Dali muslimanite veruvaat vo duhovi?
Ај за шејтан знаеме дека е ѓавол, ќе може тоа џинни да го преведеш? Кои се тие и што се? Некој збор повеќе.Муслиманите веруваат дека постојат шејтани и џинни,дали тоа за вас представува духови не знам.
Углавном,да веруваат ако мислиме на исто.
Одам на џума,иншаАллах ќе пишам покасно за ова.Ај за шејтан знаеме дека е ѓавол, ќе може тоа џинни да го преведеш? Кои се тие и што се? Некој збор повеќе.
И за шејтаните можеш да кажеш колку и кои се.
Прашањево е веќе одговорено,дури и дискусии се воделе. Побарај си низ темава.Дали муслиманите т.е. куранот го оправдува-ат/дозволуваат убиството?
Доколку е одговорот ДА, дали тоа важи за сите луге од сите вери дека се третира исто или нешто како на пр. не е оправдано убиството на друг муслиман ама на човек од друга вера оправдано е и сл.
Muslimanite veruvaat vo postoenjeto na Duh i Dusa no verovatno sakas da znaes dali veruvaat vo Duhovi koi se "prikazuvaat" na nekogo na zemjava ? Ako toa sakase da prasas togas odgovorot e NE.Dali muslimanite veruvaat vo duhovi?
Koga ke vidam vakvo prasanje: "Dali e dozvoleno ubivanje" neznam i ne mozam da razberam so koja pamet toa go prasuvate. Dali navistina veruvate deka nekoja religija (bilo koja) dozvoluva ubivanje,ili koja vi e namerata koga vakvi prasanja postavuvate neznam.Дали муслиманите т.е. куранот го оправдува-ат/дозволуваат убиството?
Доколку е одговорот ДА, дали тоа важи за сите луге од сите вери дека се третира исто или нешто како на пр. не е оправдано убиството на друг муслиман ама на човек од друга вера оправдано е и сл.
Ај за шејтан знаеме дека е ѓавол, ќе може тоа џинни да го преведеш? Кои се тие и што се? Некој збор повеќе.
И за шејтаните можеш да кажеш колку и кои се.
Дали сега, откога и ги отсекоа цицките на Анџелина Џоли, и нејзината џинка ќе нема цицки?Sekoja edna osoba so sebe ima i svoj dzin-karin. Toj dzin e neodvojiv od covekot. Posto covekot ima pokratok zivot za razlika od covekot,negoviot karin-dzin prodolzuva so negoviot zivot. Ako e covekot vernik vernik e i negoviot karin. Ako e muzicar covekot takov e i negoviot karin.... pa se slucuva posle smrtta na covekot negoviot karin da go imitira vo negovite postapki.
Inaku,za razlika od Sejtanite,Dzinovite ziveat kako i lugeto. Gi ima hristijani,muslimani,evrei,kinezi,budisti,eskimi.....
Na linkot koj sto go ostaviv pisuva i za nivnata hrana i obleka i nacin na zivot.
Зошто џинните се облекуваат толку екстравагантно и наџиџано?Дали нивниот стил на облекување го детерминира нивниот назив?
Koga ke vidam vakvo prasanje: "Dali e dozvoleno ubivanje" neznam i ne mozam da razberam so koja pamet toa go prasuvate. Dali navistina veruvate deka nekoja religija (bilo koja) dozvoluva ubivanje,ili koja vi e namerata koga vakvi prasanja postavuvate neznam.
Vo edna serijatska zemja,pravilata se isti za site i za muslimani i za nemuslimani. Kako spored drzavniov zakon kaj nas kaznata e ednakva i za muslimanite i za nemuslimanite. Samo sto za razlika od serijatskiot zakon vo koj se raboti spored verata i so verba vo Boga koj bara apsolutna pravda podednakva za site,tuka vo nasite zakoni vazi Mito,"prijateli",ovoj e od nasa partija,nema problem,ke go oslobodime,onoj e od tuga partija,iako ne e kriv ke go kaznime...... vo nosenjeto presuda vo serijatskiot zakon nema: "Brat mi e,Tatko mi e,bratuced mi e,pari ima,pari nema....." Za eden sudija vo serijatski zakon,vazat Allahovite zborovi:
"O vjernici, budite uvijek pravedni, svjedočite Allaha radi, pa i na svoju štetu, ili na štetu roditelja i rođaka, bio on bogat ili siromašan, a Allahovo je da se brine o njima".
Ako ubies eden nevin,kako da si ubil celo covestvo.Ako spasis eden,kako da si spasil celo covestvo.Абе прашав само, пошто каде и да се свртам и прочитам само некој муслимани нешто колат, убиваат и сл. (иначе ова ми текна да прашам после онаа случка во лондон бидејки во моментов кога прашав тоа го читав) и паднавме со еден колега на муабет, и он ми викаше дека кај муслиманите убуството било нешо нормално и не било забрането, а јас му викав дека колку кој и да е забеган тоа нема шанса да е така, па си реков ај да прашам.
Требаше да ти текне кога американски војник во Авганистан уби 12 деца,или кога израелски војник во Палестина убил деца,или кога Руски војник во Чеченија убил деца итн.Абе прашав само, пошто каде и да се свртам и прочитам само некој муслимани нешто колат, убиваат и сл. (иначе ова ми текна да прашам после онаа случка во лондон бидејки во моментов кога прашав тоа го читав)
ajde de, cudno sto ne si procital kako i drugi luge od drugi religi kolat i ubivaat, izrazi zelba ke ti kazam kade da procitas, a ne odi daleku ima i vo makedonija takvi slucaevi., a vo niedna religija ne e dozvoleno ubistvo , razbiras se...Абе прашав само, пошто каде и да се свртам и прочитам само некој муслимани нешто колат, убиваат и сл.