Прашања во врска со информатика за матурата

• Креатор на темата Креатор на темата cige
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
C

cige

Гостин
Кои програми ќе ги дадат на интерното испитување по информатика,
јас колку што разбрав ќе биле само Word, Exel, PowePoint и CorelDraw.
Ќе има ли за Access, Publisher, Front Page?

Денеска во Струмица полагаа матурантите од гимназијата. Програми ги имаа Word,PP,Excel & Corel Draw.

Други ке нема пошто и не ги учевме нив додека учевме информатика. Пола саат траел писмениот дел а практичниот 2h30min. мислам.

Кои програми ќе ги дадат на интерното испитување по информатика,
јас колку што разбрав ќе биле само Word, Exel, PowePoint и CorelDraw.
Ќе има ли за Access, Publisher, Front Page?

Иако на сајтот на Бирото за развој на образование ( http://www.bro.gov.mk ) има објавено програма еве објаснување ...

Тестот (теориски матерјал од 1 и 2 година) трае 30 мин
Практичниот дел (материјал од 1 и 2 - поточно Word, Excel, Powerpoint, CorelDraw) трае мислам 150 мин (не ме држи за збор за време траењето бидејки знам оваа година имаше некои промени) ...

Леле и јас полагам на 19ти информатика, а книга немам фатено. Појке се имам сконцентрирано кон физика, пошо мислам дека информатика ќе е далеку полесно од физика. Ако некој денес полагал информатика, нека кажит отприлика шо се паднало на теоретскиот или практичниот дел.

Леле и јас полагам на 19ти информатика, а книга немам фатено. Појке се имам сконцентрирано кон физика, пошо мислам дека информатика ќе е далеку полесно од физика. Ако некој денес полагал информатика, нека кажит отприлика шо се паднало на теоретскиот или практичниот дел.

Друже не верувам кај сите да се исти прашањата и вежбите,бидејки овие се интерни предмети т.е ги составуваат професорите што го предаваат тој предмет (во случајов информатика) во твоето школо.
Нема да бидат најверојатно како Македонски и Англиски на сите да се исти. :smir:

Ќе има 10 прашања со заокружување.
Ќе бидат понудени 4 можни одговори.
Јас утре полагам информатика, а на 19ти Дигитални Системи.
Не е фер воа,
на сите училишта им дадоа една недела пауза, само нас ниги бутнаа за 7 дена сите 4 испити.
Да ти ибам школото тупо.

Знам дека немат да се исти, но отприлика да знам како се паѓаат. Мене ми е доста растеретено со испитиве (19 информатика и 26 физика). Иначе и кај нас не натрупани. Доста деца до 20ти веќе завршвет. И глупо е шо по некои предмети им дадоа 150-200 прашања и од нив се паѓет во тестот, а јас со физика маки си имам. Цел материјал од прва до трета година.

Информатика и јас полагам у чет. а другиот дури др среда.
Мислам дека малце ке запнам на Excel & Corel Draw бидејки не ги познавам баш убаво,ке треба практично малце да поработам

Ќе има 10 прашања со заокружување.
Ќе бидат понудени 4 можни одговори.
Јас утре полагам информатика, а на 19ти Дигитални Системи.
Не е фер воа,
на сите училишта им дадоа една недела пауза, само нас ниги бутнаа за 7 дена сите 4 испити.
Да ти ибам школото тупо.

ти од Кочани си ? и јас истите денови полагам..

Денес полагав информатика, за 2 минути го решив тестот. Не се замарајте за џабе, глупости се. Па треба и утре да идам, пошо неможеа заедно да ги стаат.

Денес полагав информатика, за 2 минути го решив тестот. Не се замарајте за џабе, глупости се. Па треба и утре да идам, пошо неможеа заедно да ги стаат.
Кажувај за практичниот дел:vozbud:

Кажувај за практичниот дел:vozbud:
Денес треба да идам за тоа, али како што ми кажаа две вежби ќе биле, ворд и ексел.

И да не ги знаеш програмите ќе ги научиш со времето што го имаш.

ти од Кочани си ? и јас истите денови полагам..

Не и во кочани има информатика.. иначе пред 2 саата правивме го тесто и боза е.. сеа за 2 саата ќе правеме практично.. :helou:

Пректичниот дел не е едноставен доколку не си вежбал дома претходно,
опфатени се детално сите 4 програми.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom