Атеист
Дежурен Шаман
Можеш лесно да забележиш дека сите религии,освен исламот името го добиле по некоја личност или народ.
Будисти по буда,јудеизам по народот еврејски,христијанство по христос,таоисти по некој тамо тао-мао-бао не знам ни кој е.
Што не е случај со исламот,затоа ние не сме мухамеданци,Аллах во куранот јасно кажал дека верата се вика Ислам,а нејзините следбеници Муслимани,и тоа не е случај со ниедна друга религија.

Свашта има на светов, да, само не знам дали од не знаење лажеш или со намера.
За името на Христијанството
Пратеникот и божји син (според новиот завет во Библијата де) се вика Исус. Никој религијата на Исус не ја вика Исусјанство

Ова што ме изнасмеа најмногу

Будизмот ти е уште поголема смешка. Буда исто не е човек. Буда значи "awakened one" или "the enlightened one". Оној Буда на кој ти мислиш, кој е основач на будизмот е Сидарта Гаутама (Siddhārtha Gautama), па учењето не му се вика ни Сидартанизам ни Гаутамизам. Тој е последниот, 28ми Буда во оваа ера.
Хиндуизмот како име е од арапски или од англискиот кој не е преведен и земен според местото на кое живеат. Тие самите не се нарекуваат Хиндуисти, зависно од Варијациите кои ги имаат има различни имиња.
Шинто значи "Way of the Gods"...
И тн. да не ги редам сите религии. Единстевена која е по својот учител е Конфучијанизмот која во права смисла и не е религија.
Значи ти паѓа во вода тоа објаснување. Затоа друг пат не пишувај за религии кои не ти се познати.
Но што значи зборот ислам. Потчинување на волјата на Бог и послушност кон Неговиот закон. Е па сега ти кажи ми според ова која е вистинската религија, по мене не ќе да е исламот.