Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Dali muslimanite veruvaat vo duhovi?
Ај за шејтан знаеме дека е ѓавол, ќе може тоа џинни да го преведеш? Кои се тие и што се? Некој збор повеќе.Муслиманите веруваат дека постојат шејтани и џинни,дали тоа за вас представува духови не знам.
Углавном,да веруваат ако мислиме на исто.
Ај за шејтан знаеме дека е ѓавол, ќе може тоа џинни да го преведеш? Кои се тие и што се? Некој збор повеќе.
И за шејтаните можеш да кажеш колку и кои се.
Дали муслиманите т.е. куранот го оправдува-ат/дозволуваат убиството?
Доколку е одговорот ДА, дали тоа важи за сите луге од сите вери дека се третира исто или нешто како на пр. не е оправдано убиството на друг муслиман ама на човек од друга вера оправдано е и сл.
Dali muslimanite veruvaat vo duhovi?
Дали муслиманите т.е. куранот го оправдува-ат/дозволуваат убиството?
Доколку е одговорот ДА, дали тоа важи за сите луге од сите вери дека се третира исто или нешто како на пр. не е оправдано убиството на друг муслиман ама на човек од друга вера оправдано е и сл.
Ај за шејтан знаеме дека е ѓавол, ќе може тоа џинни да го преведеш? Кои се тие и што се? Некој збор повеќе.
И за шејтаните можеш да кажеш колку и кои се.
Sekoja edna osoba so sebe ima i svoj dzin-karin. Toj dzin e neodvojiv od covekot. Posto covekot ima pokratok zivot za razlika od covekot,negoviot karin-dzin prodolzuva so negoviot zivot. Ako e covekot vernik vernik e i negoviot karin. Ako e muzicar covekot takov e i negoviot karin.... pa se slucuva posle smrtta na covekot negoviot karin da go imitira vo negovite postapki.
Inaku,za razlika od Sejtanite,Dzinovite ziveat kako i lugeto. Gi ima hristijani,muslimani,evrei,kinezi,budisti,eskimi.....
![]()
![]()
Зошто џинните се облекуваат толку екстравагантно и наџиџано?Дали нивниот стил на облекување го детерминира нивниот назив?
Koga ke vidam vakvo prasanje: "Dali e dozvoleno ubivanje" neznam i ne mozam da razberam so koja pamet toa go prasuvate. Dali navistina veruvate deka nekoja religija (bilo koja) dozvoluva ubivanje,ili koja vi e namerata koga vakvi prasanja postavuvate neznam.
Vo edna serijatska zemja,pravilata se isti za site i za muslimani i za nemuslimani. Kako spored drzavniov zakon kaj nas kaznata e ednakva i za muslimanite i za nemuslimanite. Samo sto za razlika od serijatskiot zakon vo koj se raboti spored verata i so verba vo Boga koj bara apsolutna pravda podednakva za site,tuka vo nasite zakoni vazi Mito,"prijateli",ovoj e od nasa partija,nema problem,ke go oslobodime,onoj e od tuga partija,iako ne e kriv ke go kaznime...... vo nosenjeto presuda vo serijatskiot zakon nema: "Brat mi e,Tatko mi e,bratuced mi e,pari ima,pari nema....." Za eden sudija vo serijatski zakon,vazat Allahovite zborovi:
"O vjernici, budite uvijek pravedni, svjedočite Allaha radi, pa i na svoju štetu, ili na štetu roditelja i rođaka, bio on bogat ili siromašan, a Allahovo je da se brine o njima".
Абе прашав само, пошто каде и да се свртам и прочитам само некој муслимани нешто колат, убиваат и сл. (иначе ова ми текна да прашам после онаа случка во лондон бидејки во моментов кога прашав тоа го читав) и паднавме со еден колега на муабет, и он ми викаше дека кај муслиманите убуството било нешо нормално и не било забрането, а јас му викав дека колку кој и да е забеган тоа нема шанса да е така, па си реков ај да прашам.
Абе прашав само, пошто каде и да се свртам и прочитам само некој муслимани нешто колат, убиваат и сл. (иначе ова ми текна да прашам после онаа случка во лондон бидејки во моментов кога прашав тоа го читав)
Абе прашав само, пошто каде и да се свртам и прочитам само некој муслимани нешто колат, убиваат и сл.