Прашања за Исламот III

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
Нема да најдеме ништо нејасно и нелогично?
Океј, ај да пробам.
Во исламот мажите можат да имаат повеќе жени, максимум 4 колку што знам, мада вашиот пророк бил привилегиран, па имал дваесетина.
Мене ме интересира, ако е нормално еден маж да има 4 жени, зошто тогаш во светот има горе долу ист број мажи и жени? Ако Алах сакал мажите да имаат по 4 жени, зошто не направил да се раѓаат 4 пати повеќе женски, отколку машки бебиња? Наместо тоа, на секои 100 женски бебиња имаме 107 машки бебиња. Заклучокот е многу јасен - математички е невозможно мажите да имаат по 4 жени, тоа би довело до ситуација каде што еден дел од мажите би имале 4 жени, а уште поголем дел од нив не би имале ниедна.

Тоа од некој си математички аспект, а еве малку и од емотивен аспект. Не постои жена која би сакала да го дели сопругот со уште 2,3 жени, во тоа можеш да бидеш сигурен. На ниедна жена не би и било сеедно да знае дека мажот има секс со сопругата број 3 во наредната соба, исто како што и ти не би бил рамнодушен да знаеш дека жена ти се плеска со некој друг во соседната просторија. Тоа е факт.
Нема среќа во таков брак, барем не за жените, а на мажите верувам дека им годи тоа што жените ќе се тепаат за нивното внимание и наклоност.

Тоа е што се однесува до бројот на жените, а кога праиме муабети за фактот што во исламот жената се смета за доволна зрела за брак а воедно и секс, во моментот кога ќе го добие првиот менструален циклус, доволно ти е да се консултираш со било кој психијатар или психолог, сите ќе ти објаснат дека девојче на 10, 12 или 13 години не е ни најмалку психофизички зрела, прво да донесе одлука дали и со кого ќе се мажи, второ да се носи со сите обврски кои ги носи бракот и мајчинството. Уствари, човек со два грама здрав разум не би ни имал потреба да прашува психијатри, би го знаел ова и сам, ама кај тебе е забележлив недостатокот од здрав разум, така да...
Па јас го памтам бе мојот прв менструален циклус бе, бев дете, седмо одделение бев, буквално бев се`уште дете и по цел ден возев ролери со другарките, и не ми паѓаше на памет да се мажам со никого, а најмалку со некој си 50 годишник, и никој не може да ме убеди во спротивното.

Прво не мешај баби и жаби.
Во исламот ти е дозволено да имаш до максимум 4 жени, не ти е заповедано да имаш. Тоа е ептен голема разлика.
Најдобро е да имаш една, во искучителни ситуации можеш да имаш повеќе.
За ова ќе пишам кога ќе имам време. Се брзам сега.

За второто, немој да генерализираш. Најбанален пример зашто има свингери?

ХЕХЕХЕХ

работата е што во тие 1400 години, преку 1000 години го имало, но после тоа, поради оддалечувањето на Муслиманите од принципите на самиот Куран го снемало овој закон од земјата, а уште пред 1400 години е веќе кажано дека тоа ќе се случи како предзнак на Судниот Ден, а повторно ќе се појави исто како предзнак на судниот ден, тоа се знаци на близината на крајот на светот.
Кога го имало? Исламот на османлиите не бил вистинскиот, исламот што ја освоил Шпанија исто така не бил вистинскиот, исламот што сега е присутен во арапските земји не бил вистинскиот?
Тогаш кај ги најде тие 1000 години кога владеел тој "вистинскиот ислам"?

Кога го имало? Исламот на османлиите не бил вистинскиот, исламот што ја освоил Шпанија исто така не бил вистинскиот, исламот што сега е присутен во арапските земји не бил вистинскиот?
Тогаш кај ги најде тие 1000 години кога владеел тој "вистинскиот ислам"?

А кој ти кажа дека исламот кој ја освоил Шпанија не бил вистинскиот??

Ај и ја да пробам.
Нема да најдеме ништо нејасно и нелогично?
Океј, ај да пробам.
Во исламот мажите можат да имаат повеќе жени, максимум 4 колку што знам, мада вашиот пророк бил привилегиран, па имал дваесетина.
Мене ме интересира, ако е нормално еден маж да има 4 жени, зошто тогаш во светот има горе долу ист број мажи и жени? Ако Алах сакал мажите да имаат по 4 жени, зошто не направил да се раѓаат 4 пати повеќе женски, отколку машки бебиња? Наместо тоа, на секои 100 женски бебиња имаме 107 машки бебиња. Заклучокот е многу јасен - математички е невозможно мажите да имаат по 4 жени, тоа би довело до ситуација каде што еден дел од мажите би имале 4 жени, а уште поголем дел од нив не би имале ниедна.
Како прво,тој не е пророк,туку Аллахов пратеник и да,бил привилегиран,и немал дваесетина жени.
Туку за време на својот живот имал 13 жени, и не биле сите во исто време,не се секирај.
3. Ако се плашите дека нема да бидете праведни кон сирачките, тогаш женете се со жените што ви се дозволени, со по две, со по три, и со по четири! А ако се плашите дека нема да бидете праведни, тогаш само со една, или со тие што се во ваша сопственост! Така најлесно ќе се сочувате од неправдата.(сура Ен-Ниса)

Ниедна религија во светот,освен Исламот нема ограничување кога е во прашање бројот на жените,освен Исламот.
Праведноста е клучен фактор во вишеженството,и Аллах на крај советува: Ако се плашите дека нема да бидете праведни,тогаш само со една.
Ова нема да го прочиташ во ниту една друга религиска книга.

И ова ти го кажувам прв пат а ќе ти го повторам неколку пати во постов:
МОРА ДА РАЗЛИКУВАШ ДОЗВОЛА ОД ОБВРСКА,ИМАШ ПРОБЛЕМ СО ТОА.
ДОЗВОЛА ВО ИСЛАМОТ ЗНАЧИ ДЕКА АКО САКАШ МОЖЕШ ДА ГО НАПРАВИШ ТОА.
А ОБВРСКА ЗНАЧИ ДЕКА МОРА ДА ГО НАПРАВИШ ТОА.
ВИШЕЖЕНСТВОТО ВО ИСЛАМОТ НЕ Е ОБВРСКА,ТУКУ ДОЗВОЛА.

Ако во Холандија можат да се венчаваат геј парови,тоа не е обврска за тебе како државјанин на таа држава да си бараш геј партнер и да се венчаш,туку дозвола за тоа.

Тоа од некој си математички аспект, а еве малку и од емотивен аспект. Не постои жена која би сакала да го дели сопругот со уште 2,3 жени, во тоа можеш да бидеш сигурен. На ниедна жена не би и било сеедно да знае дека мажот има секс со сопругата број 3 во наредната соба, исто како што и ти не би бил рамнодушен да знаеш дека жена ти се плеска со некој друг во соседната просторија. Тоа е факт.
Нема среќа во таков брак, барем не за жените, а на мажите верувам дека им годи тоа што жените ќе се тепаат за нивното внимание и наклоност.
Јас познавам бракови кои функционираат,и во денешно време.
И се си функционира нормално,љубомора можеби има,тоа никој не може да го побие.
Но си функционираат.
Така да,за ова можеш лично да си кажуваш дека не би можела да поднесеш,а не генерално за сите жени.
Тоа е што се однесува до бројот на жените, а кога праиме муабети за фактот што во исламот жената се смета за доволна зрела за брак а воедно и секс, во моментот кога ќе го добие првиот менструален циклус, доволно ти е да се консултираш со било кој психијатар или психолог, сите ќе ти објаснат дека девојче на 10, 12 или 13 години не е ни најмалку психофизички зрела, прво да донесе одлука дали и со кого ќе се мажи, второ да се носи со сите обврски кои ги носи бракот и мајчинството. Уствари, човек со два грама здрав разум не би ни имал потреба да прашува психијатри, би го знаел ова и сам, ама кај тебе е забележлив недостатокот од здрав разум, така да...
Па јас го памтам бе мојот прв менструален циклус бе, бев дете, седмо одделение бев, буквално бев се`уште дете и по цел ден возев ролери со другарките, и не ми паѓаше на памет да се мажам со никого, а најмалку со некој си 50 годишник, и никој не може да ме убеди во спротивното.

еве и по втор пат ќе ти повторам:
МОРА ДА РАЗЛИКУВАШ ДОЗВОЛА ОД ОБВРСКА,ИМАШ ПРОБЛЕМ СО ТОА.
ДОЗВОЛА ВО ИСЛАМОТ ЗНАЧИ ДЕКА АКО САКАШ МОЖЕШ ДА ГО НАПРАВИШ ТОА.
А ОБВРСКА ЗНАЧИ ДЕКА МОРА ДА ГО НАПРАВИШ ТОА.

Веќе го објаснував ова низ темава.
Припадничка на понежниот пол,во исламот станува полнолетна кога ќе го доживее својот прв менструален циклус,од тој момент за неа важат сите правила и закони кои исламот ги налага.
Значи пак ќе потенцирам: тоа е ДОЗВОЛА а не ОБВРСКА девојче да се мажи одма од кога ќе ја добие својата прва менструација.
Не значи дека ако ја добие својата менструација на 10 години,одма истиот момент дека мора да се омажи,тоа само глуп човек и оној кој не сака нема да разбере.
Во исламот,услов за брак е согласноста на девојката,ако таа одлучи да се мажи на 25,на 25 ќе се мажи, не може никој да ја натера да се мажи без нејзина воља.
Сите кои прават спротивно од тоа а се припишуваат на исламот, не постапиле исламски во таа ситуација и направиле голем грев.

Se poveke e kristalno jasno deka nema 2 muslimana koi isto ke kazat za vistinskiot serijat.

Kako i bi mozelo, koga stanuva zbor za mislena imenka.

А кој ти кажа дека исламот кој ја освоил Шпанија не бил вистинскиот??
Нели исламот оправдува воено дејствување само во самоодбрана? Од кого се бранеле муслиманите кои ја освојувале Шпанија?

Прво не мешај баби и жаби.
Во исламот ти е дозволено да имаш до максимум 4 жени, не ти е заповедано да имаш. Тоа е ептен голема разлика.
Најдобро е да имаш една, во искучителни ситуации можеш да имаш повеќе.
За ова ќе пишам кога ќе имам време. Се брзам сега.

За второто, немој да генерализираш. Најбанален пример зашто има свингери?

Свингери има, ама постојат две битни разлики - кај свингерите и мажот и жената имаат секс со други партнери и тоа го прават доброволно. Во исламот само мажите имаат право на тоа, што се однесува до согласноста на жената, да, во теорија потребно е жената да се согласи на тоа, ама во пракса жена која е од финансиски и од секаков друг аспект зависна од мажот, нема друг избор освен да се согласи на повеќе жени. Па во Саудиска Арабија бе од дома не смеат да излезат без дозвола од мажот и сега ние треба да веруваме дека таквите жени имаат моќ да му забранат на мажот да домкне уште две-три жени? Како не бе важи.

Иначе јас не би имала ништо против полигамни бракови, ама само под услов тоа да важи и за мажот и за жената. Нека донесе друга жена, јас ќе си донесам друг маж, па ќе видиме како ќе се одвива тоа.
Ама не, вие сакате да си ебете повеќе жени, сакате жените да се натпреваруваат која повеќе ќе ви угоди, ама некако не ви се допаѓа помислата на вашата жена која вришти додека има секс со друг маж, а? Не е убаво да ја делиш жената со некој друг, ама затоа е супер кога жените се тепаат која поубаво јадење ќе ти зготви или која подобро ќе те задоволи во кревет?

А во случај сега да ми излезеш со аргументот дека повеќе мажи не се дозволени, затоа што не би се знаело кој е татко на детето, дозволи ми да те запознаам со ДНК тестовите, со кој многу лесно може тоа да се утврди. Мада залудни се и тестови и се`, овде не се работи за тоа, туку за себичноста на муслиманските мажи, ништо друго.

Нели исламот оправдува воено дејствување само во самоодбрана? Од кого се бранеле муслиманите кои ја освојувале Шпанија?

Хехехехе, со оние кои ги напаѓале, а кога ќе ги победите, не само што сте ги одбранале своите територии туку сте ги добиле и териториите на оние кои сте ги победиле, а прочитај убаво на каков начин ги пречекувале луѓето во тие територии.
--- надополнето: 28 август 2013 во 19:29 ---
Свингери има, ама постојат две битни разлики - кај свингерите и мажот и жената имаат секс со други партнери и тоа го прават доброволно. Во исламот само мажите имаат право на тоа, што се однесува до согласноста на жената, да, во теорија потребно е жената да се согласи на тоа, ама во пракса жена која е од финансиски и од секаков друг аспект зависна од мажот, нема друг избор освен да се согласи на повеќе жени. Па во Саудиска Арабија бе од дома не смеат да излезат без дозвола од мажот и сега ние треба да веруваме дека таквите жени имаат моќ да му забранат на мажот да домкне уште две-три жени? Како не бе важи.

Иначе јас не би имала ништо против полигамни бракови, ама само под услов тоа да важи и за мажот и за жената. Нека донесе друга жена, јас ќе си донесам друг маж, па ќе видиме како ќе се одвива тоа.
Ама не, вие сакате да си ебете повеќе жени, сакате жените да се натпреваруваат која повеќе ќе ви угоди, ама некако не ви се допаѓа помислата на вашата жена која вришти додека има секс со друг маж, а? Не е убаво да ја делиш жената со некој друг, ама затоа е супер кога жените се тепаат која поубаво јадење ќе ти зготви или која подобро ќе те задоволи во кревет?

А во случај сега да ми излезеш со аргументот дека повеќе мажи не се дозволени, затоа што не би се знаело кој е татко на детето, дозволи ми да те запознаам со ДНК тестовите, со кој многу лесно може тоа да се утврди. Мада залудни се и тестови и се`, овде не се работи за тоа, туку за себичноста на муслиманските мажи, ништо друго.

А што правиме со другите религии кои викаат колку сакаш, кога сакаш и како сакаш и плус тоа каде сакаш??

kralot priznaj si ja svojata glupost, posledica na lobotomijata, i cuvaj si zenata po doma.

Batali vakvi muabeti.

Не знаат кралот и нубман дека влегле во змаево гнездо.
Овде ако не си волк,кучињата ќе те изедат :)

ibn kajjim
цитирам:
" А ако се плашите дека нема да бидете праведни, тогаш само со една, или со тие што се во ваша сопственост"
Зборчето сопственост ме потсеќа на стока и материја.
Дали една жена може да се нарече нечија сопственост?

Хехехехе, со оние кои ги напаѓале, а кога ќе ги победите, не само што сте ги одбранале своите територии туку сте ги добиле и териториите на оние кои сте ги победиле, а прочитај убаво на каков начин ги пречекувале луѓето во тие територии.
Значи муслиманите дошле да ја освојат Шпанија, затоа што се бранеле од неа?!

ibn kajjim
цитирам:
" А ако се плашите дека нема да бидете праведни, тогаш само со една, или со тие што се во ваша сопственост"
Зборчето сопственост ме потсеќа на стока и материја.
Дали една жена може да се нарече нечија сопственост?

На сопственоста во тој ајет се мисли на робинките во тоа време.
Како и кај сите народи тогаш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom