Абе мачорка многу буквално ги сваќаш работите.
Тука зборуваме што вели исламот, и ај да се држиме на тоа.
Прво имаш право на втора жена ако првата се согласи. Ако нејзи и е ок да дупиш друга онда што е крив мажот. Ако не и е ок, онда пак немаме што да дискутираме.
Второ точно дека некоја неписмена што нема работа и од економски аспект ќе треба да трпи се, ама тоа не е така бидејќи они се муслимани, која и да е религија ако жената е зависна од мажот тој има можност тоа да го искористи во своја полза. Таа можност секаде постои. За тоа не е крив исламот.
Затоа секоја жена нека учи како што вели куранот, нека биде самостојна, нека работи, и нека не зависи економски од мажот.
Како што реков, имаш право на втора жена меѓу тоа има некои правила за тоа.
Истот не е направено за правење домашни хареми.
Прво мора да си праведен према сите. Ако сметаш дека можеш да биде праведен цел живот во сите полиња, бујрун... Јас мислам дека многу се ретки такви луѓе.
Второ оваа пракса најчесто постоела после војни во кои гинеле многу мажи па останувале многу жени што се вели на улица, во минатото жените не работеле, па подобро да ја здоми некој таа жена и да се грижи за нејзините деца отколку да остане на улица и да мора да се занимава со најстариот занает.Друга ствар, имаш случај и случај, на пример имаш жени што не се многу по сексот, еднаш месечно им е доволно а мажот си е мераклија, можда им е нив ок уште една жена, тамам ќе се отарасат од него

Имаш случаеви во кои на пример жената е стерилна и мажот сака да има потомот, е сега за да не ја остава неа а земе друга таа се согласува он да донесе друга жена и да се грижи за сите.
За мене овој дел е јасен, имам жена и не ни помислувам на уште една.
Ама некој да ми изедначуваш од една страна да е ок да се дупат женските од средно, додека направат 25 години да имаат 3 абортуси, да се омажат ради реда и потоа да си имаат 15 швалери. И тоа е во ред. Тоа е демократски, европски, модерно, морално.
Ама ако е харам да имаш секс бред брак, ако смееш само со мажот/жената во брак е тоа е демонски, уназадено и лошо.
Јас искрено мислам дека поарно е некој да има две жени отколку 15 швалерки.
Ама ти си имаш твое мислење.