
--- надополнето: 7 октомври 2013 во 03:22 ---
би сакал да се навратам на овој пост, и болдотВо исламот има разлика,ни ти ни јас не одлучуваме за тоа.
И јас би сакал секој што се декларира како муслиман да го следи Исламот,верувај дека сите би биле раат.
А околу радикализмот.
Како да го окарактеризирам болдот? И за каков човек да те сметам?
Јас од старт те праќав на друга тема,ама ти инсистираше овде да останеме.
А овие изјави што ги даваш,радикализам е благ збор.
Исто како јас сега да кажам за последните напади во Кенија,дека Кенија го заслужила тоа и затоа е оправдано што ги убиле луѓето во трговскиот центар?
Јас отворено ти кажувам,КЕНИЈА ГО ЗАСЛУЖИЛА ТОА,но луѓето во трговскиот центар НЕ.
Кенија си има легитимни воени цели,а не трговски центри каде има недолжни луѓе.
Не знам како да дискутирам со тебе после ова.

објасни ми ја таа разлика?