SHANE
Др.Акула
- Член од
- 30 април 2008
- Мислења
- 1.453
- Поени од реакции
- 853
Тоа што е невозможно во случајов е да се заљубиш барајќи карактеристики кој ти одговарале. Секој што бил заљубен ќе ти каже дека такво нешто може да изјави само што човек што не сакал никогаш.
Девојката ме запозна на моето работно место, за религија не сме дискутирале и затоа немала прилика да чуе што мислам за исламот, но секако знаеше дека не сум муслиман.
Ова го кажа како да се работи за најновиот софтвер на ајфон.
Па се си кажа со муабетот “не сме дискутирале за религија“ во превод значи “не и е гајле што сум и не ми гајле што мисли“.Доволно говори ова за тоа колку неа ја интересира исламот.
За другиот дел , зборам за карактеристики со кои ќе живее женското и кои се круциални за почетокот на самото запознавање.Имаш личности кои и покрај нивната убавина и слично,кога ќе загледаш однос,интелект....од старт и маваш корпа(ма колку и да била убава).
Исто ти е , кога муслиманка ќе виде персона која живее живот тотално различен од она што таа го бара и посакува ама одма добиваш корпа човек.Ас симпл ас дат.
Ти си бил убав,си имал статус ор ватевр...едноставно не ги исполнуваш нејзините барања.
И да , како што реков,за да се заљубиш треба време и време(ако се работи за вистинска љубов).
--- надополнето: 3 октомври 2013 во 01:13 ---
Дека муслиманската жена барала само муслимански мажи во кој ќе се заљуби. Нешто кое лично сум сведок дека не е вистина.
Како може да тврдите што чувствува и што сака некој друг? Луѓето не се програмирани машини!
А кој тврди дека знаеме што чуствува?Тое е нејзин проблем и нејзини чуства.Ние тврдиме дека жената муслиманка е во љубов пред се во обожавањето на својот господар и извршувањето на она што бог и пропишал.Обожавањето на господарот на световите е со срце т.е таа тоа го прави поради тоа што така сака(нејзината воља).Така и говори срцето.
Жената која нема верување во нејзиното срце,колку и да сакаш да ја ставиш во ислам таа нема да биде.Секако во исламот нема сила и присила,порано или покасно таа ќе си го покаже своето лице.