Прашања за Исламот III

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
Тоа што е невозможно во случајов е да се заљубиш барајќи карактеристики кој ти одговарале. Секој што бил заљубен ќе ти каже дека такво нешто може да изјави само што човек што не сакал никогаш.
Девојката ме запозна на моето работно место, за религија не сме дискутирале и затоа немала прилика да чуе што мислам за исламот, но секако знаеше дека не сум муслиман.

Ова го кажа како да се работи за најновиот софтвер на ајфон.

Па се си кажа со муабетот “не сме дискутирале за религија“ во превод значи “не и е гајле што сум и не ми гајле што мисли“.Доволно говори ова за тоа колку неа ја интересира исламот.
За другиот дел , зборам за карактеристики со кои ќе живее женското и кои се круциални за почетокот на самото запознавање.Имаш личности кои и покрај нивната убавина и слично,кога ќе загледаш однос,интелект....од старт и маваш корпа(ма колку и да била убава).
Исто ти е , кога муслиманка ќе виде персона која живее живот тотално различен од она што таа го бара и посакува ама одма добиваш корпа човек.Ас симпл ас дат.
Ти си бил убав,си имал статус ор ватевр...едноставно не ги исполнуваш нејзините барања.
И да , како што реков,за да се заљубиш треба време и време(ако се работи за вистинска љубов).
--- надополнето: 3 октомври 2013 во 01:13 ---
Дека муслиманската жена барала само муслимански мажи во кој ќе се заљуби. Нешто кое лично сум сведок дека не е вистина.
Како може да тврдите што чувствува и што сака некој друг? Луѓето не се програмирани машини!

А кој тврди дека знаеме што чуствува?Тое е нејзин проблем и нејзини чуства.Ние тврдиме дека жената муслиманка е во љубов пред се во обожавањето на својот господар и извршувањето на она што бог и пропишал.Обожавањето на господарот на световите е со срце т.е таа тоа го прави поради тоа што така сака(нејзината воља).Така и говори срцето.
Жената која нема верување во нејзиното срце,колку и да сакаш да ја ставиш во ислам таа нема да биде.Секако во исламот нема сила и присила,порано или покасно таа ќе си го покаже своето лице.

Машко си е машко,женско си е женско.
Женско кога ќе замине во туѓа куќа нормално дека ќе биде на некој начин приморана да ги прифати условите таму.

Женското ќе биде приморано, а во тоа и се состои нејзината потполна слобода. Супер логично. Посебно ако женското има своја куќа, кариера и кеш у банка, ептен ќе биде приморано да ги прифати условите. Затоа сите жени на светот им завидуваат на правите муслиманки на нивната слобода.

Женското ќе биде приморано, а во тоа и се состои нејзината потполна слобода. Супер логично. Посебно ако женското има своја куќа, кариера и кеш у банка, ептен ќе биде приморано да ги прифати условите. Затоа сите жени на светот им завидуваат на правите муслиманки на нивната слобода.

Еве јас те прашувам за да ми одговориш искрено дали би земал муслиманка која носи хиџаб,клања намаз,нема да те трпи да локаш алкохол,нема да ти спрема ако сакаш да јадеш свинско,нема да иде со тебе по кафани и дискотеки,на свадби кај пријатели итн итн??

Еве јас те прашувам за да ми одговориш искрено дали би земал муслиманка која носи хиџаб,клања намаз,нема да те трпи да локаш алкохол,нема да ти спрема ако сакаш да јадеш свинско,нема да иде со тебе по кафани и дискотеки,на свадби кај пријатели итн итн??

ОДМА! Само да знае да праи добра пита со праз и да не мрчи многу.

А зошто тогаш муслиманот маж би зел жена која не го прави тоа? Како тоа не пречи кога станува збор за машко?

А зошто тогаш муслиманот маж би зел жена која не го прави тоа? Како тоа не пречи кога станува збор за машко?

Јас ти реков дека е дискутабилно колку за денешните 3 in 1 христијани важи тоа правило.
И кога зборам и за христијанка,и за нив важи да се држи до прописите на својата религија.
Ако мислиш дека пијанчење по дискотеки,и миничи,деколтеа,секс и слично се нарекуваат придржување до прописите на религијата,си се зезнал. :)

Јас ти реков дека е дискутабилно колку за денешните 3 in 1 христијани важи тоа правило.
И кога зборам и за христијанка,и за нив важи да се држи до прописите на својата религија.
Ако мислиш дека пијанчење по дискотеки,и миничи,деколтеа,секс и слично се нарекуваат придржување до прописите на религијата,си се зезнал. :)
Јас не те прашувам за христијанки, те прашувам зошто жената која муслиманот ќе ја земе немора да стане муслиманка, а мажот кој сака да се ожени со муслиманка мора да стане муслиман?

Мажот е столб на исламот, а жената го прима исламот преку мажот. Интравагинално. Во тоа се состои нејзината слобода и предност во исламот. Никој не ја принудуе на ништо, само ѝ се забранети многу нешта, и, во одредени случаи, може да биде каменувана поради одреден испад, а ако ѝ се повтара, да биде убиена по пат на смрт. А тоа е врв на слободата и почитување на достоинството на жената во исламот. Едноставна логика, ама кому да кажеш.

Јас не те прашувам за христијанки, те прашувам зошто жената која муслиманот ќе ја земе немора да стане муслиманка, а мажот кој сака да се ожени со муслиманка мора да стане муслиман?

Затоа што програм дизајниран за сите верзии на виндоус нема проблем да работи и на 7ца и на 8ца,а додека програм кој е дизајниран само за 8 не може да работи на претходните верзии. :)

Затоа што програм дизајниран за сите верзии на виндоус нема проблем да работи и на 7ца и на 8ца,а додека програм кој е дизајниран само за 8 не може да работи на претходните верзии. :)
Значи луѓето за вас се програма - софтвер?

Значи луѓето за вас се програма - софтвер?

Не верувам дека си до толку глуп за да не сфатиш што сакав да ти кажам,проблемот е што не сакаш да сфатиш туку сакаш да мрчиш и да филозофираш понатаму.
Добра ноќ.

Не верувам дека си до толку глуп за да не сфатиш што сакав да ти кажам,проблемот е што не сакаш да сфатиш туку сакаш да мрчиш и да филозофираш понатаму.
Добра ноќ.
Јас убаво те прашав - зошто жените кои се мажат за муслиман немора да станат муслиманки, а мажот кој се жени со муслиманка мора да стане муслиман, ти ми даваш примери со компјутерски софтвер?!
Што треба да заклучам? Нели тврдевте дека и мажите и жените се рамноправни кај вас?

Јас убаво те прашав - зошто жените кои се мажат за муслиман немора да станат муслиманки, а мажот кој се жени со муслиманка мора да стане муслиман, ти ми даваш примери со компјутерски софтвер?!
Што треба да заклучам? Нели тврдевте дека и мажите и жените се рамноправни кај вас?

Јас убаво ти одговорив,и сигурно знам дека ме разбра што сакам да ти кажам ама се правиш дека не си сфатил.
Најди си друга жртва за тоа,јас те прочитав одамна :)
На крај краева,заклучи си тоа што сакаш да си заклучиш,јас не би губел време со ова прашање.
Добра ноќ.

Јас убаво ти одговорив,и сигурно знам дека ме разбра што сакам да ти кажам ама се правиш дека не си сфатил.
Најди си друга жртва за тоа,јас те прочитав одамна :)
На крај краева,заклучи си тоа што сакаш да си заклучиш,јас не би губел време со ова прашање.
Добра ноќ.
Те разбрав, сакаше да го преставиш исламот како верзија 8 а сите останати религии како верзија 7. Но тоа не е поентата, поентата е за улогата на мажите и жените! И муслиманката е припадник на верзијата 8 и муслиманот! Зошто едниот сопственик на верзија 8 може да користи виндоус 7, другиот неможе?

Те разбрав, сакаше да го преставиш исламот како верзија 8 а сите останати религии како верзија 7. Но тоа не е поентата, поентата е за улогата на мажите и жените! И муслиманката е припадник на верзијата 8 и муслиманот! Зошто едниот сопственик на верзија 8 може да користи виндоус 7, другиот неможе?

Е да де,и муслиманката е припадник на верзија 8 и муслиманот.
Само што е дизајнирана само за верзија 8, за да не ја искварат другиве верзии.
А машкото е друга приказна, тргни од себеси,прво ќе си бараш жена со која имате доста заедничко,и второ ќе гледаш да се почитува она што ти преферираш да се почитува.
Пример од реалноста,што најчесто се случува со децата од мешовити бракови.
Муслиман и немуслиманка,децата се најчесто муслимани и имаат муслимански имиња.
Немуслиман и муслиманка,децата се најчесто далеку од исламот и имаат немуслимански имиња.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom