Прашања за Исламот III

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.812
Dali muslimanite veruvaat vo duhovi?

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.580
Поени од реакции
385

Муслиманите веруваат дека постојат шејтани и џинни,дали тоа за вас представува духови не знам.
Углавном,да веруваат ако мислиме на исто.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Муслиманите веруваат дека постојат шејтани и џинни,дали тоа за вас представува духови не знам.
Углавном,да веруваат ако мислиме на исто.
Ај за шејтан знаеме дека е ѓавол, ќе може тоа џинни да го преведеш? Кои се тие и што се? Некој збор повеќе.
И за шејтаните можеш да кажеш колку и кои се.

Член од
4 февруари 2013
Мислења
738
Поени од реакции
551
Дали муслиманите т.е. куранот го оправдува-ат/дозволуваат убиството?

Доколку е одговорот ДА, дали тоа важи за сите луге од сите вери дека се третира исто или нешто како на пр. не е оправдано убиството на друг муслиман ама на човек од друга вера оправдано е и сл.

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.580
Поени од реакции
385
Ај за шејтан знаеме дека е ѓавол, ќе може тоа џинни да го преведеш? Кои се тие и што се? Некој збор повеќе.
Одам на џума,иншаАллах ќе пишам покасно за ова.
--- надополнето: 24 мај 2013 во 12:56 ---

Доколку е одговорот ДА, дали тоа важи за сите луге од сите вери дека се третира исто или нешто како на пр. не е оправдано убиството на друг муслиман ама на човек од друга вера оправдано е и сл.
Прашањево е веќе одговорено,дури и дискусии се воделе. Побарај си низ темава.

Член од
4 февруари 2013
Мислења
738
Поени од реакции
551
Е де, 104 страни се. Навистина не ме интересира ниту една религија до толку за да ги читам сите.

Сепак, фала.

Член од
5 февруари 2011
Мислења
137
Поени од реакции
47
Muslimanite veruvaat vo postoenjeto na Duh i Dusa no verovatno sakas da znaes dali veruvaat vo Duhovi koi se "prikazuvaat" na nekogo na zemjava ? Ako toa sakase da prasas togas odgovorot e NE.
Bidejki so smrtta na covekot dusata zavrsuva so ovoj svet.

Toa sto im se prikazuva na lugeto a go gledaat kako necij Duh ili izgubena dusa,toa se zapravo Dzini.
Sekoja edna osoba so sebe ima i svoj dzin-karin. Toj dzin e neodvojiv od covekot. Posto covekot ima pokratok zivot za razlika od covekot,negoviot karin-dzin prodolzuva so negoviot zivot. Ako e covekot vernik vernik e i negoviot karin. Ako e muzicar covekot takov e i negoviot karin.... pa se slucuva posle smrtta na covekot negoviot karin da go imitira vo negovite postapki.
Inaku,za razlika od Sejtanite,Dzinovite ziveat kako i lugeto. Gi ima hristijani,muslimani,evrei,kinezi,budisti,eskimi.....
Eve ti link kade sto poopsirno za Dzinovite mozes da procitas:
http://minber.ba/fetve/index.php?option=com_content&task=view&id=266&Itemid=43

Koga ke vidam vakvo prasanje: "Dali e dozvoleno ubivanje" neznam i ne mozam da razberam so koja pamet toa go prasuvate. Dali navistina veruvate deka nekoja religija (bilo koja) dozvoluva ubivanje,ili koja vi e namerata koga vakvi prasanja postavuvate neznam.

Vo edna serijatska zemja,pravilata se isti za site i za muslimani i za nemuslimani. Kako spored drzavniov zakon kaj nas kaznata e ednakva i za muslimanite i za nemuslimanite. Samo sto za razlika od serijatskiot zakon vo koj se raboti spored verata i so verba vo Boga koj bara apsolutna pravda podednakva za site,tuka vo nasite zakoni vazi Mito,"prijateli",ovoj e od nasa partija,nema problem,ke go oslobodime,onoj e od tuga partija,iako ne e kriv ke go kaznime...... vo nosenjeto presuda vo serijatskiot zakon nema: "Brat mi e,Tatko mi e,bratuced mi e,pari ima,pari nema....." Za eden sudija vo serijatski zakon,vazat Allahovite zborovi:
"O vjernici, budite uvijek pravedni, svjedočite Allaha radi, pa i na svoju štetu, ili na štetu roditelja i rođaka, bio on bogat ili siromašan, a Allahovo je da se brine o njima".

SHANE

Др.Акула
Член од
30 април 2008
Мислења
1.453
Поени од реакции
853

Ако имаш време разгледај го видеово , ќе ти се разјаснат многу работи за 15 мин.

Змејко и

Гледачот Дуле од Велес
Член од
10 април 2005
Мислења
1.103
Поени од реакции
1.419
Sekoja edna osoba so sebe ima i svoj dzin-karin. Toj dzin e neodvojiv od covekot. Posto covekot ima pokratok zivot za razlika od covekot,negoviot karin-dzin prodolzuva so negoviot zivot. Ako e covekot vernik vernik e i negoviot karin. Ako e muzicar covekot takov e i negoviot karin.... pa se slucuva posle smrtta na covekot negoviot karin da go imitira vo negovite postapki.
Inaku,za razlika od Sejtanite,Dzinovite ziveat kako i lugeto. Gi ima hristijani,muslimani,evrei,kinezi,budisti,eskimi.....
Дали сега, откога и ги отсекоа цицките на Анџелина Џоли, и нејзината џинка ќе нема цицки?

M

Muranyi

Гостин

Зошто џинните се облекуваат толку екстравагантно и наџиџано?Дали нивниот стил на облекување го детерминира нивниот назив?

Член од
5 февруари 2011
Мислења
137
Поени од реакции
47

Зошто џинните се облекуваат толку екстравагантно и наџиџано?Дали нивниот стил на облекување го детерминира нивниот назив?
Na linkot koj sto go ostaviv pisuva i za nivnata hrana i obleka i nacin na zivot.

Член од
4 февруари 2013
Мислења
738
Поени од реакции
551
Абе прашав само, пошто каде и да се свртам и прочитам само некој муслимани нешто колат, убиваат и сл. (иначе ова ми текна да прашам после онаа случка во лондон бидејки во моментов кога прашав тоа го читав) и паднавме со еден колега на муабет, и он ми викаше дека кај муслиманите убуството било нешо нормално и не било забрането, а јас му викав дека колку кој и да е забеган тоа нема шанса да е така, па си реков ај да прашам.

Koga ke vidam vakvo prasanje: "Dali e dozvoleno ubivanje" neznam i ne mozam da razberam so koja pamet toa go prasuvate. Dali navistina veruvate deka nekoja religija (bilo koja) dozvoluva ubivanje,ili koja vi e namerata koga vakvi prasanja postavuvate neznam.

Vo edna serijatska zemja,pravilata se isti za site i za muslimani i za nemuslimani. Kako spored drzavniov zakon kaj nas kaznata e ednakva i za muslimanite i za nemuslimanite. Samo sto za razlika od serijatskiot zakon vo koj se raboti spored verata i so verba vo Boga koj bara apsolutna pravda podednakva za site,tuka vo nasite zakoni vazi Mito,"prijateli",ovoj e od nasa partija,nema problem,ke go oslobodime,onoj e od tuga partija,iako ne e kriv ke go kaznime...... vo nosenjeto presuda vo serijatskiot zakon nema: "Brat mi e,Tatko mi e,bratuced mi e,pari ima,pari nema....." Za eden sudija vo serijatski zakon,vazat Allahovite zborovi:
"O vjernici, budite uvijek pravedni, svjedočite Allaha radi, pa i na svoju štetu, ili na štetu roditelja i rođaka, bio on bogat ili siromašan, a Allahovo je da se brine o njima".

Член од
5 февруари 2011
Мислења
137
Поени од реакции
47
Абе прашав само, пошто каде и да се свртам и прочитам само некој муслимани нешто колат, убиваат и сл. (иначе ова ми текна да прашам после онаа случка во лондон бидејки во моментов кога прашав тоа го читав) и паднавме со еден колега на муабет, и он ми викаше дека кај муслиманите убуството било нешо нормално и не било забрането, а јас му викав дека колку кој и да е забеган тоа нема шанса да е така, па си реков ај да прашам.
Ako ubies eden nevin,kako da si ubil celo covestvo.Ako spasis eden,kako da si spasil celo covestvo.
Toj sto ti kazal deka ubivanje spored islamot e normalno,mora da e nekoj retardiran.

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.580
Поени од реакции
385
Абе прашав само, пошто каде и да се свртам и прочитам само некој муслимани нешто колат, убиваат и сл. (иначе ова ми текна да прашам после онаа случка во лондон бидејки во моментов кога прашав тоа го читав)
Требаше да ти текне кога американски војник во Авганистан уби 12 деца,или кога израелски војник во Палестина убил деца,или кога Руски војник во Чеченија убил деца итн.
Кога ќе прашаш и после овие настани,тогаш ќе ти одговорам.

Член од
9 април 2013
Мислења
270
Поени од реакции
51
Абе прашав само, пошто каде и да се свртам и прочитам само некој муслимани нешто колат, убиваат и сл.
ajde de, cudno sto ne si procital kako i drugi luge od drugi religi kolat i ubivaat, izrazi zelba ke ti kazam kade da procitas, a ne odi daleku ima i vo makedonija takvi slucaevi., a vo niedna religija ne e dozvoleno ubistvo , razbiras se...

Kajgana Shop

На врв Bottom